πάμε euro

Μόναχο: Τα «ντέρμπι» του 6ου ομίλου θα έχουν… άρωμα Γερμανίας

Μόναχο: Τα «ντέρμπι» του 6ου ομίλου θα έχουν… άρωμα Γερμανίας

Σπουδαίες αναμένεται να είναι οι αναμετρήσεις που θα λάβουν χώρα στο Allianz Arena σε μερικές ημέρες από τώρα, με το γήπεδο του Μονάχου να αναμένεται να «φιλοξενήσει» τον δυσκολότερο όμιλο του EURO 2020!

Πρόκειται για ένα γήπεδο που αποτελεί «στολίδι» για το γερμανικό ποδόσφαιρο. Το Στάδιο που η Μπάγερν Μονάχου καλείται διαρκώς να υπερασπιστεί μιας και πρόκειται για την έδρα της τα τελευταία 16 χρόνια, με χωρητικότητα 70.000 θεατών για τα διεθνή παιχνίδια, και 5.000 παραπάνω για τις αναμετρήσεις της γερμανικής ομάδας.

Παρόλα αυτά, φέτος, σε μία ιδιαίτερη σεζόν που «σημαδεύτηκε» από τις συνέπειες της πανδημίας, το Allianz Arena δεν θα «φορέσει τα καλά του», και θα περιλαμβάνει μόλις 14.000 θεατές, ακολουθώντας κατά γράμμα το πρωτόκολλο της διοργάνωσης, και διατηρώντας άδειο το 80% της χωρητικότητας του.
E3CQVujVIAAbfje.jpg

Το Μόναχο επιλέχθηκε ως μία από τις 11 πόλεις που θα «γιορτάσουν» τα 60 χρόνια υπόστασης του EURO, ενώ η τελευταία φορά που άνοιξε τις πύλες του για μία κορυφαία διεθνή διοργάνωση, ήταν στο Μουντιάλ του 2006!

Παρόλα αυτά, φέτος επιστρέφει, αναμένοντας να φιλοξενήσει και το EURO του 2024, αλλά και τον επόμενο, επικείμενο τελικό του Champions League.

Αυτός θα είναι ο 2ος μόλις τελικός της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης που θα λάβει χώρα στο Allianz Arena, και ο 4ος  συνολικά εντός γερμανικού εδάφους, με τον πιο πρόσφατο να αναδεικνύει πρωταθλήτρια την Τσέλσι στην διαδικασία των πέναλτι, σε ένα από τα καλύτερα ματς που πραγματοποίησαν στην καριέρα τους οι Πετρ Τσεχ και Ντιντιέρ Ντρογκμπά!
EL6u7qqWoAArsL2.jpg

Εκεί θα λάμψουν παρά ταύτα σε λίγες ημέρες από τώρα τα «αστέρια» της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Πορτογαλίας, με την Ουγγαρία να αποτελεί την 4η ομάδα, η οποία συμπληρώνει, ούσα αρκετά άτυχη, βάση μεγέθους, τον 6ο όμιλο της διοργάνωσης.

Τα ματς που θα διεξαχθούν στο Μόναχο είναι συνολικά τέσσερα και έχουν προγραμματιστεί ως εξής:

  • 15/6 – Γαλλία – Γερμανία
  • 19/6 – Πορτογαλία – Γερμανία
  • 23/6 – Γερμανία – Ουγγαρία
  • 02/7 – Προημιτελικός EURO 2020

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης