Basket Talk

Euroleague: Οι πρωτοεμφανιζόμενοι «πιτσιρικάδες» που θα κάνουν τη διαφορά!

Euroleague: Οι πρωτοεμφανιζόμενοι «πιτσιρικάδες» που θα κάνουν τη διαφορά!

Στα φετινά ρόστερ των ομάδων της Εuroleague υπάρχουν αθλητές όπου μπορεί να είναι μικροί στην ηλικία και να φαίνονται άπειροι στο... μάτι, όμως οι ικανότητες και τα περιθώρια εξέλιξής τους είναι τεράστια.

Σχετικά Άρθρα

Εκτός από τους ξένους παίκτες που έχουν περίσσεια εμπειρία από το ΝΒΑ ή άλλη ευρωπαϊκή διοργάνωση και θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στη Εuroleague φέτος, υπάρχουν και οι νεαροί αθλητές, οι οποίοι θα έχουν την ιδιότητα των ρούκι στη διοργάνωση.

Αν και η παρουσία τους στη Εuroleague είναι μηδαμινή, έχουν καταφέρει να διαπρέψουν σε προσωπικό επίπεδο στο χώρο του μπάσκετ, ενώ υπάρχει και έντονο ελληνικό στοιχείο στη λίστα μας. Το «BN Sports» σας τους παρουσιάζει.

Κώστας Αντετοκούνμπο - Βιλερμπάν

kostas_3.jpg

Ένας πρωταθλητής του ΝΒΑ θα βρεθεί στα παρκέ της Εuroleague τη νέα σεζόν με τη φανέλα της Βιλερμπάν. Ο λόγος για τον Κώστα Αντετοκούνμπο, τον τρίτο μεγαλύτερο γιο της οικογένειας. Ο νεαρός παίκτης βρισκόταν από το 2018 στον κόσμο του ΝΒΑ, όπου έφτασε στην κορυφή του μαζί με τους Λέικερς το 2020. Παράλληλα πήρε την ευκαιρία του και στην Εθνική ομάδα από τον Ρικ Πιτίνο, συμμετέχοντας στο Προολυμπιακό τουρνουά. Αν και ακούστηκε έντονα για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι, τελικά προτίμησε τη «νεανική» ομάδα του Τι Τζέι Πάρκερ με την ελπίδα να πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής.

victor.jpg

Βίκτορ Ουεμπανιάμα - Βιλερμπάν

Η Βιλερμπάν συμφώνησε με τον Βίκτορ Ουεμπανιάμα για τα επόμενα τρία χρόνια και πρόσθεσε στο ρόστερ της το μεγαλύτερο prospect του γαλλικού μπάσκετ. Ο νεαρός αθλητής δεν έχει ακόμη ενηλικιωθεί και έχει τρελάνει τους πάντες με τις ικανότητές του. Εκτός από το ύψος του (2.18) διαθέτει αξιόπιστο μακρινό σουτ, ενώ έχει καλή αντίληψη τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα. Το ντεμπούτο του στο Εurocup έχει γίνει ήδη με τη φανέλα της Ναντέρ σε ηλικία 15 ετών, ενώ το φετινό καλοκαίρι εντυπωσίασε με την U19 της χώρας του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

mantzoukas.jpg

Λευτέρης Μαντζούκας - Παναθηναϊκός

Μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες του ελληνικού μπάσκετ αλλά και του Παναθηναϊκού για το μέλλον είναι ο Λευτέρης Μαντζούκας. Αν και ενσωματώθηκε στους πράσινους στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν δεν έκανε το ντεμπούτο του στην ευρωπαϊκή διοργάνωση. Αντιθέτως πρόλαβε να αγωνιστεί στο Εurocup με τον Προμηθέα και να σημειώσει 6/6 τρίποντα απέναντι στη Γκραν Κανάρια, ενώ στη διοργάνωση του ANGT πέτυχε 32 πόντους και 12.8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Ο Δημήτρης Πρίφτης δεν σκοπεύει απλώς να τον έχει στην 12αδα αλλά και να τον αξιοποιήσει.

petrusev.jpg

Φίλιπ Πετρούσεφ - Εφές Αναντολού

Οι πρωταθλητές Ευρώπης προχώρησαν σε μία έξυπνη και συνάμα αποτελεσματική κίνηση, ανακοινώνοντας την απόκτηση ενός από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Γηραιάς Ηπείρου. Ο Φίλιπ Πετρούσεφ σε μόλις ένα χρόνο στα ευρωπαϊκά παρκέ με τη Μέγκα Μπέμαξ απέδειξε ότι είναι φτιαγμένος για το υψηλότερο επίπεδο, ενώ αναδείχθηκε MVP στην Αδριατική Λίγκα. Στο φετινό draft του ΝΒΑ επιλέχθηκε στο Νο.50 από τους Σίξερς αλλά δεν ήταν στα άμεσα πλάνα τους. Ο 21χρονος παίκτης έχει «ριζώσει» το τελευταίο διάστημα στη 12αδα των «πλάβι» και πραγματοποίησε «μαγικές» εμφανίσεις στο Προολυμπιακό τουρνουά.

blatt.jpg

Ταμίρ Μπλατ - Άλμπα Βερολίνου

Ο Ταμίρ Μπλατ, γιος του άλλοτε προπονητή του Ολυμπιακού Ντέιβιντ, θα βγει για πρώτη φορά από τα σύνορα του Ισραήλ για λογαριασμό άλλης ομάδας. Συγκεκριμένα θα φορέσει τη φανέλα της Άλμπα, με την οποία είχε συμφωνήσει από το καλοκαίρι του 2020 αλλά παρέμεινε δανεικός στην Χάποελ Ιερουσαλήμ. Για τρία συνεχόμενα χρόνια αποτέλεσε το «μυαλό» της Χάποελ και εξελίχθηκε στους καλύτερους γκαρντ του BCL. Έχει περάσει από όλα τα κλιμάκια της Εθνικής Ισραήλ και είναι αναπόσπαστο κομμάτι την Εθνικής Ανδρών.

yaramaz.jpg

Όγκνιεν Γιάραμαζ - Μπάγερν Μονάχου

Ο Όγκνιεν Γιάραμαζ μπορεί να μην κάνει τώρα τα πρώτα του μπασκετικά βήματα και να είναι «περπατημένος», αλλά είναι από τις περιπτώσεις παικτών όπου βρίσκονται αρκετό καιρό στο προσκήνιο και δεν τους έχει δοθεί η δυνατότητα της Εuroleague. Αυτή την ευκαιρία ελπίζει να «αρπάξει» από τους «Βαυαρούς» και εκεί θα συναντήσει ξανά τον Αντρέα Τρινκιέρι, μετά την κοινή τους παρουσία στην Παρτιζάν. Το 2017 είχε επιλεχθεί στο draft του NBA από τους Νικς (Νο.58) μέσω της Μπέμαξ και περιμένει ακόμη το... κάλεσμά τους. Ο Σέρβος γκαρντ είχε μία γεμάτη διετία στο Eurocup και ελπίζει να συνεχίσει τις καλές του εμφανίσεις και στη Εuroleague.

Nίκος Τσώτας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης