Basket Talk

NBA: Έρχεται το midseason tournament με έπαθλα 1 εκατ. δολαρίων για κάθε παίκτη της νικήτριας ομάδας

NBA: Έρχεται το midseason tournament με έπαθλα 1 εκατ. δολαρίων για κάθε παίκτη της νικήτριας ομάδας

Ξαναζωντάνεψε η ιδέα ενός midseason tournament στο NBA με μεγάλα έπαθλα για τους παίκτες και νέες χορηγικές συμφωνίες για τη Λίγκα.

Στο προσκήνιο επανήλθε η ιδέα ενός midseason tournament στο NBA, αφού αποτέλεσε ένα από τα θέματα συζήτησης στην τελευτεία τηλεδιάσκεψη της Λίγκας.

 

Το εν λόγω τουρνουά θα αποτελεί μεμονωμένο event που θα γίνει περίπου στα μέσα της σεζόν, με τους παίκτες της νικητήριας ομάδας να κερδίζουν 1 εκατομμύριο δολάρια έκαστος! Το αρχικό πλάνο κάνει λόγο για τη συμμετοχή 8 ομάδων και για 3 νοκ άουτ παιχνίδια.

 

Βέβαια αυτό σημαίνει περισσότερα παιχνίδια, σε μια ήδη μεγάλη σεζόν (σσ. 82 παιχνίδια στην κανονική διάρκεια), κάτι που μπορεί να κάνει τους παίκτες να αντιδράσουν αρνητικά. Για αυτό και το διόλου ευκαταφρόνητο χρηματικό έπαθλο.

 

Κάτι αντίστοιχο συνέβη φέτος στο WNBA, με το «Commissioner’s Cup» (με αφορμή τη συμπλήρωση 25 ετών από την ίδρυση του πρωταθλήματος) στο οποίο νικήτριες αναδείχθηκαν οι Σιάτλ Στορμ. Βέβαια κάθε παίκτρια έβγαλε 30.000 δολάρια, ενώ οι αθλήτριες των Κονέκτικατ Σανς που ήταν οι φιναλίστ πήραν από 10.000 δολάρια κάθε μία. Όπως καταλαβαίνετε υπάρχει τεράστια απόκλιση μεταξύ των επάθλων, αλλά αυτό ισχύει έτσι κι αλλιώς, αφού το χάσμα μεταξύ των απολαβών των NBAερς και των WNBAερς είναι τεράστιο και αγεφύρωτο.

 

Φυσικά ο λόγος που το NBA θέλει να εντάξει το εν λόγω τουρνουά μέσα στο πρόγραμμα της σεζόν είναι η προσέλκυση μεγαλύτερης ακροαματικότητας, άρα και περισσότερων εσόδων από τις τηλεοπτικές συμφωνίες. Σε αυτό το πλαίσιο υιοθετήθηκε και το play-in tournament που βάζει τις ομάδες που τερματίζουν στις θέσεις 8-10 σε κάθε περιφέρεια μετά το πέρας της regular season, να διεκδικούν την είσοδό τους στα play-offs.

 

Για να μιλήσουμε με νούμερα, η Λίγκα αποζητά 75 δισεκατομμύρια (!) για την επόμενη 9ετία, την ώρα που οι τρέχουσες συμφωνίες για τα τηλεοπτικά δικαιώματα με την Disney και την WarnerMedia αποφέρουν στα ταμεία 24 δισεκατομμύρια!

 

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης