Basket Talk

Ντίλον Αβάρε: Το... βαφτιστήρι του Ρικ Πιτίνο λυτρωτής του Αμύντα! (video)

Ντίλον Αβάρε: Το... βαφτιστήρι του Ρικ Πιτίνο λυτρωτής του Αμύντα! (video)

Ο Ντίλον Αβάρε ήταν ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής στην πρόκριση του Αμύντα επί του Πανερυθραϊκού στον αγώνα Κυπέλλου και τον συνδέει μία ιδιαίτερη σχέση με τον Ρικ Πιτίνο.

Σχετικά Άρθρα

Ο Ντίλον Μπλάντφορντ Αβάρε, όπως είναι το πλήρες όνομά του, μπορεί να μην διαπρέψει στο μπάσκετ όπως το είδωλό του, Στέφεν Κάρι, όμως φαίνεται ότι η εργατικότητα και η προσωπικότητά του είναι δύο στοιχεία που τον ακολουθούν παντού. Ο Αμερικανός με το ιταλικό διαβατήριο συστήθηκε για τα... καλά στο ελληνικό κοινό το βράδυ της Τρίτης (8/9), όταν με τρίποντό του 6" πριν το τέλος του αγώνα ανάμεσα στον Αμύντα και τον Πανερυθραϊκό (70-68), έδωσε το εισιτήριο της πρόκρισης στους γηπεδούχους για την επόμενη φάση στο Κύπελλο Ελλάδας.

Η διοργανώτρια αρχή έδωσε τη δυνατότητα στις ομάδες της δεύτερης κατηγορίας να υπογράψουν με έναν κοινοτικό παίκτη για τη φετινή σεζόν, ενώνοντας τους «δρόμους» του Αμύντα με του Αβάρε, με αποτέλεσμα να γίνει ο πρώτος κοινοτικός αθλητής στην ιστορία του συλλόγου. Η ομάδα του Υμηττού γνώριζε από πρώτο χέρι τις ικανότητες του Αμερικανού γκαρντ, καθώς την περίοδο 2019/20 αγωνίστηκε για λογαριασμό της Δάφνη Δαφνίου.

Αυτό που δεν γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος για τον Αμερικανό παίκτη είναι για τη ζωή του πριν πάρει το αεροπλάνο και μετακομίσει στην Ελλάδα. Από τα πρώτα του μπασκετικά του βήματα στο κολέγιο μέχρι τη σχέση που τον ενώνει με τον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό της Ελλάδας, Ρικ Πιτίνο. Εκτός το ότι μαζί συνεργάστηκαν στο Λούιβιλ, ο Αβάρε είναι βαφτιστήρι του Αμερικανού τεχνικού. Η μακροχρόνια φιλία και επαγγελματική συνεργασία του με τον πατέρα του νεαρού γκαρντ, Ρικ, δημιούργησαν αυτή την κουμπαριά.

amintas.jpg

Οπότε εκτός από τη σχέση προπονητή - παίκτη, ο Πιτίνο είχε και το ρόλο του «πατέρα» μέσα στην ομάδα για τον Ντίλον, όμως δεν του χαρίστηκε και τον αντιμετώπιζε επί ίσοις όροις με τους υπόλοιπους. Ποτέ δεν υπήρχε στα βασικά του πλάνα και λίγες φορές άκουσε να φωνάζει το όνομά του για να σηκωθεί ως αλλαγή. Το highlight της θητείας του στο Λούιβιλ ήταν ένας αγώνας για το Final 8 του NCAA κόντρα στο Μίσιγκαν Στέιτ. Ένας συμπαίκτης του μάτωσε στη μύτη και σε ένα κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού χρειάστηκε να τον αντικαταστήσει κάποιος για τη βολή.

harell.jpg

Ο Πιτίνο γύρισε να κοιτάξει τους διαθέσιμους παίκτες που είχε στον πάγκο και μέχρι να τον φωνάξει ο Αβάρε δεν περίμενε να τον υποδείξει, με αποτέλεσμα να παγώσει για λίγο αλλά στη συνέχεια να εκτελέσει τη βολή και να παραμένει στο παρκέ για μερικά δευτερόλεπτα. Ούτε ο ίδιος δεν φανταζόταν ότι η παραμονή του σε μία ομάδα με περίσσιο ταλέντο θα διαρκούσε τόσο και θα εξελισσόταν μέσω των προπονήσεων, αντιμετωπίζοντας αθλητές όπως ο Τέρι Ροζίερ και ο Μόντρεζλ Χάρελ.

pit.jpg

Ο χαρακτήρας και η ταπεινότητά του γρήγορα του έδωσαν το ρόλο του καλού παιδιού στην ομάδα, με αποτέλεσμα να κερδίσει τον σεβασμό όλων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η κίνηση ενός συμπαίκτη του να στείλει μήνυμα στον Πιτίνο παραμονή ενός απαιτητικού αγώνα και να ζητήσει να τον αντικαταστήσει στην αρχική πεντάδα με τον Αβάρε. Αυτό τελικά δεν επηρέασε την κρίση του Πιτίνο αλλά τόνωσε ακόμη περισσότερο την θετική γνώμη που είχε για το βαφτιστήρι του.

Αργότερα ο Αβάρε συνέχισε την κολεγιακή του καριέρα στο Ίστερν Κεντάκι όπου συνδύασε τις σπουδές του με το μπάσκετ. Ο τρόπος σκέψης του γύρω από το χώρο του αθλήματος και η «δίψα» να βελτιώνεται διαρκώς του έδωσαν την ευκαιρία να συνεργαστεί ξανά με τον Ρικ Πιτίνο το καλοκαίρι αλλά αυτή τη φορά βρέθηκαν στην ίδια πλευρά. Για την ακρίβεια αποτέλεσε συνεργάτη του και πέρασε αρκετές ώρες στο ΟΑΚΑ, ώστε να παρουσιάζει τις ασκήσεις στους διεθνείς παίκτες ενόψει του Προολυμπιακού τουρνουά στη Βιτόρια.

 

Την περίοδο που βρισκόταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού ο Ρικ Πιτίνο αποτέλεσε την καλύτερη αφορμή για να τον επισκεφθεί ο Αβάρε και να τον ξεναγήσει στην Ακρόπολη, ενώ όταν ο νεαρός γκαρντ συμφώνησε με τη Δάφνη Δαφνίου ο νονός του δεν ξέχασε να του ευχηθεί μέσω των social media.

 

 

Νίκος Τσώτας

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης