Box to Box

Η UEFA θα κόψει τα κεφάλια των ανταρτών της European Super League! Αυτοί τι θα κάνουν;

Η UEFA θα κόψει τα κεφάλια των ανταρτών της European Super League! Αυτοί τι θα κάνουν;

Το κατά πόσο είναι αποφασισμένη να «κόψει» το κεφάλι στους αντάρτες η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα φανεί σύντομα ωστόσο αυτή η μάχη θα αποτελέσει μπούσουλα για το μέλλον. Όσο συνεχίζουν να μην ακολουθούν τον δρόμο των υπολοίπων, η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους θα παίζουν με τη φωτιά!

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Ένα βαρέλι δίχως πάτο φαίνεται πως αποτελεί την δεδομένη χρονική στιγμή το project της European Super League, παρά την ευτυχή κατάληξη που είχε εν τέλει η συγκεκριμένη υπόθεση για ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Όπως είναι γνωστό άλλωστε, οι 12 «υπερδυνάμεις» του ποδοσφαίρου ένωσαν τις δυνάμεις τους, στοχεύοντας στην δημιουργία ενός νέου πρωταθλήματος, το οποίο αν λάμβανε πραγματική υπόσταση θα οδηγούσε το Champions League, τα εγχώρια πρωταθλήματα και κάθε είδους ποδοσφαιρικό τουρνουά στον κάλαθο των αχρήστων.

Αυτός ήταν και ο λόγος που η European Super League δεν βρίσκεται την δεδομένη χρονική στιγμή στη συζήτηση. Η Τσέλσι αποχώρησε πρώτη, αναλογιζόμενη τις συνέπειες και τις αντιδράσεις των φίλων της, ακολούθησαν η Μάντσεστερ Σίτι, η Άρσεναλ και οι υπόλοιπες και το project έμεινε με τις Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους.

Τους «εγκεφάλους» δηλαδή μίας τέτοιου είδους κίνησης, οι οποίες ακόμη και σήμερα φαίνεται πως δεν έχουν δεχθεί την ήττα τους, απειλώντας διαρκώς την UEFA για την παρεμβολή της και τις ανακοινώσεις της, στην προσπάθεια αποτροπής μίας τόσο μεγάλης «επαναστατικής» κίνησης. Ή μήπως δεν είναι έτσι και απλώς αυτό είναι ένα παιχνίδι τακτικής και στρατηγικής;

Ο καιρός μπορεί να πέρασε, η UEFA επικράτησε, η European Super League αποτέλεσε παρελθόν πριν καν δημιουργηθεί, αλλά ο τρόπος δράσης των τριών αυτών ομάδων, φαίνεται πως ενοχλεί και πολύ σωστά στην UEFA, η οποία δείχνει αποφασισμένη να τιμωρήσει τις δύο ισπανικές και την ιταλική ομάδα, θέλοντας να τις θέσει εκτός από το επόμενο Champions League, αν δεν διαλύσουν οριστικά τη δική τους Λίγκα!

Η ανώτατη ποδοσφαιρική αρχή δείχνει να έχει περάσει στην αντεπίθεση και να στοχεύει στην παραδειγματική τιμωρία των «ανταρτών», οι οποίες παρόλα αυτά αρνούνται να αποδεχτούν την ήττα τους!

Κάπου εκεί μπαίνει στην συγκεκριμένη συζήτηση το CAS. Το ανώτατο ποδοσφαιρικό δικαστήριο, το οποίο είναι ανοιχτό για όλους, με τις Γιουβέντους, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα να κάνουν λόγο για προσφυγή εκεί, γνωρίζοντας βεβαίως πως το να δικαιωθούν φαντάζει απίθανο, με την πλάστιγγα να γέρνει ξεκάθαρα εις βάρος τους, και σε καμία περίπτωση υπέρ τους.

Πλέον αυτό που τους έχει μείνει είναι απλώς να συνθηκολογήσουν. Να βγάλουν εντελώς τον εαυτό τους από το συγκεκριμένο project, να εγκαταλείψουν την ιδέα και να συνεχίσουν την ζωή τους, παραδεχόμενες μία δική τους ήττα, αλλά μία νίκη ολόκληρου του ποδοσφαιρικού πλανήτη.

Αυτό ουσιαστικά είπε και ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, ο οποίος τόνισε πως η ανώτατη ποδοσφαιρική αρχή δέχεται απειλές και μετωπικές επιθέσεις, με αποτέλεσμα πλέον να περνά και η ίδια σε σκληρότερη πολιτική. Δεν είναι λογικό άλλωστε σύμφωνα με τον ίδιο, να κάνουν λόγο οι τρεις ομάδες για «παράλυση του προϊόντος», την στιγμή που οι ίδιες ωθούν την κατάσταση σε αυτό το σημείο.

Πιθανώς να είμαστε στην αρχή του τέλους και στην οριστική εγκατάλειψη της European Super League. Το ενδεχόμενο αποκλεισμού από το Champions League συνεπάγεται με μία τεράστια οικονομική καταστροφή για τις τρεις ομάδες που έχουν οικονομικά θέματα έτσι κι αλλιώς , ενώ πλέον φαντάζει αδύνατο το όραμα τους να γίνει πραγματικότητα.

Ο δρόμος για την European Super League είναι κλειστός. Η UEFA με τον δικό της τρόπο, με το δίλημμα δηλαδή που κατέστησε σαφές, καθώς η συμμετοχή και στις δύο διοργανώσεις είναι αδύνατη, κατόρθωσε να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων, έχοντας βεβαίως και σαν σύμμαχο τις υπόλοιπες 9 που δεν σκοπεύουν ξανά να εμπλακούν. Άλλωστε η δήλωση μόλις προχθές, του προέδρου της Μάντσεστερ Σίτι πως ήταν ένα μεγάλο λάθος αυτή η κίνηση δείχνει και τις προθέσεις των υπολοίπων!

Το project της European Super League αποτελεί μία κακή παρένθεση και μία μακρινή ανάμνηση. Οφείλει να παραμείνει τέτοια. Και οι Γιουβέντους, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα πρέπει να συνθηκολογήσουν. Διαφορετικά, η ήττα τους θα είναι μεγαλύτερη από όσο φαντάζονται και η συνέπεια της υιοθέτησης μία τέτοιας ιδέας θα παραμείνει ανεξίτηλη για πάντα στις μνήμες των φίλων τους.

Στο πρακτικό κομμάτι αυτό που κινδυνεύουν να πάθουν είναι να αποκλειστούν τουλάχιστον για μία σεζόν που μπορεί να είναι και δύο από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις κάτι το οποίο ειδικά για τις δύο ισπανικές ομάδες θα αποτελεί καταστροφή. Και αν νομίζουν ότι ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτές θα καταλάβουν στην πράξη πως κάνουν ένα πάρα πολύ μεγάλο ιστορικό λάθος!

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης