Basket Talk

Ρέμπρατσα: «Ίβκοβιτς και Ομπράντοβιτς οι δύο κορυφαίοι»

Ρέμπρατσα: «Ίβκοβιτς και Ομπράντοβιτς οι δύο κορυφαίοι»
Ο Ζέλικο Ρέμπρατσα για τον χαμό του μεγάλου Ντούντα. 
Σχετικά Άρθρα
Παίκτης του Ντούσαν Ίβκοβιτς στην Εθνική Γιουγκοσλαβίας και άλλοτε σέντερ του Παναθηναϊκού, ο Ζέλικο Ρέμπρατσα μίλησε στην ιστοσελίδα «Mozzart Sport» για τον χαμό του «Σοφού», που έχει σκορπίσει θλίψη σε όλη την μπασκετική κοινότητα. 

Αρχικά ανέφερε: «Έίναι μια πραγματικά πολύ στενάχωρη μέρα για το μπάσκετ και όλους μας, καθώς ένας από τους σπουδαιότερους προπονητές, έφυγε. Σίγουρα μαζί με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν οι δύο κορυφαίοι. Ο άνθρωπος που κέρδισε τόσα πολλά με την Γιουγκοσλαβία, πριν και μετά τον πόλεμο. Σήκωσε πολύ ψηλά την Εθνική Ομάδα μετά την διάσπαση».

Στη συνέχεια, ο 49χρονος πρώην NBAερ εξήγησε ότι «ο Ίβκοβιτςδεν δούλευε ακολουθώντας προπονητικά μοτίβα, αλλά... Ο τρόπος που περνούσε την γνώση του... Δεν ξέρω πως να το εκφράσω διαφορετικά. Το έκανε με έναν μοναδικό τρόπο! Μας έκανε να εμπεδώσουμε όλες τις συνήθειες της δουλειάς, να σεβόμαστε τους συμπαίκτες, το μπάσκετ, την ζωή. Θα είμαι πάντα ευγνώμων που με συμπεριέλαβε στην Εθνική Ομάδα το 1992, επειδή εκεί συνάντησα μια οικογενειακή ατμόσφαιρα και με ενέπνεε συνεχώς».

 
«Όταν δεν παίζαμε λόγω των κυρώσεων (σ.σ. περίοδος 1992-1995 λόγω του "εμπάργκου" από τον ΟΗΕ, όπου η Εθνική Ομάδα είχε αποκλειστεί από όλες τις διοργανώσεις), έκανε πάρα πολλά προκειμένου να μας κρατήσει ενωμένους. Μαζευτήκαμε στην Αθήνα για να παίξουμε, να συνυπάρξουμε ως ομάδα, να παρευρεθούμε όλοι μαζί. Πάντα φρόντιζε να είμαστε κοντά. Ήθελε το οικογενειακό πνεύμα, για να φεύγει κιόλας η σκέψη μας από τις δύσκολες στιγμές». 

«Είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του και είμαι πολύ περήφανος γι' αυτό. Μου έδωσε μια σπουδαία ευκαιρία να αποδείξω πράγματα, τι μπορώ να κάνω σαν παίκτης. Είναι πραγματικά δύσκολο, περίεργο, ο χρόνος περνάει, δεν έχω λόγια...»,
είπε κλείνοντας. 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης