πάμε euro

EURO 2020: Ρίντιγκερ… αλά Σουάρες

EURO 2020: Ρίντιγκερ… αλά Σουάρες

Μια φάση η οποία ξέφυγε από τον διαιτητή, αλλά ακόμα και από το VAR, κάνει τον γύρο του κόσμου με τον Ρίντιγκερ να θυμίζει… Σουάρες, στο παιχνίδι ανάμεσα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία και της Γερμανίας στο Μόναχο.

Στο 43ο λεπτό, ενώ όλα κυλούσαν ομαλά με τη Γαλλία να προηγείται στο σκορ με 1-0, ο κεντρικός αμυντικός της Τσέλσι, όπως χαρακτηριστικά φαίνεται, δαγκώνει τον αντίπαλο του, Πολ Πογκμπά στην πλάτη.

Η ασυνήθιστη αυτή εικόνα δεν έπεσε στην υποψία του VAR και η φάση δεν εξετάστηκε από τους διαιτητές.
Ο Πογκμπά, ως παθών, σχολίασε τη φάση ζητώντας να μην τιμωρηθεί ο αντίπαλος του:

«Είμαστε φίλοι. Δεν ήταν κάτι τόσο μεγάλο. Νομίζω πως είδατε από την τηλεόραση και τις φωτογραφίες τι συνέβη. Το θέμα τελείωσε και ανήκει στο παρελθόν. Δεν θέλω να τιμωρηθεί για αυτό».


Η επίθεση και η τιμωρία της υπόθεσης… Κιελίνι

Ο Αντόνιο Ρίντιγκερ θύμισε… Λουίς Σουάρες. Κάτι που έχει στιγματίσει την καριέρα του Σουάρες, είναι η δαγκωματιά στην πλάτη του Κιελίνι, στον αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία, Ιταλία - Ουρουγουάη. Συγκεκριμένα στο 80ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Λουίς Σουάρες βρέθηκε σε επαφή σώμα με σώμα με τον Τζιόρτζιο Κιελίνι, με τον Ουρουγουανό να... επιτίθεται στον ώμο του Ιταλού.

Η ποινή που επιβλήθηκε στον Σουάρες ήταν «βαριά», καθώς τιμωρήθηκε με εννέα αγωνιστικές από τους αγώνες της Εθνικής του ομάδας, ενώ αποκλείστηκε από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα για τέσσερις μήνες και επιπλέον πρόστιμο 100.000 φράγκων.
Italy's Giorgio Chiellini shows his shoulder, claiming he was bitten by Uruguay's Luis Suarez, during their 2014 World Cup Group D soccer match at the Dunas arena in Natal June 24, 2014.  REUTERS/Tony Gentile (BRAZIL  - Tags: SOCCER SPORT WORLD CUP TPX IMAGES OF THE DAY)   - RTR3VJ0U

Ο Κιελίνι μάλιστα είχε σχολιάσει την τιμωρία του Ουρουγουανού, χαρακτηρίζοντας την ως υπερβολική.

«Μέσα μου δεν υπάρχει κανένα συναίσθημα χαράς, εκδίκησης ή θυμού εναντίον του Σουάρες για ένα γεγονός που έλαβε χώρα στον αγωνιστικό χώρο και τελείωσε. Το μόνο που μένει είναι απογοήτευση και θυμός για το αποτέλεσμα του αγώνα. Πλέον οι σκέψεις μου είναι με τον Λουίς και την οικογένειά του, που σίγουρα θα αντιμετωπίσει μία δύσκολη περίοδο. Πάντα σέβομαι τις αποφάσεις των πειθαρχικών οργάνων, αλλά αυτή τη φορά πιστεύω πως η τιμωρία που του επιβλήθηκε ήταν υπερβολική. Ελπίζω πως θα του επιτραπεί τουλάχιστον να είναι κοντά στους συμπαίκτες του στη συνέχεια της διοργάνωσης, γιατί τέτοιες τιμωρίες απομονώνουν έναν παίκτη», δήλωσε ο Ιταλός στόπερ.

Η δαγκωνιά στο Λίβερπουλ με «θύμα» τον Ιβάνοβιτς

DbRKdG_XUAEDRLc.jpg

Δεκατέσσερις
μήνες νωρίτερα ο Σουάρες είχε απασχολήσει ξανά τα «φώτα» της δημοσιότητας για παρόμοια υπόθεση… δαγκωνιάς.
Ο τότε επιθετικός της Λίβερπουλ, είχε αρνηθεί πως δάγκωσε τον αμυντικό της Τσέλσι, Μπρανισλάβ Ιβάνοβιτς, μέχρι και στους συμπαίκτες του. Η τηλεοπτική κάμερα όμως τον είχε προδώσει.

Η ποινή που είχε δεχτεί για το περιστατικό ήταν 10 αγωνιστικές. Ο Τζέιμι Κάραγκερ, συμπαίκτης του Σουάρες, είχε αναφέρει σε βρετανικό μέσο:

«Είχε έρθει στ’ αποδυτήρια μετά το παιχνίδι και έλεγε ότι δεν το έκανε, προφανώς με την ελπίδα να μην το έχουν πιάσει οι τηλεοπτικές κάμερες. Θεωρώ πως εκείνη η τιμωρία που είχε συνεχιστεί και στα πρώτα ματς της επόμενης σεζόν όταν η Λίβερπουλ έφτασε μια ανάσα από τον τίτλο και ο Σουάρες ήταν ο καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος, ήταν η αιτία που χάθηκε το πρωτάθλημα για τα ματς που απουσίασε τότε ο Ουρουγουανός». 

Δημήτρης Φεραδούρος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης