Basket Talk

Ο 14χρονος Μπασάλα Μπαγκαγιόκο ήρθε για να μείνει (video)

Ο 14χρονος Μπασάλα Μπαγκαγιόκο ήρθε για να μείνει (video)
Το ανερχόμενο αστέρι της Φουενλαμπράδα
Ένα 14χρονο παιδί από το Μάλι της δυτικής Αφρκικής, ο Μπασάλα Μπαγκαγιόκο (2006, 2.07μ), παίρνει τις ευκαιρίες του στην προετοιμασία της Φουενλαμπράδα, ενόψει της νέας σεζόν και δείχνει ότι έχει όλα τα φόντα για να κάνει καριέρα, ξεχωρίζοντας από όλα τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του και κοιτώντας κατάματα αντιπάλους πολύ πιο έμπειρους ηλικιακά και αγωνιστικά. 



Εξάλλου, πέρσι, στην 33η αγωνιστική (σσ. 25 Απριλίου 2021), ο Μπαγκαγιόκο έκανε την παρθενική του εμφάνιση του στο ισπανικό πρωτάθλημα, στον αγώνα κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Σε κάτι περισσότερο από 9 λεπτά που έμεινε στο παρκέ, απέναντι σε μία από τις ποιοτικότερες και ιστορικότερες ομάδες της Ευρώπης, ο έφηβος φόργουορντ/σέντερ μέτρησε δύο πόντους και δύο ριμπάουντ. 

Τότε ήταν μόλις 14 ετών, 7 μηνών και 15 ημερών και κάπως έτσι έγινε ο νεότερος παίκτης που ντεμπουτάρει στην ACB, καταρρίπτοντας το ρεκόρ που κατείχε μέχρι πρότινος ο Ρίκι Ρούμπιο, ο οποίος είχε πάρει το βάπτισμα του πυρός με τη φανέλα της Χοβεντούτ Μπανταλόνα όταν ήταν 14 ετών και 11 μηνών (σσ. το 2005). 


Στο προσεχές πρωτάθλημα της ACB δεν αποκλείεται να τον δούμε τον Μπαγκαγιόκο να παίρνει περισσότερα λεπτά συμμετοχής, μιας και η Φουενλαμπράδα μόνο κερδισμένη μπορεί να βγει από την ανάδειξή του. 

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης