Basket Talk

Εγκόρ Ντεμίν: Ένα 15χρονο ταλέντο από τη Ρωσία θα κυνηγήσει τα όνειρά του στη Μαδρίτη

Εγκόρ Ντεμίν: Ένα 15χρονο ταλέντο από τη Ρωσία θα κυνηγήσει τα όνειρά του στη Μαδρίτη
Συλλογή ταλέντων από τη Ρεάλ Μαδρίτης που έχει απλώσει τα δίχτυα της παντού.

Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ρωσίας,ο Εγκόρ Ντεμίν (2006, 2.00μ), εντάχθηκε στις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία αν μη τι άλλο συνιστά τον μεγαλύτερο φυτώριο της γηραιάς ηπείρου και μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να «χτυπήσει» όποιο πρόσπεκτ της φαίνεται ενδιαφέρον.

 

Μόλις στα 15 του χρόνια, ο Ντεμίν αντικρίζει τον κόσμο από τα 200 εκατοστά και παρά το ύψος του αγωνίζεται ως κόμπο γκαρντ. Στο πρόσφατο FIBA European Challenger U16ο νεαρός Ρώσος μέτρησε κατά μέσο όρο 12.2 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2.2 κλεψίματα. Όμως το όνομά του είχε αρχίσει να ακούγεται στην ευρωπαϊκή αγορά ένα χρόνο νωρίτερα, όταν τον πλησίασε η BDA Sports International, προκειμένου να του ετοιμάσει το scouting report και να το προωθήσει σε ισπανικές ομάδες. 

Προτού ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, η Μπασκόνια ήταν έτοιμη να «καπαρώσει» τον Εγκόρ μιας και έχει ήδη στο δυναμικό της τον Πάβελ Σάβκοφ (2002) και ξέρει τι να περιμένει από ένα Ρώσο παίκτη. Ωστόσο, η πλευρά του Ντεμίν δεν είχε λόγο να βιαστεί. Έξι ισπανικές ομάδες έδειξαν τελικά ενδιαφέρον, αλλά η Ρεάλ είναι εκτός συναγωνισμού.

Ο Ντεμίν ήταν έτοιμος να μεταβεί στην ισπανική πρωτεύουσα για δοκιμαστικά το περασμένο φθινόπωρο, όμως οι περιορισμοί λόγω της πανδημίας έβαζαν διαρκώς εμπόδια σε αυτή τη διαδικασία. Οι μήνες περνούσαν και τίποτα. Τελικά, η Ρεάλ άσκησε πιέσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών και εξασφάλισε άδεια για την προσέλευση του Εγκόρ, μόνο για τρεις ημέρες. Κι όμως αυτές ήταν αρκετές και με το παραπάνω.  

Ο Εγκόρ έχει μπασκετικά γονίδια, μιας και ο πατέρας του, Βλαντιμίρ Ντεμίν, είναι βετεράνος καλαθοσφαιριστής που αγωνίστηκε στο κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο με τη φανέλα της Χίμκι από το 2001 μέχρι και το 2004, αλλά στο ταξίδι του στην Ιβηρική χερσόνησο τον συνόδευσε η μητέρα του.

Μετά τα πρώτα δέκα λεπτά της προπόνησης, ο υπεύθυνος τεχνικός των ακαδημιών και ο μάνατζερ του Λούκα Ντόντσιτς, που συμβουλεύει το κλαμπ για νέα ταλέντα, πλησίασαν τον Ντεμίν και του είπαν ότι είναι αυτό ακριβώς που έψαχναν. Ένας παίκτης που μπορεί να δημιουργήσει τόσο για τον εαυτό του, όσο και για τους συμπαίκτες του. 

Αμέσως μετά προσέγγισαν τη μητέρα του. Της ζήτησαν να παραμείνουν στη Μαδρίτη, της εξήγησαν το πρόγραμμα προπονήσεων, της παρουσίασαν το διεθνές σχολείο στο οποίο θα φοιτήσει ο Εγκόρ (σσ. τα μαθήματα θα είναι στα αγγλικά), τον καθηγητή ισπανικών που θα αναλάβει να του κάνει ιδιαίτερα για να μάθει τη γλώσσα, αλλά και τον διατροφολόγο που θα είναι υπεύθυνος για όλα του τα γεύματα. Το πλάνο ήταν σαφές, λεπτομερές και προσχεδιασμένο. Η απόφαση της οικογένειας εύκολη! 

Πλέον, ο Εγκόρ Ντεμίν αφήνει τα πάτρια εδάφη για να γίνει κάτοικος Μαδρίτης και να διεκδικήσει τα επόμενα χρόνια μια ευκαιρία στην πρώτη ομάδα, όπως συνέβη πρόσφατα με τους Τρίσταν Βούκτσεβιτς και Ουσμάν Γκαρούμπα (σσ. από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται με τους Χιούστον Ρόκετς) ή λίγο παλαιότερα με τον Λούκα Ντόντσιτς, που κατέκτησε τα πάντα σε ευρωπαϊκό επίπεδο και τώρα αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους και πιο καλοπληρωμένους αστέρες του NBA

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με το πολυετές συμβόλαιο που υπέγραψε ο Ντεμίν, τα τρία πρώτα χρόνια θα αγωνίζεται στα τμήματα υποδομής και μετά θα έχει την ευκαιρία να επαναδιαπραγματευτεί και εξασφαλίσει μια νέα συμφωνία, ως ενήλικος. Ακόμα, μετά από αυτή την τριετία θα νοείται ως Ισπανός και δεν θα καταλαμβάνει θέσει ξένου στην ACB

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης