Basket Talk

Σκαριόλο: «Το ΝΒΑ δεν έχει καταλάβει την ποιότητα του Ρούμπιο»

Σκαριόλο: «Το ΝΒΑ δεν έχει καταλάβει την ποιότητα του Ρούμπιο»
Ο Σέρτζιο Σκαριόλο, η Βίρτους, η Εθνική Ισπανίας και ο Ρούμπιο. 

Συνέντευξη στη «Marca» παραχώρησε ο Σέρτζιο Σκαριόλο με αφορμή την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της πρωταθλήτριας Ιταλίας, Βίρτους Μπολόνια. Ο πολύπερος Ισπανός προπονητής αναφέρθηκε ακόμα στην «φούρια ρόχα», ενώ έκανε και ιδιαίτερη μνεία στον Ρίκι Ρούμπιο

Για τη νεά του ομάδα: «Δεν υπάρχουν πολλά κλαμπς στην Ευρώπη που έχουν την προοπτική και την επιθυμία να βελτιωθούν. Έχω την ευθύνη για να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα και είναι όμορφο. Η πόλη αγαπά το μπάσκετ και θέλει να προοδεύσουμε. Δεν λέω ότι θα κερδίσουμε άμεσα την Euroleague, αλλά θέλουμε να πετύχουμε πολλά. Είναι μία μεγάλη πρόκληση».

Για την Εθνική Ισπανίας και την αποχώρηση αρκετών σταρ από την παλιά φουρνιά«Θα μου λείψουν σε ανθρώπινο επίπεδο και στο παρκέ. Είναι σπουδαίοι παίκτες. Δεν υπάρχουν άνθρωποι σαν τον Πάου, τον Μαρκ και τον Σέρχιο. Πάντα θετικοί, γεμάτοι ποιότητα. Τώρα πρέπει να δούμε την πρόοδο και την επιθυμία των νέων παικτών. Στόχος μας είναι να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς στο Παρίσι και να προχωρήσουμε στο επόμενο επίπεδο».

Για τον Ρίκι Ρούμπιο: «Είμαστε περήφανοι για την αφοσίωση του Ρίκι και την επιθυμία του να αγωνίζεται δυνατά με την Εθνική. Τον χρησιμοπούμαι με τέτοιο τρόπο, ώστε να βρίσκεται στο επίκεντρο του πρότζεκτ και να παίρνει την ανάλογη ικανοποίηση από τα κατορθώματά του. Το ΝΒΑ είναι ένας διαφορετικός κόσμος και τα κριτήρια για κάθε παίκτη είναι ξεχωριστά. Δεν λέω ότι αυτό έγινε για καλό ή για κακό, αλλά το ΝΒΑ δεν έχει καταλάβει την σπουδαία ποιότητα και ικανότητα του Ρίκι. Ελπίζω να γίνει αυτό στο Κλίβελαντ, αλλά δεν είναι στο χέρι μας».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης