πάμε euro

Αστόχησε και ο Αλιόσκι - Περισσότερα χαμένα πέναλτι σε Euro από το 2000

Αστόχησε και ο Αλιόσκι - Περισσότερα χαμένα πέναλτι σε Euro από το 2000

Το κερδισμένο πέναλτι ισοδυναμεί με γκολ. Όχι στην τωρινή έκδοση του EURO, διότι οι εκτελεστές βλέπουν το τέρμα σαν... κλειδαρότρυπα ή αλλιώς, οι γκολκίπερ έχουν σωστή έμπνευση. Την... πλήρωσε ακόμα και ο Αλιόσκι.

Σχετικά Άρθρα

Την προσπάθεια της Βόρειας Μακεδονίας για να αποσπάσει το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην Ουκρανία, επιχείρησε να ενισχύσει ο Εζτζάν Αλιόσκι. Αυτός ήταν που εκτέλεσε το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του, γνώριμη για εκείνον συνήθεια, χωρίς, ωστόσο, να ευστοχήσει αυτή τη φορά. Μάλιστα αστόχησε για πρώτη φορά στην καριέρα του από την «άσπρη» βούλα, συνεχίζοντας την κακοδαιμονία των πέναλτι στο EURO 2020!

Σπουδαία νίκη πανηγύρισε η Ουκρανία κόντρα στη Βόρεια Μακεδονία στη 2η αγωνιστική του 2ου ομίλου του EURO, με τους Ουκρανούς να εκμεταλλεύονται την εξαιρετική ημέρα, στην οποία βρέθηκε ο Γιαρμολένκο. Ο διεθνής εξτρέμ σκοράρει πλέον σε τρία διαδοχικά παιχνίδια τους (1ος Ουκρανός που το καταφέρνει μετά από τον Σεφτσένκο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006) και χάρισε (και αυτός) το τρίποντο απέναντι στη «μαχητική» ομάδα του Ανγκελόφσκι.

Η πρώτη άστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αλιόσκι στην καριέρα του

Παρόλα αυτά, μόνο απλή υπόθεση δεν μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος την εν λόγω νίκη, καθώς η Βόρεια Μακεδονία πάλεψε, βρήκε φάσεις και μείωσε στο σκορ, με τη δεύτερη προσπάθεια του Εζτζάν Αλιόσκι. Ο ίδιος αστόχησε πρώτα στο πέναλτι που ο ίδιος εκτέλεσε, τρία λεπτά πριν από τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα.

Εντυπωσιακό είναι μάλιστα το γεγονός πως ο ποδοσφαιριστής της Βόρειας Μακεδονίας αστόχησε σε πέναλτι, καταγράφοντας πλέον την πρώτη του αποτυχημένη εκτέλεση, τόσο σε διεθνές, όσο και σε συλλογικό επίπεδο!

Ο ποδοσφαιριστής της Λιντς άλλωστε έχει εκτελέσει πλέον 10 πέναλτι στην καριέρα του, τα μισά με την Εθνική του ομάδα και δεν βρήκε για παρθενική φορά το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, στην 43η εμφάνιση που πραγματοποιεί με τη Βόρεια Μακεδονία. Βέβαια στην επαναφορά ήταν πιο ικανός και σκόραρε το 1-2!

North Macedonia's Ezgjan Alioski shoots and scores his side first goal during the Euro 2020 soccer championship group C match between Ukraine and North Macedonia at the National Arena stadium in Bucharest, Romania, Thursday, June 17, 2021. (AP Photo/V

Η διατήρηση της αστοχίας από την άσπρη βούλα στη φετινή διοργάνωση και η… σύγκριση με το 2000!

Άξιο αναφοράς είναι μάλιστα πως από το Μάρτιο του 2019 έχει βρει δίχτυα τέσσερις φορές για την χώρα του, όλες με πέναλτι, ενώ με το γκολ αυτό, έφτασε αισίως τα 9, με το 45% αυτών να έχουν προέλθει από την «άσπρη» βούλα!

Ο Αλιόσκι δεν χρειάζεται να αισθάνεται μόνος στη λίστα των ποδοσφαιριστών που αστόχησαν φέτος από το σημείο του πέναλτι, στο συγκεκριμένο τουρνουά. Στο τρέχον EURO έχουν καταλογιστεί 5 πέναλτι και μόλις δύο έχουν μετατραπεί σε γκολ, με τον Αλιόσκι να συνεχίζει την αστοχία των υπολοίπων.

Άμεση συνέπεια του συγκεκριμένου γεγονότος αποτελεί η «ισοφάριση» των χαμένων πέναλτι που έλαβαν χώρα στο EURO του 2016, με την διοργάνωση του 2000 να βρίσκεται στην κορυφή, με ένα περισσότερο (5)!

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης