Basket Talk

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023: Στο 2ο Γκρουπ δυναμικότητας η Εθνική Ανδρών– Στη 13.00 η κλήρωση

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023: Στο 2ο Γκρουπ δυναμικότητας η Εθνική Ανδρών– Στη 13.00 η κλήρωση

Βγήκαν επισήμως τα γκρουπ δυναμικότητας ενόψει της κλήρωσης της Τρίτης (31/8, 13.00) για την Προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ, που θα διεξαχθεί το 2023 - Στο δεύτερο τοποθετήθηκε η Εθνική Ανδρών!

Γνωστά έγιναν τα γκρουπ δυναμικότητας για τα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, με την κλήρωση να διεξάγεται την Τρίτη (31/8) στις 13.00 (σ.σ. ώρα Ελλάδας) και να αφορά όλες τις ζώνες (Αμερική, Ασία/Ωκεανία, Αφρική και Ευρώπη).

Η Εθνική μας ομάδα -βάσει της θέσης της στην Παγκόσμια Κατάταξη- βρέθηκε στο 2ο Γκρουπ δυναμικότητας, μαζί με τις Ιταλία, Λιθουανία και Γερμανία.

Το σύστημα διεξαγωγής για την κλήρωση

Οι 32 ομάδες -που έχουν τοποθετηθεί στα γκρουπ δυναμικότητας- θα χωριστούν σε οκτώ Ομίλους των τεσσάρων, με την Εθνική μας να είναι επικεφαλής του Ομίλου της.

Στη δεύτερη φάση, θα προκριθούν οι τρεις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου, όπου μετέπειτα θα δημιουργηθούν τέσσερα νέα γκρουπ των έξι ομάδων και οι οποίες θα «κουβαλούν» τα αποτελέσματα από τους αγώνες της πρώτης φάσης (σ.σ. προσμετρώνται μόνο τα μεταξύ αποτελέσματα των ομάδων που πήραν την πρόκριση).

Τέλος, από τη β’ φάση θα προκριθούν οι τρεις πρώτοι κάθε ομίλου, οι οποίοι θα εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους και στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης