Box to Box

Η ανακοίνωση της Ρεάλ, της Μπαρτσελόνα και της Γιουβέντους επιβεβαιώνουν πως όταν του ηλίθιου του δείχνεις το φεγγάρι, αυτός κοιτάει το δάχτυλο!

Η ανακοίνωση της Ρεάλ, της Μπαρτσελόνα και της Γιουβέντους επιβεβαιώνουν πως όταν του ηλίθιου του δείχνεις το φεγγάρι, αυτός κοιτάει το δάχτυλο!
Είναι τραγικό όταν κάνεις ένα λάθος να προσπαθείς να πείσεις τον υπόλοιπο κόσμο ότι αυτός το βλέπεις στραβά! Και σε αυτόν τον δρόμο που οδηγεί στο γκρεμό συνεχίζουν να πορεύονται η Ρεάλ η Μπαρτσελόνα και η Γιουβεντους!
Σχετικά Άρθρα
Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Είναι να τρελαίνεσαι με την ανακοίνωση που έβγαλαν από κοινού Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους, με τεράστια καθυστέρηση, σχετικά με τη συμμετοχή τους στο ποδοσφαιρικό πραξικόπημα της δημιουργίας της European Super League. Ειδικά όταν προσπαθεί να πείσει ολόκληρο τον κόσμο πως ανησυχούν για το που πηγαίνει το άθλημα, ενώ όλοι οι άλλοι δεν μπορούν να δουν το φως το αληθινό! Πρόκειται για μία ποδοσφαιρική παράνοια, ωστόσο έχει τους λόγους της που συμβαίνει.

Γραφουν στην ανακοίνωση τους πως, «οι ιδρυτικοί σύλλογοι υπέστησαν, και συνεχίζουν να υφίστανται, απαράδεκτες πιέσεις, απειλές και για να εγκαταλείψουν το project και ως εκ τούτου απέχουν από το δικαίωμα και το καθήκον τους να παρέχουν λύσεις στο οικοσύστημα του ποδοσφαίρου, μέσω συγκεκριμένων προτάσεων και εποικοδομητικού διαλόγου. Αυτό είναι απαράδεκτο βάσει του κράτους δικαίου και τα Δικαστήρια έχουν ήδη αποφανθεί υπέρ της πρότασης της Super League, διατάσσοντας τη FIFA και την UEFA είτε άμεσα είτε μέσω των συνδεδεμένων οργάνων τους, να μην προβούν σε ενέργειες που ενδέχεται να εμποδίσουν αυτήν την πρωτοβουλία με οποιονδήποτε τρόπο ενώ στο δικαστήριο εκκρεμούν διαδικασίες»

Είναι ολοφάνερο πως τους φτύνουν κι αυτοί νομίζουν πως βρέχει, ή για να ακριβολογούμε έτσι προσποιούνται, προκειμένου να σώσουν ότι τους έχει μείνει από την ελάχιστη αξιοπρέπεια σε αυτήν την συμμετοχή τους στην προσπάθεια κατάλυσης των πάντων.

Το εκπληκτικό είναι πως μιλάνε για μη βιώσιμη κατάσταση στον ποδοσφαιρικό κλάδο, όταν κυρίως η Μπαρτσελονα, αλλά και η Ρεάλ, έχουν τα τεράστια χρέη λες και όλοι οι υπόλοιποι λειτούργησαν τόσο αλόγιστα επίσης. Κυρίως η Μπαρτσελόνα είναι που έχει το 1 δισεκατομμύριο και πλέον, χρέη αλλά να κάνεις λόγο για προβλήματα στον καιρό του COVID-19 είναι υποκριτικό.
Το απίστευτο είναι ότι μιλάνε πως η κίνηση έγινε

«Με απόλυτο σεβασμό στις τρέχουσες ποδοσφαιρικές δομές και το οικοσύστημα. Οι ιδρυτικοί σύλλογοι συμφώνησαν ρητά ότι η Super League θα πραγματοποιηθεί μόνο εάν ένας τέτοιος διαγωνισμός αναγνωριστεί από την UEFA ή / και τη FIFA ή εάν, σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς, θεωρήθηκε ότι είναι ένας διαγωνισμός δεόντως συμβατός για όλους τους σκοπούς με τους συνέχεια των ιδρυτικών συλλόγων στους αντίστοιχους εγχώριους διαγωνισμούς τους. Ωστόσο, παρά την επίγνωση των παραπάνω όρων, η UEFA και η FIFA μέχρι στιγμής αρνούνται να δημιουργήσουν κατάλληλο κανάλι επικοινωνίας»

Είναι πραγματικά εξοργιστικό, να χρησιμοποιούν τόσα ψέματα για να υπερασπιστούν μια καθόλα παράνομη διαδικασία που πήγε να υπονομεύσει τις διοργανώσεις της UEFA και να ζητάει και τα ρέστα!
Το απίστευτο κρεσέντο, ψεμάτων και δικαιολογιών ολοκληρώνεται με μία ευθεία επίθεση στους πρωην εταίρους που οπισθοχώρησαν:

«Λυπούμαστε που βλέπουμε ότι οι φίλοι μας και οι ιδρυτικοί συνεργάτες του προγράμματος Super League βρέθηκαν τώρα σε μια τόσο ασυνεπή και αντιφατική θέση, όταν υπέγραψαν μια σειρά δεσμεύσεων προς την UEFA. Ωστόσο, δεδομένου ότι τα ουσιώδη ζητήματα που οδήγησαν τους 12 ιδρυτικούς συλλόγους να ανακοινώσουν το Super League πριν από εβδομάδες δεν εξαφανίστηκαν, επαναλαμβάνουμε ότι, για να τιμήσουμε την ιστορία μας, να συμμορφωθούμε με τις υποχρεώσεις μας προς τους ενδιαφερόμενους και τους οπαδούς μας, για το καλό του ποδοσφαίρου και για την οικονομική βιωσιμότητα του τομέα, έχουμε το καθήκον να ενεργούμε με υπευθυνότητα και να επιμένουμε στην αναζήτηση κατάλληλων λύσεων, παρά τις απαράδεκτες και συνεχιζόμενες πιέσεις και απειλές που πραγματοποίησε η UEFA».

Πραγματικά όπως κάποτε μιλούσε για τα πολλαπλά σύμπαντα, ο Έβερετ στη δεκαετία του '50, νομίζεις πως στη Βαρκελώνη, στη Μαδρίτη και στο Τορίνο βρίσκονται σε ένα δικό τους κόσμο! Σαν να μη συνέβη ποτέ, όλη αυτή η αντίδραση του κόσμου απέναντι στην προσπάθεια πραξικοπήματος και σαν το πρόβλημα να είναι το ότι δεν το θέλει η UEFA και όχι το ότι κάποιες ομάδες αποφάσισαν να υποκαταστήσουν την νομιμότητα κηρύσσοντας ουσιαστικά τον δικό τους ποδοσφαιρικό νόμο!

Στον ίδιο δρόμο, οδεύοντας προς τον γκρεμό, συνεχίζει ο Πέρεθ να παρασύρει Ανιέλι και Λαπόρτα, αφού αυτος παραμένει ο ιθύνων νους πίσω από την ανταρσία! Και ειλικρινά απορείς για το εάν ακόμα και ο τόσο μεγάλος εγωισμός τους,στη Μαδρίτη στη Βαρκελώνη και στο Τορίνο όσο κι αν πληγώθηκε, δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει πως με αυτή τη μορφή που δοκίμασαν να το κάνουν το πραξικόπημα οριστικά και αμετάκλητα πέρασε στην ιστορία και δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να εκβιαστεί η UEFA.

Και επιβεβαιώνεται με τον κλασικότερο τρόπο η κλασική ρήση πως όταν του ηλίθιου του δείχνουν το φεγγάρι αυτός επιμένει να κοιτάει το δάχτυλο! Πλέον όλα δείχνουν πως είναι μονόδρομος για την UEFA η τιμωρία και των τριών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για μία περίοδο εκτός εάν και αυτές αποφασίσουν να συνταχθούν με τους υπόλοιπους εννέα που υπέγραψαν χθες το μορατόριουμ με την UEFA.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης