Football Talk

Πρόστιμο από UEFA στους «αντάρτες» της ESL και δέσμευση για να μην επαναληφθεί το πραξικόπημα!

Πρόστιμο από UEFA στους «αντάρτες» της ESL και δέσμευση για να μην επαναληφθεί το πραξικόπημα!
Οι 9 από τους 12 που δημιούργησαν την ESL, συμφώνησαν να πληρώσουν συμβολικό πρόστιμο, αλλά η UEFA φροντίζει να μην ξαναγίνει ανταρσία. 

Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν θα άφηνε να περάσει χωρίς συνέπειες την… πραξικοπηματική κίνηση που έκαναν 12 μεγάλα κλαμπ να δημιουργήσουν μια δική τους κλειστή Λίγκα μονάχα για τους... πλούσιους, καταστρέφοντας ουσιαστικά το ποδόσφαιρο, μέχρι οι οπαδοί να βγουν νικητές με τις αντιδράσεις τους και η ESL να διαλυθεί σε 48 ώρες.

Έτσι στην εκτελεστική επιτροπή της UEFA αποφασίστηκε μαζί με τους εννιά που μετανόησαν δηλαδή, Άρσεναλ, Τσέλσι, Τότεναμ, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Ατλέτικο Μαδρίτης, Ίντερ και Μίλαν να πληρωσουν ένα συνολικό ποσό 15 εκατομμυρίων ως καλή θέληση, προς ποδοσφαιρικές ακαδημίες παιδιών σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Παράλληλα, κατέστη σαφές πως θα τους κρατηθεί ένα 5% από τα έσοδα που θα έχουν από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας αγωνιστικής περιόδου και αυτά τα χρήματα θα ανακατανεμηθούν.

Επιπλέον, αν στο μέλλον αυτά τα 9 μεγάλα κλαμπ επιχειρήσουν ξανά ν' αποχωρήσουν από την UEFA για μια διοργάνωση που δεν θα έχει τη σφραγίδα της θα πληρώσουν από 100 εκατομμύρια πρόστιμο!

Ουσιαστικά ήταν ακόμα ένα κεφάλαιο στο κλείσιμο αυτής της θλιβερής ιστορίας της European Super League, με τις τρεις που έχουν απομείνει στο αρχικό σχέδιο, δηλαδή Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους να αντιμετωπίζουν κίνδυνο τιμωρίας από την Ευρωπαΐκή ομοσπονδία όσο δεν δείχνουν μεταμέλεια!

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης