Basket Talk

Μπιλ Γκριν: Μια καριέρα στο NBA πετάχτηκε στα σκουπίδια λόγω της φοβίας του για τα αεροπλάνα

Μπιλ Γκριν: Μια καριέρα στο NBA πετάχτηκε στα σκουπίδια λόγω της φοβίας του για τα αεροπλάνα

Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της δεκαετίας του ’60 που είχε επιλεχθεί στο ντραφτ του NBA, του MLB αλλά και του NFL.

Σχετικά Άρθρα

Η aviophobia είναι η φοβία ορισμένων ανθρώπων για πτήσεις με αεροπλάνα και ελικόπτερα που συχνά προκαλεί έντονο άγχος και κρίσεις πανικού. Δεν είναι παντελώς άγνωστη έννοια στο χώρο του αθλητισμού, αφού αρκετοί γνωρίζουν τη συγκεκριμένη πάθηση λόγω του… μη-Ιπτάμενου Ολλανδού, ή αλλιώς, Ντένις Μπέρκαμπ. Ωστόσο, υπάρχει ακόμα μια περίπτωση, λιγότερο γνωστή, αλλά πολύ πιο… ακραία. Αυτή του Μπιλ Γκριν.

Ο Γκριν γεννήθηκε στην Αλαμπάμα το 1940 και λόγω του ύψους του ξεχώριζε από τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του. Ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και ήταν τόσο ταλαντούχος που τα κατάφερνε εξίσου καλά σε μπέιζμπολ και αμερικάνικο ποδόσφαιρο, πριν τα παρκέ κερδίσουν το ενδιαφέρον του. Από το 1960 έως το 1963 αγωνίστηκε στο κολεγιακό πρωτάθλημα όντας ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας του.

Στις τρεις χρονιές που φόρεσε τα πράσινα του Κολοράντο Στέιτ ήταν πρώτος σκόρερ και πρώτος ριμπάουντερ αριθμώντας 22,1 πόντους και 9,6 ριμπάουντ ανά βραδιά. Το ταλέντο του ήταν αξεπέραστο κάτι που αναγνώρισε όχι μόνο το front office των Σέλτικς που τον επέλεξε στο νούμερο 8 του ντραφτ του 1963, αλλά και αυτά των Μπόστον Ρεντ Σοξ του MLB και Ντάλας Καουμπόις του NFL.

Ο Μπιλ Γκριν… ανησυχούσε για τα αεροπλάνα από τα κολεγιακά του χρόνια, όμως μια δύσκολη πτήση επιστροφής από τη Γιούτα φαίνεται πως τον «τραυμάτισε» για τα καλά. Η ανησυχία του έγινε φοβία, τόσο μεγάλη που δεν ήθελε να ανέβει ξανά σε αεροπλάνο.

Για να μεταβεί σε έναν αγώνα της preseason των Σέλτικς χρησιμοποίησε το τρένο, όμως στην επιστροφή έπρεπε να πάρει αεροπλάνο. «Ο φόβος ήταν τόσο μεγάλος που δεν τον άντεχα. Ο Άουερμπαχ (θρυλικός προπονητής των «κελτών») μου είπε να νικήσω τη φοβία μου και να επιστρέψω πιο δυνατός. Είχα ήδη πάρει την απόφαση μου. Δεν θα ανέβαινα ποτέ σε αεροπλάνο», είχε υποστηρίξει ο Γκριν.

Εκείνο το καλοκαίρι παράτησε τους Σέλτικς πριν καν προλάβει να αγωνιστεί στο ΝΒΑ, αλλά και οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα γύρω από τον αθλητισμό, αφού για να μπορέσει να σταθεί θα σε επαγγελματικό επίπεδο θα έπρεπε να πολεμήσει αυτό που τον τρομοκρατούσε περισσότερο...

Πάνος Σταμούλης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης