Basket Talk

«Επανάσταση» των 12 εναντίον του Ολυμπιακού!

«Επανάσταση» των 12 εναντίον του Ολυμπιακού!
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της αθλητικής εφημερίδας Live Sport οι 12 ομάδες της Α1 που είναι στην τηλεοπτική κεντρική διαχείριση της ΕΡΤ κινούνται εναντίον του Ολυμπιακού που όπως είχε αποκαλύψει το BN Sports έχουν συμφωνήσει με τη Nova για τους αγώνες τους στη Basket League.

Το «αντίο» του Ολυμπιακού από τη Basket League το καλοκαίρι του 2019 είχε σφραγιστεί όταν απέναντί του είχε βρει τότε τις άλλες 13 ομάδες της Α1 που δεν δέχθηκαν τις αλλαγές που πρότειναν οι -υποβιβασμένοι τότε- ερυθρόλευκοι, αλλά και η επιστροφή τους έχει το ίδιο άρωμα… κόντρας.

Όπως λοιπόν αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Live Sport οι 12 ομάδες της Α1 στην αυριανή Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ θα ψηφίσουν υπέρ του να μπει στο καταστατικό αρχής της λίγκας η υποχρέωση όλων των ομάδων να συμμετέχουν και να αποδέχονται την τηλεοπτική κεντρική διαχείριση.

Πως θα γίνει αυτό; Σύμφωνα με το καταστατικό του ΕΣΑΚΕ αρκεί μία ομάδα-μέλος της λίγκας να το προτείνει στη Γενική Συνέλευση και αυτή λέγεται ότι θα είναι το Περιστέρι. Μετά χρειάζεται άλλες τέσσερις να συμφωνήσουν ώστε να μπει προς ψήφιση στην ημερήσια διάταξη και ακολούθως για να μπει από φέτος στο Καταστατικό Αρχής αυτή η επιπλέον παράγραφος απαιτείται το 75% των ψήφων, δηλαδή να ψηφίσουν υπέρ 10 από τις 13 ή αν προτιμάτε 10 από τις άλλες… 12 ομάδες της Basket League πλην Ολυμπιακού.

Με αυτό τον τρόπο οι ομάδες θέλουν να εκφράσουν τόσο την αντίθεσή τους όσο και την απογοήτευσή τους στην κίνηση του Ολυμπιακού να σηκώσει δικό του… μπαϊράκι και να συμφωνήσει με τη Nova κάτι που επηρεάζει την οικονομική συμφωνία των 12 με την ΕΡΤ. Βλέπετε η συμφωνία που είχε υπογραφεί πέρυσι μεταξύ ΕΣΑΚΕ και ΕΡΤ προέβλεπε αυξημένες κατά 20% τις απολαβές των ομάδων από τη δημόσια τηλεόραση σε περίπτωση επανόδου του Ολυμπιακού και συμμετοχής του στην κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών. Σε διαφορετική περίπτωση τα χρήματα της σεζόν 2021-22 θα είναι ίδια με της σεζόν 2020-21.

Όσο για τον Ολυμπιακό; Μπορεί να μην έχει ανακοινώσει ακόμη τη συμφωνία του με τη Nova αλλά είναι κάθετα αντίθετος στην συμμετοχή του στην κεντρική διαχείριση. Μάλιστα όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Live Sport οι ερυθρόλευκοι υποστηρίζουν πως δεν ήταν παρόντες πέρυσι στις συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με την ΕΡΤ, ουδέποτε ρωτήθηκαν σχετικά και ως εκ τούτου δεν δεσμεύονται να ακολουθήσουν την κεντρική διαχείριση και άρα κινούνται αυτόνομα.

Θα έχει λοιπόν ενδιαφέρον η εξέλιξη της αυριανής ΓΣ του ΕΣΑΚΕ αν και ποιες ομάδες θα στηρίξουν την πρόταση για το Καταστατικό Αρχής σχετικά με την κεντρική διαχείριση και αν η κατάσταση θα φτάσει στα άκρα σε πιθανή υπερψήφιση της πρότασης που θα αναγκάζει τον Ολυμπιακό αν θέλει να παίξει στην Α1 να συμμετάσχει στην κεντρική διαχείριση.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης