Basket Talk

Ιβάν Περάσοβιτς: Με όνομα βαρύ σαν την ιστορία της Γιουγκοπλάστικα! (video)

Ιβάν Περάσοβιτς: Με όνομα βαρύ σαν την ιστορία της Γιουγκοπλάστικα! (video)
Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πρόσωπα που αγωνίζονται αυτή τη βδομάδα στο γήπεδο του Περιστερίου στο «Ανδρέας Παπανδρέου» είναι αδιαμφισβήτητα το νέο μεγάλο project του κροατικού μπάσκετ και της Σπλιτ, Ιβάν Περάσοβιτς.
Σχετικά Άρθρα

Το όνομα του νεαρού παίκτη μπορεί να σας φέρνει στη μνήμη τον τεχνικό της Ούνικς Καζάν, Βέλιμιρ Περάσοβιτς, και λογικό, καθώς είναι ο πατέρας του. Αν και γεννημένος μόλις το 2002 ο Ιβάν Περάσοβιτς έχει γίνει ήδη γνωστός στη χώρα του και ολόκληρη την Ευρώπη κυρίως για τις εμφανίσεις του με τις μικρές εθνικές της Κροατίας στις μεγάλες διοργανώσεις.

Αυτές τις μέρες βρίσκεται στα μέρη μας και στη «φούσκα» του Περιστερίου για τα προκριματικά του BCL. Το πρώτο βήμα για την Σπλιτ έγινε, επικρατώντας της κυπριακής, ΑΕΚ Λάρνακας με 65-50 και στο β' γύρο θα τεθεί αντιμέτωπη με την πρωταθλήτρια Ελβετίας, Φρίμπουργκ. Στον αγώνα δεν πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής από τον Σρνταν Σούμποτιτς (8 λεπτά) και πρόλαβε να μαζέψει μόλις ένα επιθετικό ριμπάουντ και να κάνει δύο κλεψίματα.



Το ντεμπούτο του με την ανδρική ομάδα της Σπλιτ πραγματοποιήθηκε πριν από τρία χρόνια, ενώ την περσινή σεζόν κατέγραψε 27 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Κροατίας και 17 στην Αδριατική Λίγκα. Ο μικρότερος γιος του Βέλιμιρ Περάσοβιτς έχει βρεθεί και στα μπλοκάκια των σκάουτερ του ΝΒΑ, καθώς την περσινή σεζόν έλαβε πρόσκληση για δοκιμαστικά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

croatia_2.jpg

Η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του μέχρι στιγμής είναι η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου με την U16 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2018, όπου εξελίχθηκε στον απόλυτο ηγέτη της Κροατίας. Εκτός το ότι ήταν ο έβδομος σκόρερ ολόκληρου του τουρνουά με 15.7 πόντους κατά μέσο όρο, διακρίθηκε και για τις αμυντικές του αρετές.

AFOI.jpg

Οι συγκρίσεις με τον πατέρα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς είναι αναπόφευκτες, καθώς ο τρόπος παιχνιδιού τους μοιάζει αρκετά, διαθέτουν κοινά αγωνιστικά χαρακτηριστικά και έχουν έφεση στο μακρινό σουτ. Κοινό τους χαρακτηριστικό είναι και η επιλογή ομάδας στα πρώτα τους μπασκετικά βήματα, καθώς και ο Βέλιμιρ ως παίκτης ξεκίνησε στην «θρυλική» Γιουγκοπλάστικα (σημερινή Σπλιτ) και κατέκτησε τρεις σερί Ευρωλίγκες (1989-91).

rrrr.jpg

Ο Ιβάν Περάσοβιτς είναι πλέον η ελπίδα της οικογένειας, καθώς ο μεγαλύτερος αδελφός του, Βίκο, αν και συμμετείχε με επιτυχία στο ANGT της Ευρωλίγκας με τη φανέλα της Σπλιτ πριν από 12 χρόνια, τελικά άλλαξε επαγγελματικό προσανατολισμό και ασχολήθηκε με τα οικονομικά.

Νίκος Τσώτας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης