πάμε euro

Τα ρεκόρ που θα μπορούσε να σπάσει ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο Euro 2020!

Τα ρεκόρ που θα μπορούσε να σπάσει ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο Euro 2020!

Όλα τα στατιστικά είναι υπέρ του Πορτογάλου προκειμένου να γίνει θέμα συζήτησης για ακόμη μία φορά!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της καριέρας του ξαναγράφοντας τα βιβλία της ευρωπαϊκής ιστορίας ποδοσφαίρου. Μια ανάσα πριν από τη μεγάλη σέντρα, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον Πορτογάλο σούπερσταρ και στα ρεκόρ που είναι πιθανόν να σπάσει!

Περισσότεροι τελικοί

Δεκαεπτά ποδοσφαιριστές έχουν εμφανιστεί σε τέσσερα τουρνουά Euro, ξεκινώντας από τον Λόταρ Ματέους και τον Πίτερ Σμάιχελ το 2000. Ο Ρονάλντο είναι ένας μεταξύ αυτών και θα ανεβεί στην κορυφή της σχετικής λίστας με τις εμφανίσεις του αυτό το καλοκαίρι. Είναι ο τελευταίος παίκτης των 11 που σημείωσε συμμετοχή υπ' αριθμόν "τέσσερα" το 2016.

Περισσότερες τελικές ευκαιρίες

Ο Ρονάλντο σημείωσε το ντεμπούτο του στο Euro εναντίον της Ελλάδας στις 12 Ιουνίου 2004 με ένα γκολ - το πρώτο του στην Πορτογαλία - και έκτοτε έχει γράψει 8 ακόμη σε 21 τελικές εμφανίσεις. Έχοντας λοιπόν 9 γκολ, ο 36χρονος κατευθύνεται στη φετινή διοργάνωση πλάι στον Μισέλ Πλατινί, ο οποίος έφτασε αυτόν τον αριθμό τερμάτων στο Euro του 1984.

9 Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία)

9 Μισέλ Πλατινί (Γαλλία)

7 Άλαν Σίρερ (Αγγλία)
CR_-11310_1602600933.webp

Περισσότερες εμφανίσεις (συμπεριλαμβανομένων των προκριματικών)

Ο Ρονάλντο χρειάζεται τρεις ακόμη εμφανίσεις για να ξεπεράσει τον πρώτο στη λίστα, Τζιανλουίτζι Μπουφόν - με 58 εμφανίσεις σε διαγωνισμό EURO, προκριματικούς και τελικούς - ο 36χρονος θα μπορούσε να τερματίσει το τουρνουά σε 63 αγώνες.

58 Τζιανλουίτζι Μπουφόν (Ιταλία)

56 Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία)

51 Μάριο Φρικ (Λιχτενστάιν)

Περισσότερα γκολ σε έναν τελικό

Μόνο επτά παίκτες έχουν σημειώσει χατ-τρικ στο EURO και, ίσως αναπάντεχα, ο Ρονάλντο δεν είναι ανάμεσά τους. Ο ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους έχει μια αξιοπρεπή συλλογή από διεθνείς μπάλες αγώνων, ωστόσο, έχει εννέα χατ-τρικ για την Πορτογαλία, συμπεριλαμβανομένων, σε δύο περιπτώσεις, τεσσάρων γκολ σε ένα παιχνίδι.
E3C0s5KUUAA_DY3_1.jpg

Γηραιότερος σκόρερ σε τελικό

Μόνο ένας παίκτης ηλικίας άνω των 30 έχει σκοράρει στον τελικό του Euro: ο Μπερντ Χέλτσενμπαϊν ήταν 30 ετών και 103 ημερών όταν ισοφάρισε για τη Δυτική Γερμανία στην αναμέτρηση εναντίον της Τσεχοσλοβακίας το 1976, για να οδηγήσει το ματς στην παράταση. Ο Ρονάλντο θα είναι 36 ετών και 156 ημερών στις 11 Ιουλίου, την ημερομηνία δηλαδή έναρξης της διοργάνωσης.

Περισσότεροι τίτλοι με το περιβραχιόνιο του αρχηγού

Εάν η Πορτογαλία θριαμβεύσει στο «Wembley» και ο Ρονάλντο διατηρήσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού, τότε θα φτάσει τον Ίκερ Κασίγιας (2008 και 2012) ως ο μόνος άνθρωπος που έχει δύο επιτυχίες στο Euro σαν αρχηγός.

Περισσότερες εμφανίσεις σε τελικούς (21)

Ο Ρονάλντο βρίσκεται σε ένα δικό του πρωτάθλημα έχοντας χάσει έναν μόνο αγώνα στις τέσσερις τελευταίες εκστρατείες της χώρας του – έμεινε εκτός στον αγώνα εναντίον της Ελβετίας το 2008, με την Πορτογαλία να έχει ήδη προκριθεί. Ο κοντινότερος του «αντίπαλος» είναι ο πρώην μέσος της Γερμανίας, Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ, ο οποίος έκανε 18 εμφανίσεις.

Περισσότερα γκολ (40)

Αν ο Ρονάλντο έχει "κατακτήσει" ένα δικό του πρωτάθλημα στην προηγούμενη κατηγορία, τότε βρίσκεται πολύ απλά σε άλλο πλανήτη. Τα 40 γκολ σε προκριματικά και τελικούς του Euro είναι σχεδόν το ίδιο, με τα γκολ των Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (25) και Ρόμπι Κιν (23) μαζί.

Περισσότερα γκολ σε πολλαπλά Euro (4)

Ο Ρονάλντο σκόραρε δύο γκολ στο Euro το 2004, ένα το 2008, τρία το 2012 και τρία ακόμη το 2016 για να προσπεράσει επτά παίκτες που είχαν σκοράρει σε τρία. Ακόμα παραμένει ο μόνος παίκτης που έχει βρει δίχτυα σε τρία ή περισσότερα Euro.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης