πάμε euro

Πολ Πογκμπά: Το «κοστούμι» της Εθνικής Γαλλίας του πάει πολύ!

Πολ Πογκμπά: Το «κοστούμι» της Εθνικής Γαλλίας του πάει πολύ!
O Πολ Πογμπά ήταν ο κορυφαίος στην αναμέτρηση της ανάμεσα σε Γαλλία και Γερμανία και δείχνει να ταιριάζει απόλυτα στα πλάνα του Ντεσάν...

Η πρεμιέρα της Γαλλίας απέναντι στην Γερμανία, για τον 6ο όμιλο «φωτιά», ήταν εξαιρετική, με το αυτογκόλ του Χούμελς να κρίνεται εν τέλει καθοριστικό για το τρίποντο των «τρικολόρ», αλλά ο Πολ Πογκμπά αναδείχθηκε πολυτιμότερος της αναμέτρησης και οι αριθμοί τον δικαιώνουν
E3-0jr-XwAE_ubE.jpg

Ο ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν εκείνος που ξεκίνησε την δημιουργία της φάσης για να έρθει τελικά το αυτογκόλ, αλλά συνέβαλε και τα μέγιστα στο κέντρο της Γαλλίας. Έχοντας στο πλευρό του την «μηχανή» που ακούει στο όνομα Ενγκολό Καντέ, παρουσίασε παιχνίδι κυριαρχίας.

Ο Πογκμπά, που φαίνεται να ενσωματώνεται απόλυτα στα συστήματα του Ντεσάν, ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με το ποσοστό επιτυχημένων μεταβιβάσεων να αγγίζει το 82%(!). Μέσα σε αυτό τον αριθμό συμπεριλαμβάνονται οι 52 πάσες που κατέληξαν σε συμπαίκτη του (περισσότερες από κάθε άλλο ποδοσφαιριστή των Γάλλων) και μάλιστα έχοντας έρθει σε επαφή με την μπάλα 78 φορές- τις 4 από τις οποίες έστειλε την μπάλα στην μεγάλη περιοχή της Γερμανίας.

Το γεγονός ότι είχε τόσο επιθετικό παιχνίδι, δεν του στέρησε την προσήλωση στα αμυντικά του καθήκοντα! Μέτρησε 12 αναχαιτίσεις, με 3 κλεψίματα, την ίδια στιγμή που στις εναέριες μονομαχίες ήταν ανίκητος!

Η «συνταγή» του Ντεσάν από την παγκόσμια πρωτιά του 2018 δεν δείχνει να αλλάζει, ωστόσο ο Πογκμπά παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες και γίνεται ακόμη πιο σημαντικό κομμάτι στα σχέδια του προπονητή του!

Σταυρούλα Μουστακάτου

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης