Basket Talk

Λέικερς - Νετς: Κάτι γερασμένα αλλά... αστεράτα παλικάρια με στόχο το δαχτυλίδι

Λέικερς - Νετς: Κάτι γερασμένα αλλά... αστεράτα παλικάρια με στόχο το δαχτυλίδι

Μετά τα περσινά… χαστούκια στα playoffs, τα δύο franchises έκαναν ηχηρές κινήσεις βάζοντας τον πήχη ακόμα πιο ψηλά.

Σχετικά Άρθρα

Λος Άντζελες Λέικερς και Μπρούκλιν Νετς ήταν οι μεγάλες απογοητεύσεις της περσυνής σεζόν του NBA. Στελεχωμένες από superstars υψηλού βεληνεκούς, αλλά και χτυπημένες από τραυματισμούς, οι ομάδες των ΛεΜπρόν Τζέιμς και Κέβιν Ντουράντ έμειναν μακριά από τη διεκδίκηση του ενός και μοναδικού τους στόχου. Του πρωταθλήματος. Παρ’ όλα αυτά, τα δύο front office αποφάσισαν και τη φετινή offseason να δημιουργήσουν ακόμα μεγαλύτερες προσδοκίες.

Ο δρόμος μετά τo πέρας της regular season κάθε άλλο παρά εύκολος είναι. Το βίωσαν, άλλωστε, με τον πιο επώδυνο τρόπο και τα δύο franchises. Το βάθος του πάγκου έχει την τιμητική του και οι… μπαρουτοκαπνισμένοι παίκτες από σεζόν πρωταθλητισμού δείχνουν την πραγματική τους αξία. Με αυτό το σκεπτικό φαίνεται πως κινήθηκαν στην αγορά Λέικερς και Νετς, που έχουν στο δυναμικό τους 7 από τους 8 κορυφαίους εν ενεργεία σκόρερς του πρωταθλήματος.

Εκτός του Κρις Πολ, που συνεχίζει στο Φοίνιξ, οι ΛεΜπρόν Τζέιμς, Καρμέλο Άντονι, Ράσελ Ουέστμπρουκ και Ντουάιτ Χάουαρντ, μαζί με τους Κέβιν Ντουράντ, Τζέιμς Χάρντεν και ΛαΜάρκους Όλντριτζ βρίσκονται στα ρόστερ των ομάδων που -σύμφωνα και με τις στοιχηματικές εταιρείες- παρουσιάζονται ως το κυρίαρχο ζευγάρι των Τελικών του ΝΒΑ.

Μάλιστα, εξαιρώντας εκ νέου τον «Cp3», αλλά και αυτούς που έβαλαν τέλος στην καριέρα τους, όλοι όσοι αποτελούσαν κάποτε την κορυφαία 12αδα της Δυτικής περιφέρειας στο All-Star Game του 2013, αγωνίζονται πλέον σε Λέικερς και Νετς.

Λιμνάνθρωποι είναι σχεδόν 8 χρόνια πιο μεγάλοι ηλικιακά συγκριτικά με την… προ Τζέιμς εποχή, αφού έχουν πλέον το πιο γερασμένο ρόστερ με 31,5 έτη μ.ο. Από κοντά και το Μπρούκλιν (3ο γηραιότερο, 28 έτη μ.ο.), που… ωρίμασε κατά 2,6 χρόνια σε σχέση με την ομάδα που δεν είχε στα πλάνα της τον «KD».

Αξίζει να αναφερθεί επίσης ότι τα προαναφερθέντα ονόματα είναι λογικό να στρέφουν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας, ωστόσο, οι ποιοτικές κινήσεις των δύο δεν σταμάτησαν εκεί. Στο πρόσωπο του Πάτι Μιλς, οι Νετς φαίνεται να βρίσκει έναν ολοκληρωμένο γκαρντ που θα τους δώσει πολύτιμες βοήθειες. Άλλωστε, η αγάπη και η εμπιστοσύνη που του έδειχνε τόσα χρόνια στους Σπερς ο εμβληματικός Γκρεγκ Πόποβιτς, μπορεί να λειτουργήσει ως η καλύτερη συστατική επιστολή.

Στην αντίπερα όχθη, το «3&D» στοιχείο του Κεντ Μπέιζμορ, η έφεση στο τρίποντο του Μάλικ Μονκ και οι αμυντικές ικανότητες των Κέντρικ Ναν και Τρέβορ Αρίζα, αποτελούν τα τελευταία κομμάτια ενός ποιοτικότατου παζλ που θα έχει στη διάθεση του ο Φρανκ Βόγκελ.

Πάνος Σταμούλης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης