Basket Talk

Κρίστι Τόλιβερ: Και στο WNBA και στον πάγκο των Ντάλας Μάβερικς

Κρίστι Τόλιβερ: Και στο WNBA και στον πάγκο των Ντάλας Μάβερικς
Η Κρίστι Τόλιβερ καταφέρνει να πρωταγωνιστεί στο WNBA και να ασκεί τα προπονητικά της καθήκοντα στο NBA. Από τη νέα σεζόν θα κάθεται στον πάγκο των Ντάλας Μάβερικς

Μετά από μία τριετία στον πάγκο των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, η Κρίστι Τόλιβερ θα ενταχθεί στο προπονητικό επιτελείο των Ντάλας Μάβερικς, δίπλα στους Τζέισον Κιντ και Ιγκόρ Κοκόσκοφ.

 

Η Τόλιβερ δεν είναι όμως η πρώτη γυναίκα που θα καθίσει στον πάγκο των Μαβς. Το 2018 ο τότε (και μέχρι προ ολίγων μηνών) προπονητής της ομάδας, Ρικ Κάρλαϊλ, είχε προσθέσει στο τιμ του την Τζένη Μπούτσεκ, η οποία αυτή τη στιγμή ανήκει στο προπονητικό δυναμικό των Ιντιάνα Πέισερς.

 

Αυτό που κάνει όμως την 34χρονη Κρίστι Τόλιβερ ξεχωριστή, είναι το γεγονός ότι παράλληλα με την προπόνητική της καριέρα, καταφέρνει να διατηρεί και την αθλητική της ιδιότητα, αγωνιζόμενη μάλιστα στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, το WNBA.

toliver.jpg

 

Εδώ και δύο σεζόν φοράει τη φανέλα των Λος Άντζελες Σπαρκς, ενώ συνολικά στην καριέρα της μετράει 355 συμμετοχές από το 2009 μέχρι και σήμερα. Στο παλμαρέ της έχει δύο πρωταθλήματα, το 2016 με την τωρινή της ομάδα και το 2019 με τις Ουάσινγκτον Μίστικς. Παράλληλα, έχει κατακτήσει δύο φορές το EuroCup Women (2013, 2014) με την Ντιναμό Μόσχας και άλλες δύο φορές την Euroleague Women (2016, 2018) με την Εκατέρινμπουργκ, την απόλυτη κυρίαρχο της γηραιάς ηπείρου τα τελευταία χρόνια.

 

«Η προπονητική ήταν πάντα στο ραντάρ μου μόνο και μόνο επειδή θέλω να παραμείνω κοντά στο παιχνίδι. Ξέρω ότι αγαπώ το ΝΒΑ. Μεγάλωσα γύρω από το ΝΒΑ. Έτσι, τώρα που γερνάω ... είπα: “Εντάξει, επιτρέψτε μου να δω αν η προπονητική είναι αυτό που θέλω να ακολουθήσω. Και είναι 1.000%. Θα ήταν όνειρο», είχε δηλώσει η Τόλιβερ το 2018, λιγό καιρό αφότου είχε ξεκινήσει να συνεργάζεται με τους Ουίζαρντς. Το πότε θα αποφασίσει τελικά να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και να ασχοληθεί εξ'ολοκλήρου με τα προπονητικά της καθήκοντα παραμένει για την ώρα άγνωστο. Πάντως, το τρέχον συμβόλαιό της με τις Σπαρκς ισχύει μέχρι και το 2022.

 

Βασιλική Καραμούζα

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης