Basket Talk

FIBA: Ο Χαμανέ Νιάνγκ επιστρέφει στα προεδρικά του καθήκοντα - Δε φαίνεται να είχε εμπλοκή στο σεξουαλικό σκάνδαλο

FIBA: Ο Χαμανέ Νιάνγκ επιστρέφει στα προεδρικά του καθήκοντα - Δε φαίνεται να είχε εμπλοκή στο σεξουαλικό σκάνδαλο
Καμία ανάμειξη δε φαίνεται πως είχε ο πρόεδρος της FIBA στα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης στην Ομοσπονδία του Μάλι. 
Επιστρέφει στα καθήκοντά του ο πρόεδρος της FIBA, Χαμανέ Νιάνγκ, αφού κατόπιν έρευνας αποδείχτηκε ότι δεν είχε γνώση και ως εκ τούτου δεν συγκάλυπτε τα φαινόμενα σεξουαλικής κακοποίησης στην Ομοσπονδία του Μάλι. 

«Η έρευνα που διεξήχθη είναι υπέρτατης σημασίας και θα ήθελα να εκφράσω την προσωπική και άνευ όρων υποστήριξή μου στα θύματα. Αυτές οι επιθέσεις πρέπει να διώκονται από τη FIBA μέσω των ανεξάρτητων διαδικασιών. Δεδομένου ότι η αρμόδια αρχή για τη ακεραιότητα, επιβεβαίωσε την αθωώτητά μου, θα επιστρέψω στα καθήκοντά μου στη FIBA», ανέφερε ο Νιάνγκ, ο οποίος ξεμπέρδεψε με τα νομικά μπλεξίματα που τον είχαν αναγκάσει να αποστασιοποιηθεί για μερικούς μήνες. 

Παράλληλα, αποφασίστηκε να παυτούν από τα καθήκοντά τους, όσο εξελίσσεται η πειθαρχική διαδικασία, ο προπονητής Φάντα Ντιαλού, ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Σεϊντού Μαϊγκά και ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας του Μάλι, Αμαντού Τραορέ.

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης