Basket Talk

Για τις παλιές αγάπες… να μιλάς!

Για τις παλιές αγάπες… να μιλάς!

Η ολοκλήρωση της φετινής μεταγραφικής περιόδου σηματοδοτεί μία εποχή επιστροφών στις παλιές... αγάπες! Αρκετοί παίκτες συμφώνησαν με ομάδες που είχαν ήδη υπάρξει στο παρελθόν και το BN Sports παρουσιάζει...

Αλεξέι Σβεντ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας): Ο σούπερ σταρ της Χίμκι, μετά τη διάλυση της μέχρι πρότινος ομάδας του, αναζήτησε τον νέο του σταθμό, τον οποίο και βρήκε κοιτώντας στα… παλιά. Ο Σβεντ βρισκόταν στην ΤΣΣΚΑ από το 2006, μέχρι και το 2012, χωρίς ωστόσο να έχει καταφέρει να καθιερώσει τη θέση του τις πρώτες σεζόν, με αποτέλεσμα να πηγαίνει δανεικός άλλοτε στην Χίμκι και άλλοτε στη Ντιναμό.  

Την τελευταία του χρονιά (2011/2012) με την «Αρκούδα», όμως, έφτασε μέχρι και τον τελικό της Ευρωλίγκα. Γεγονός που ο 32ρονος γκαρντ σκοπεύει να επαναλάβει, 10 χρόνια αργότερα! 

Νίκολα Κάλινιτς (Ερυθρός Αστέρας):  Το καλοκαίρι του 2014 ο Ερυθρός ανακοίνωσε τον Κάλινιτς «τριετίας». Στην πρώτη του χρονιά ο Σέρβος κατέκτησε το triple crown με Πρωτάθλημα, Κύπελλο και την ABA League.  

Ωστόσο, η συνεργασία αναδείχθηκε πιο σύντομη από ότι προοριζόταν να είναι, αφού ο παίκτης άκουσε το κάλεσμα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και μετέβη στη Φενέρμπαχτσε το 2015. Έξι χρόνια αργότερα, ο 29χρονος γκαρντ επιστρέφει με το πνεύμα του νικητή για μία ακόμη θητεία στον Αστέρα του Βελιγραδίου

Νέιτ Ουόλτερς (Ερυθρός Αστέρας): Ο έτερος νεοαποκτηθέντας του Ερυθρού Αστέρα, επιστρέφει μετά το 2016/17 όπου μέτρησε ακριβώς τις ίδιες επιτυχίες με αυτές του Κάλινιτς. Πρωτιά, δηλαδή, σε εγχώριο Πρωτάθλημα, Κύπελλο, αλλά και την Αδριατική Λίγκα.  

Την περασμένη σεζόν, ο Αμερικανός γκαρντ, αγωνίστηκε υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Πρίφτη και κέρδισε το εισιτήριο της Euroleague, ενώ προηγουμένως υπήρξε μέλος της Μακάμπι Τελ Αβιβ, στο «τιμόνι» της οποίας είναι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Εντγκάρας Ουλάνοβας (Ζαλγκίρις): Μία ολόκληρη μπασκετική ζωή που συνοδεύεται για τον Ουλάνοβας από το όνομα της Ζαλγκίρις. Ένα σύντομο πέρασμα από τη Φενέρμπαχτσε (2020/21), δεν ήταν ικανό για να εμποδίσει τον Λιθουανό να επιστρέψει στην ομάδα που πέρασε μία δεκαετία (2010-2020), με σταθερή παρουσία από το 2014 και έπειτα. 

Σε εκείνο το διάστημα, ο φόργουορντ της Ζαλγκίρις κατέγραψε 175 συμμετοχές στην Euroleague, ενώ κατέκτησε 6 φορές το Πρωτάθλημα Λιθουανίας, τις οποίες συνδύασε δις με τον τίτλο του MVP.  

Τζέιλεν Ρέινολντς (Μακάμπι Τελ Αβίβ): Σύντομο ήταν και το πέρασμα του Τζέιλεν Ρέινολντς από τη Μπάγερν. Ο Αμερικανός σέντερ επιστρέφει στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου μετά από ένα χρόνο, αφού εκμεταλλεύτηκε τον όρο του buy out που υπήρχε στο συμβόλαιό του με τους Γερμανούς. Δεν πρόλαβε, άλλωστε, να ζήσει πολλά στο Ισραήλ ερχόμενος μεσούσης της σεζόν 2019/20. 

Η σεζόν καριέρας (13.6 π., 5.8 ριμπάουντ, 1.1 ασίστ μ.ο σε 21 λ.στην EuroLeague) που πραγματοποίησε την περασμένη σεζόν στην εκπληκτική πορεία της Μπάγερν, δεν άφησε ασυγκίνητο τον Έλληνα προπονητή που ζήτησε ξανά τον παίκτη στο ρόστερ του. 

Νικολό Μέλι (Αρμάνι Μιλάνο): Ακόμη μία επιστροφή που ταξιδεύει.. υπερατλαντικά, αφού ο Μέλι γίνεται και πάλι κάτοικος Μιλάνο ερχόμενος από τους Μάβερικς, για μία τριετία. Ο ψηλόσωμος Ιταλός φόρεσε τη φανέλα της Αρμάνι από το 2010-2015 (με ένα διάλειμμα στη Πεζάρο), αλλά μόνο την προτελευταία του σεζόν μπόρεσε να φωνάξει «παρών».  

Και μάλιστα βροντερό, αφού καθιερώθηκε στην αρχική 5άδα, ενώ οδήγησε την Αρμάνι στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος έπειτα από 18 ολόκληρα χρόνια, με ένα τρομερό κρεσέντο στους τελικούς.  

Γιανίκ Μορέιρα (Περιστέρι): Δεν πέρασε πολύς καιρός για να συναντηθούν ξανά οι… δρόμοι του Μορέιρα και του Περιστερίου, με τον παίκτη να επιστρέφει από την ΑΕΚ στην ομάδα που τον βοήθησε να εξελιχθεί.

Μπορεί να μην κατάφερε να κερδίσει κάποιο τίτλο με το Περιστέρι την περίοδο 2019/2020, ωστόσο ήταν πολύ σημαντικός για το παιχνίδι του σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Αγωνίστηκε τόσο στη Basket League όσο και στο BCL με 12.5 και 12.9 πόντους κατά μέσο όρο αντίστοιχα! 

Μάνι Χάρις (ΑΕΚ): Υπήρξε κομμάτι της ΑΕΚ στην πιο… ονειρεμένη σεζόν του 2017/18! Με σταθερά καλές εμφανίσεις σε Basket League (17π., 5 ριμπάουντ, 2.4 ασίστ μ.ο σε 18 συμμετοχές) και Πρωτάθλημα (12π., 5.6 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 24 συμμετοχές) κατόρθωσε να έχει στην τροπαιοθήκη του συλλογικούς και ατομικούς τίτλους.  

Στο BCL η ΑΕΚ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια με τον Χάρις να είναι ο MVP όλης της σεζόν, ενώ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο τον Ολυμπιακό η ομάδα πήρε την πρωτιά με τον παίκτη να είναι ο πολυτιμότερος της αναμέτρησης με νούμερα αντίστοιχα της υπόλοιπης χρονιάς.  

Σταυρούλα Μουστακάτου

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης