Basket Talk

Μπράιαν Ανγκόλα: Η ΑΕΚ σκαλοπάτι για το τελευταίο βήμα πριν το όνειρο του ΝΒΑ!

Μπράιαν Ανγκόλα: Η ΑΕΚ σκαλοπάτι για το τελευταίο βήμα πριν το όνειρο του ΝΒΑ!

Ο Μπράιαν Ανγκόλα ήρθε σε συμφωνία με την ΑΕΚ και ετοιμάζεται να ξεπεράσει τα όρια της κολομβιανής λογικής. Από το όνειρο του ΝΒΑ, στη μαγεία της Ευρώπης και πάλι πίσω!

Σχετικά Άρθρα

Σε ένα από τα στενά της πόλης Βιλανουέβα στη βορειοανατολική Κολομβία, μερικά χρόνια πίσω θα έβλεπες ένα πιτσιρικά με πάντοτε μαλλί… αφάνα να τριγυρίζει χτυπώντας μία μπάλα. Έναν μικρό που πίστεψε ότι το μπάσκετ είναι για κορίτσια, αλλά στη συνέχεια ονειρεύτηκε τον κόσμο του ΝΒΑ.

Πρόκειται για τον Μπράιαν Αλεξάντερ Ανγκόλα- Ρόδας που με τα μέχρι τώρα πεπραγμένα του στα παρκέ, οδηγεί τον κόσμο στο να αναθεωρήσει την μπασκετική… παραγωγή της πατρίδας του!

Έχει, άλλωστε προηγηθεί ο σέντερ Αλβέρο Τεχεράν, που… διαφήμιζε το ταλέντο της χώρας κυρίως στην Ισπανία και «έφυγε» στα 54 χρόνια από ρήξη του ύπατος...

Η πρώτη επαφή του Ανγκόλα με το άθλημα έγινε στην Κολομβία, μετά την παρότρυνση του πατέρα του, που επίσης είχε ασχοληθεί. Στα 12 βρέθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες με τη φιλοδοξία του και τη σκέψη για εξέλιξη να υπερνικούν την άγνοια ως προς τη γλώσσα του νέου του προορισμού.

Ο χαμός του πατέρα του, Χιούγκο, τον έφερε ένα βήμα έξω από τα παρκέ, ωστόσο αυτό που τον κράτησε επικεντρωμένο στο στόχο του, ήταν να εκπληρώσει την επιθυμία του ανθρώπου που τον μύησε στο μπάσκετ.

image_6.jpg

Συνέχισε. Δούλεψε. Και κέρδισε μία θέση στο NCAA με το πανεπιστήμιο της Φλόριντα. Ήταν πλέον σαφές πως η Κολομβία έπρεπε να μιλά για το next big thing και να ελπίζει πως η διαδικασία του draft το 2018, θα την δικαιώσει.

Κάτι τέτοιο δεν ήρθε ποτέ. Οι επιλογές του draft δεν είχαν μία θέση για τον Ανγκόλα, ωστόσο οι Ορλάντο Μάτζικ αναγνώρισαν το ταλέντο του και τον κράτησαν στην αναπτυξιακή τους ομάδα. Σχεδόν 2 σεζόν στο Lakeland και η συμμετοχή του στο Summer League με την ίδια ομάδα, του είχε ανοίξει πλέον τον δρόμο.

Οι ελπίδες του στο να γίνει ο πρώτος Κολομβιανός του ΝΒΑ, άλλαξαν λίγο… ρότα και βρέθηκαν στην Παρτίζαν λίγο αργότερα. Ο Μπράιαν και η ευρωπαϊκή του πορεία δεν γνώριζαν πλέον όρια.

Όρια που ξεπέρασε ως μέλος της Νες Ζιόνα και την κατάκτηση του FIBA Euro Cup για τη σεζόν 2020/21, όντας μάλιστα εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας του και ο βασικός γκαρντ.

«Θέλω να είμαι ο πρώτος Κολομβιανός στο ΝΒΑ και θα το πετύχω»… δήλωνε ο Μπράιαν, μετά τον θρίαμβο με την ομάδα του Ισραήλ. Ωστόσο, θα πρέπει να περάσει ακόμη ένα σταθμό και να δεχτεί ακόμη μία πρωτιά για να το πετύχει. Αυτόν του πρώτου Κολομβιανού στην Α1.

Ήταν, άλλωστε, απλές φήμες εκείνες που ήθελαν τον (παλαιότερο) Χουάν Παλάσιος να έρχεται στον Παναθηναϊκό και να του κλέβει λίγη από τη δόξα.

Σταυρούλα Μουστακάτου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης