Basket Talk

Ράντολφ Μόρις: Μία βιντεοκλήση μπορεί να τον στείλει στη φυλακή για φοροδιαφυγή (video)

Ράντολφ Μόρις: Μία βιντεοκλήση μπορεί να τον στείλει στη φυλακή για φοροδιαφυγή (video)

Πολύ σοβαρά μπλεξίματα με τον νόμο αντιμετωπίζει ο Ράντολφ Μόρις, μετά από μία ενοχοποιητική βιντεοκλήση!

Σε ιδιαίτερα δυσμενή θέση βρίσκεται ο άλλοτε σέντερ των Νιου Γιορκ Νικς και Ατλάντα Χοκς, Ράντολφ Μόρις, ο οποίος κατηγορείται για φοροδιαφυγή από το διάστημα που ζούσε και εργαζόταν στην Κίνα, δηλαδή από το 2010 έως και το 2017. Μέσα σε αυτή την επταετία υπολογίζεται ότι ο Μόρις αποκόμισε 13.3 εκατομμύρια δολάρια από τους Μπεϊζίν Ντακς.

Ο 35χρονος παίκτης έχει μετακομίσει από τις ΗΠΑ από το 2010, ωστόσο, όπως ορίζει ο νόμος στις περισσότερες πολιτείες, κάθε πολίτης που εργάζεται εκτός συνόρων οφείλει να πληρώνει κανονικά τις φορολογικές του υποχρεώσεις, ανάλογα με τα έσοδα που έχει, ανεξάρτητα με τον αν φορολογείται και στον τόπο που διαμένει. Κάτι που αρκετοί μπασκετμπολίστες αποφεύγουν να κάνουν, παρόλο που γνωρίζουν πολύ καλά τη νομοθεσία.

Σε αυτή την κατηγορία υπάγεται και ο
Μόρις, ο οποίος αντιμετωπίζει πλέον σοβαρά προβλήματα με τον νόμο, κινδυνεύοντας ακόμα και με φυλάκιση!

Στις
12 Σεπτεμβρίου του 2018, δύο εφοριακοί (IRS agents) επισκέφθηκαν την κατοικία του 35χρονου σέντερ στο Λέξινγκτον του Κεντάκι, όμως ο ίδιος δεν ήταν εκεί. Κατόπιν επικοινωνίας που είχαν, εκείνος του πρότεινε να μιλήσουν μέσω FaceTime (σσ. βιντεοκλήσης), όπως και εν τέλει έγινε.



Στη διάρκεια της συνομιλίας τους, η οποία είχε διάρκεια 80 περίπου λεπτών, οι δύο άντρες ήταν στην κουζίνα του σπιτιού του και εκείνος σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στην Κίνα. Ο Μόρις πιάστηκε να ψεύδεται σχετικά με τον αν γνώριζε την υποχρέωση του να φορολογείται και στις ΗΠΑ, αφού κάθε απάντησή του αναιρούσε την προηγούμενη, όπως αναφέρουν στις καταθέσεις τους οι δύο πράκτορες. Ως εκ τούτου, ο Μόρις κατηγορείται τώρα για 11 κακουργήματα!

Τα τρία αφορούν σε ηλεκτρονική απάτη και τα υπόλοιπα οκτώ σε εσκεμμένα ψευδείς φορολογικές δηλώσεις. Το μάξιμουμ της ποινής που μπορεί να του επιβληθεί για όλα τα παραπάνω αγγίζει τα
80 χρόνια, ωστόσο, αν εν τέλει καταδικαστεί οι ποινές θα εκτελεστούν ταυτόχρονα, λόγω του καθαρού ποινικού του μητρώου.

Όπως προκύπτει από την έρευνα της εφορίας, ο Μόρις δήλωσε μηδενικά έσοδα για τρεις διαδοχικές χρονιές (2015-17), διάστημα στο οποίο στην πραγματικότητα έβγαλε 6.7 εκατομμύρια δολάρια από τα συμβόλαιά του στην Κίνα, κάτι που σημαίνει ότι θα έπρεπε να έχει πληρώσει φόρους ύψους 402.760 δολαρίων στην πατρίδα του.

Η υπόθεση θα οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες, ενώ για την ώρα δεν έχει οριστεί η δικάσιμος.

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης