Basket Talk

Παναγιώτης Φασούλας: «Νόθευση και αλλοίωση του εκλογικού σώματος»

Παναγιώτης Φασούλας: «Νόθευση και αλλοίωση του εκλογικού σώματος»

Για νόθευση και αλλοίωση του εκλογικού σώματος λόγω της δικαίωσης των 89 σωματείων από το Πρωτοδικείο που προκάλεσε την δική του προσφυγή κατά των περισσότερων εξ αυτών έκανε λόγο ο Παναγιώτης Φασούλας υποψήφιος για την προεδρία της ΕΟΚ στις προσεχείς εκλογές της Ομοσπονδίας.

Η «αράχνη» του ελληνικού μπάσκετ που ηγείται της παράταξης «Πρώτα το μπάσκετ» σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ανέλυσε τους λόγους που η παράταξή του προσέφυγε στο Πρωτοδικείο εναντίον κάποιων σωματείων που δεν θα έπρεπε να έχουν δικαίωμα ψήφου.

«Το έχω διακηρύξει σε όλους τους τόνους, η παρουσία μας εδώ θα συνδεθεί με τη δημοκρατική λειτουργεία της Ομοσπονδίας. Θέλω να αυξηθούν τα ενεργά σωματεία της ΕΟΚ αλλά δίχως η συμμετοχή τους να εξυπηρετεί σκοπιμότητες. Η προσφυγή μας λοιπόν έχει στόχο να προστατεύσει το μπάσκετ», είπε αρχικά και πρόσθεσε πως «δεν θέλουμε την επιστροφή σε περιόδους εκλογών μέσω εξουσιοδοτήσεων όπως θέλει να κάνει ο συνεχιστής της νυν διοίκησης», αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στον έτερο υποψήφιο για την προεδρία της ΕΟΚ Άγγελο Παπανικολάου.

«Από τα 89 σωματεία που είχαν προσφύγει αρχικά για να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου τα 16 είχαν ήδη και αυτό είναι πολύ περίεργο. Άλλα 12 σωματεία κατέθεσαν εκπρόθεσμα τα έγγραφά τους για το μητρώο της ΓΓΑ. Από τα 61 που απομένουν τα 27 δεν έχουν καν εμφανιστεί στη ΓΓΑ για να καταθέσουν τα χαρτιά τους, άλλα 34 δεν έχουν καν συμπληρώσει τα δικαιολογητικά ενώ τρία εξ αυτών δεν έχουν καν αγωνιστική δραστηριότητα. Όλα αυτά τα σωματεία παρεμβαίνουν υπέρ της νυν διοίκησης προκειμένου να αφήσουν εμένα και την παράταξη μας εκτός διοίκησης», τόνισε αναλύοντας τα σωματεία για τα οποία έγινε η προσφυγή επισημαίνοντας πως «οι εκλογές θα γίνουν αν και πιθανή νέα αναβολή τους είναι μια καλή δικαιολογία για την νυν υπηρεσιακή διοίκηση που έχει προκαλέσει όλες τις προηγούμενες αναβολές».

«Βρισκόμαστε σε ένα κράτος δικαίου, αυτό που μας διαχωρίζει από τους κανιβάλους. Τα σωματεία πρέπει να εκπληρώσουν κάποιες προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος για να έχουν δικαίωμα ψήφου. Οτιδήποτε άλλο είναι αλλοίωση και νόθευση του εκλογικού σώματος σε ποσοστό 12%» επισήμανε.

Αναφερόμενος σε άλλα θέματα ο κ.Φασούλας μίλησε για την ψηφιοποίηση της ΕΟΚ, ώστε να σταματήσει η πελατειακή σχέση των ομάδων με την Ομοσπονδία, επανέλαβε τη θέση του για αξιολόγηση των διαιτητών, προανήγγειλε την μετονομασία της Α2 και απαίτησε από την πολιτεία να μεταδίδονται οι αγώνες της, ενώ αναφέρθηκε και στην προσέγγιση του Νίκου Γκάλη.

«Τον Γκάλη τον προσεγγίσαμε ως εγγυητή της προσπάθειάς μας προς την ελληνική κοινωνία. Για πρώτη φορά του ζητήθηκε αυτό και το κάναμε εμείς. Δεν θα συμμετάσχει στην προεκλογική εκστρατεία, αλλά τον θέλουμε για το κύρος του ως σύμβολο του ελληνικού μπάσκετ. Τον θέλουμε όχι για να χτυπάει… κάρτα στο γραφείο, αλλά για να έρθει μαζί μας σε ραντεβού με τον κομισάριο του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, ώστε να γίνει αγώνας του ΝΒΑ στην Ελλάδα, τα έσοδα του οποίου θα αντιστοιχούν με έσοδα Ολυμπιακών Αγώνων για τα ερασιτεχνικά σωματεία».

Αναφερόμενος, δε, στην απερχόμενη διοίκηση που διοικεί το ελληνικό μπάσκετ εδώ και πάνω από τρεις δεκαετίες παρατήρησε πως «Έχει τσακωθεί με τους πάντες. Δεν υπάρχει κόμμα με το οποίο να μην έχει τσακωθεί. Δεν υπάρχει κυβέρνηση με την οποία να μην έχει τσακωθεί, δεν υπάρχει οργανισμός στο μπάσκετ με τον οποίο να μην έχει τσακωθεί».

Γιάννης Ψαράκης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης