Basket Talk

Τόμισλαβ και Ζβόνιμιρ Ίβισιτς: Οι δίδυμοι «πύργοι» από τη Βοσνία Εργζεγοβίνη που έγιναν Κροάτες

Τόμισλαβ και Ζβόνιμιρ Ίβισιτς: Οι δίδυμοι «πύργοι» από τη Βοσνία Εργζεγοβίνη που έγιναν Κροάτες
Τόμισλαβ Ίβισιτς και Ζβόνιμιρ Ίβισιτς. Αδέρφια στη ζωή και στο μπάσκετ. Θα συνεχίσουν να έχουν παράλληλη μπασκετική διαδρομή;

Γεννημένοι στις 9 Αυγούστου του 2003, οι δίδυμοι Τόμισλαβ και Ζβόνιμιρ Ίβισιτς αντικρύζουν τον κόσμο από 2.15μ και 2.19μ αντίστοιχα, ενσαρκώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κλισέ ατάκα δίδυμοι «πύργοι», που χρησιμοποιείται όταν ένας προπονητής ρίχνει ταυτόχρονα στο παρκέ δύο πολύ ψηλούς παίκτες.

 

Τα αδέρφια Ίβισιτς ασχολούνται ασφαλώς με το μπάσκετ. Αμφότεροι αγωνίζονται στην Στουντέντσκι Σεντάρ (σσ. λειτουργεί ως αναπτυξιακή ομάδα της Μπουντούτσνοστ), η οποία συμμετέχει στην δεύτερη κατηγορία της Αδριατικής Λίγκας και εδρεύει στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου.



Μεγαλώνοντας, η μόνη τους διαφορά ήταν ότι ο Τόμισλαβ, ο μικρότερος κατά 4 λεπτά αδερφός, ήταν αριστερόχειρας, ενώ ο Ζβόνιμαρ σούταρε με το δεξί. Όμως, τα τελευταία χρόνια, ο Τόμισλαβ έχει δείξει μεγαλύτερη πρόοδο και συγκεντρώνει πάνω του τα βλέμματα. Κάπως έτσι, το 2018, όταν ήταν μόλις 15 ετών, ξενιτεύτηκαν για πρώτη φορά, προκειμένου να ενταχθούν στην Σίμπενικ, την ομάδα από την οποία ξεκίνησε το μπάσκετ ο αείμνηστος, Ντράζεν Πέτροβιτς!

 

Ενδιαφέρον είχαν δείξει κι άλλες ευρωπαϊκές ομάδες ,όπως η Τσεντεβίτα και η Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά η Σίμπενικ, που κατά βάση ήθελε να εντάξει στο δυναμικό της τον Τόμι, ήταν διατεθειμένη αφενός να αποκτήσει τον αδερφό του και αφετέρου να προσφέρει στέγη σε όλη την οικογένεια, μη χωρίζοντας τα παιδιά από τους γονείς τους.

 ivisic_croatia_1.jpg


Τα δύο αδέρφια απέκτησαν κροατική υπηκοότητα και εκπροσώπησαν τη χώρα με τις μικρές Εθνικές. Το 2018, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16 ο Τόμισλαβ Ίβισιτς και η Κροατία κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο (κερδίζοντας στον τελικό την Ισπανία του Ουσμάν Γκαρούμπα), με τον Ζβόνιμαρ, που είχε κληθεί στην προετοιμασία, να στέκεται άτυχος και να μην μπορεί να παίξει στο τουρνούα, εξαιτίας ενός τραυματισμού στη μέση. Οι δυό τους κατάφεραν να φορέσουν το εθόσημο στην ίδια διοργάνωση, έναν χρόνο αργότερα.

 

Μετά από μία τριετία στην Κροατία, τα αδέρφια ήθελαν μια νέα πρόκληση, για αυτό και ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόταση της Μπουντούτσοντ. Τον περασμένο Μάρτιο, ο Τόμισλαβ μέτρησε 20.0 πόντους, 13.3 ριμπάουντ, 2.7 ασίστ, 1.0 κλέψιμο και 3.7 τάπες κατά μέσο όρο στο ANGT της Euroleague, στο οποίο ο Ζβόνιμαρ δεν μπορέσε να συμμετάσχει, αφού αντιμετώπιζε έναν τραυματισμό στον αστάγαλο. Η ευπάθειά του είναι αυτή που έχει στοιχίσει στην εξέλιξή του και κάνει πλέον τον Τόμισλαβ να ξεχωρίζει παικτικά.

Το που μπορούν να φτάσουν τελικά και το αν θα συνεχίσουν να έχουν παράλληλη μπασκετική πορεία, μένει να φανεί στο παρκέ. Εξάλλου, πριν από μερικές ημέρες συμπλήρωσαν μόλις 18 χρόνια ζωής! 

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης