Basket Talk

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ένωσε τα κομμάτια του παζλ της πράσινης κληρονομιάς!

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ένωσε τα κομμάτια του παζλ της πράσινης κληρονομιάς!
Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, Γιάκα Λάκοβιτς και Κρις Σίνγκλετον επέστρεψαν στο ΟΑΚΑ μαζί με τις μνήμες που κουβαλούν από την πράσινη ιστορία τους με αφορμή το τρίτο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», ο οποίος αποτελούσε πάντα τον δεσμό!

Tο τρίτο τουρνουά που διεξήχθη στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου φάνηκε ως η αφορμή για να επιστρέψουν στο ΟΑΚΑ ονόματα που έχουν συνδεθεί με την ιστορία του Παναθηναϊκού. Η κοινή παρουσία των Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, Λάκοβιτς και Σίνγκλετον θύμισαν άλλες εποχές για τον «Εξάστερο»! 

Όλα ξεκινούν από τον «επαναπατρισμό» του Ζέλικο, μίας σημαίας για τους πράσινους που θα κρατηθεί στην κορυφή του ΟΑΚΑ όσα χρόνια και αν χωρίσουν την συνεργασία τους. Ο Ομπράντοβιτς ήρθε στον Παναθηναϊκό για να εξελίξει… φιλοσοφίες και να τις οδηγήσει στον πρωταθλητισμό.  

Γεγονός που πραγματοποιήθηκε, αφού μέτρησε μεταξύ άλλων πέντε Ευρωπαϊκά τρόπαια και μερικές δεκάδες από παίκτες-θρύλους, τους οποίους καθοδηγούσε κατά καιρούς. Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Σέρβος τεχνικός  έχει εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στον Παύλο Γιαννακόπουλο και το αντίστροφο, οπότε η συμμετοχή του στο τουρνουά κατά την επάνοδο στους πάγκους για την Παρτιζάν ήταν λίγο πολύ δεδομένη.  

Μπορεί η αποχώρησή του από τον σύλλογο να μην έγινε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, ωστόσο ο Γιάκα Λάκοβιτς δεν ξέχασε όσους τον ανέδειξαν και τον καθιέρωσαν σε κορυφαίο επίπεδο, προσθέτοντας τίτλους στην τροπαιοθήκη του. Η φανέλα με το νούμερο «7», έχει δώσει τη θέση της σε έναν ακόμη προπονητή, που βρίσκεται στην άκρη του πάγκου της Ουλμ.  

Ο Σλοβένος τέως πόιντ γκαρντ του «Εξάστερου» δεν δίστασε να αντιμετωπίσει την αμηχανία μίας… επανασύνδεσης με τον Ομπράντοβιτς (λόγω της έντονης κόντρας που είχαν) με τον Ομπράντοβιτς (λόγω της έντονης κόντρας που είχαν) προκειμένου να τιμήσει έναν από τους ανθρώπους που του προσέφεραν μία θέση στο ρόστερ. Ο ίδιος αναγνώριζε πως το περιβάλλον ήταν διαφορετικό, φτάνοντας σε σημείο να δηλώνει: «Για τον Παύλο ο Παναθηναϊκός δεν ήταν ομάδα, αλλά οικογένεια!» 

Ωστόσο, τα παρκέ του ΟΑΚΑ πάτησε ξανά και ένα μέλος των νεότερων (κατά πολύ) ημερών του συλλόγου. Τα χρόνια της μετά- Ομπράντοβιτς εποχής έφεραν τον Κρις Σίνκγλετον το 2016 να φορά την πράσινη φανέλα. Έγινε σύμβολο στα μάτια του κόσμου γιατί «υπηρέτησε» πιστά τα «θέλω» της ομάδας και κάλυψε τη θέση των ψηλών με τον καλύτερο τρόπο. 

Το ευρωπαϊκό κύπελλο που δεν κέρδισε με τον Παναθηναϊκό, πλέον το απολαμβάνει ως παίκτης της Εφές, με σημαντική συμβολή στην κατάκτηση της Euroleague την περασμένη σεζόν. 

Κάπως έτσι καταλήγουμε να γυρνάμε πάντα σε μία σχέση, που συνδέει πρόσωπα και ομάδες, «ξυπνώντας» όμορφες και ακόμη ομορφότερες μνήμες… 

Απλώς ο Παύλος ήταν ο κρίκος!  

Σταυρούλα Μουστακάτου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης