Basket Talk

Euroleague: «Πρωτάρηδες» με προοπτική να γίνουν... μόνιμοι!

Euroleague: «Πρωτάρηδες» με προοπτική να γίνουν... μόνιμοι!

Για ακόμη μία σεζόν θα βρεθούν στα παρκέ της Εuroleague ξένοι αθλητές, οι οποίοι παρότι έχουν μεγάλη εμπειρία, δεν έχουν αγωνιστεί ποτέ στην διοργάνωση και ο κόσμος ανυπομονεί για να τους θαυμάσει.

Σχετικά Άρθρα

Η Euroleague ετοιμάζει να ανοίξει τις πύλες της στους 18 διεκδικητές του τίτλου σε λιγότερο από έναν μήνα (30/9) και οι περισσότερες ομάδες έχουν «κλειδώσει» τα ρόστερ τους. Τα περισσότερα πρόσωπα είναι γνώριμα στα ευρωπαϊκά γήπεδα και κυρίως στη Euroleague, όμως υπάρχουν και αρκετές εξαιρέσεις αθλητών, οι οποίοι θα πατήσουν το πόδι τους στα παρκέ της για πρώτη φορά στην καριέρα τους.

Οι παίκτες αυτοί έχουν σημαντική εμπειρία από το ΝΒΑ, είτε από άλλη ευρωπαϊκή διοργάνωση. Το «BNSports» σας τους παρουσιάζει.

Εμάνουελ Μουντιάι - Ζαλγκίρις Κάουνας

mudiay.jpg

Το όνομα που προκάλεσε την μεγαλύτερη ταραχή στα ευρωπαϊκά «νερά» ήταν εκείνο του Εμάνουελ Μουντιάι. Ο 25χρονος γκαρντ είναι από τις περιπτώσεις παικτών που απέρριψαν στις αρχές της καριέρας τους  το κολέγιο και προτίμησαν το επαγγελματικό μπάσκετ. Στο ΝΒΑ μετράει 300 αγώνες σε πέντε σεζόν και το 2015 είχε επιλεχθεί στο Νο.7 του draft, προσφέροντας μεγάλες υποσχέσεις για το μέλλον. Η πορεία του δεν εξελίχθηκε ιδανικά και δεν κατάφερε να εξασφαλίσει θέση σε κάποιο ρόστερ μέσω του Summer League και η ομάδα του Μάρτιν Σίλερ έκανε την έκπληξη.

Τζος Νέμπο - Ζαλγκίρις Κάουνας 

nebo.jpg

Η Ζαλγκίρις δεν κινήθηκε μόνο σε ασφαλή μονοπάτια στη μεταγραφική περίοδο αλλά θέλησε να ρισκάρει στο ταλέντο και στον ενθουσιασμό νεαρών αθλητών. Γι' αυτό απέκτησε τον εκρηκτικό ψηλό, Τζος Νέμπο, ο οποίος στην πρώτη του επαγγελματική σεζόν στο Ισραήλ και την Χάποελ Εϊλάτ εντυπωσίασε τους πάντες. Ξεχώρισε στον τομέα του επιθετικού ριμπάουντ, όπου ήταν πρώτος στο πρωτάθλημα με 94 συνολικά, ενώ μέτρησε και 1.1 μπλοκ ανά αγώνα. Παράλληλα «άγγιξε» το double-double στους μέσους όρους με 13.6 πόντους και 9.9 ριμπάουντ. 

Αϊζάια Κάνααν - Ούνικς Καζάν

canaan.jpg

Η μεγαλύτερη επιτυχία της Ούνικς το καλοκαίρι ήταν η παραμονή του Αϊζάια Κάνααν, ο οποίος βοήθησε τα μέγιστα για να εξασφαλίσει το ένα από τα δύο εισιτήρια για τη Εuroleague φέτος. Την περσινή σεζόν αποτέλεσε τον «εγκέφαλο» του Δημήτρη Πρίφτη και αποτυπώθηκε στο παρκέ με 14.2 πόντους και 3.1 ασίστ. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία από το ΝΒΑ αγωνιζόμενος σε έξι διαφορετικές ομάδες.

Τζέριαν Γκραντ - Αρμάνι Μιλάνο

grant.jpg

Ο Τζέριαν Γκραντ προσέγγισε αρκετά βλέμματα από την περσινή «παρθενική» του σεζόν στην Ευρώπη με τη φανέλα του Προμηθέα και ανάγκασε τον Ετόρε Μεσίνα να κινηθεί για την απόκτησή του. Ο Αμερικανός γκαρντ φάνηκε να διαχειρίζεται άριστα την αλλαγή από το ΝΒΑ στη Γηραιά Ήπειρο και έπεισε του Μιλανέζους ότι μπορεί να ανταποκριθεί στην Εuroleague.

Nτάριλ Μέικον - Παναθηναϊκός

macon_1.jpg

Ο Ντάριλ Μέικον παρότι διαθέτει εμπειρία ενός χρόνου από το BCL μόνο, έδειξε τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που άρεσαν στον Δημήτρη Πρίφτη, ενώ εντυπωσίασε και με τη φανέλα της ΑΕΚ εντός συνόρων. Ο Αμερικανός γκαρντ μπορεί να οργανώσει και να «πυροβολήσει» από μακρινή απόσταση και σίγουρα η έλλειψη εμπειρίας από το κορυφαίο επίπεδο τον καθιστά ως ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα των «πράσινων».

Σαμπάζ Ναπίερ - Ζενίτ 

WASHINGTON, DC - FEBRUARY 7: Shabazz Napier #5 of the Washington Wizards handles the ball against the Dallas Mavericks on February 07, 2020 at Capital One Arena in Washington, DC. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this Photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Mandatory Copyright Notice: Copyright 2020 NBAE (Photo by Ned Dishman/NBAE via Getty Images)

Η Ζενίτ είναι αποφασισμένη να παρουσιαστεί ακόμη πιο βελτιωμένη και πρόσθεσε στην περιφέρειά της τον Σαμπάζ Ναπίερ. Ο Αμερικανός βραχύσωμος γκαρντ σε όλη του την καριέρα αγωνιζόταν  στο ΝΒΑ και μετράει 345 αγώνες. Οι κλειστές πόρτες τον οδήγησαν στο κατώφλι της Ζενίτ και θα προσπαθήσει να μπει στα... παπούτσια του Κέβιν Πάνγκος. Ο 30χρονος παίκτης μπορεί να μην είναι αρκετά ψηλός (1.83μ.) αλλά μπορεί να απειλήσει με κάθε πιθανό τρόπο.

Νίκος Τσώτας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης