Basket Talk

Ντονάτο Ντομίνγκεζ: Ο μονόχειρας που σπάει τα ταμπού του κολεγιακου μπάσκετ!

Ντονάτο Ντομίνγκεζ: Ο μονόχειρας που σπάει τα ταμπού του κολεγιακου μπάσκετ!
O Ντονάτο Ντομίνγκεζ κέρδισε μία υποτροφία στο Tennessee State και σπάει κάθε ταμπού στον αθλητικό κόσμο...

Ο Ντονάτο Ντομίνγκεζ ανακοίνωσε μέσω Instagram την υποτροφία που έλαβε από το Tennessee State, πανεπιστήμιο της πρώτης κατηγορίας του NCAA και ενθουσίασε το κοινό του

Είναι μόλις 17χρονών και υπότροφος μπασκετμπολίστας της Life Christian Academy στη Φλόριντα τον τελευταίο καιρό, αφού προσφάτως αποφάσισε να μεταβεί στις ΗΠΑ, ώστε να κυνηγήσει το όνειρό του.  
AANiJ3K.jpg

Ένα όνειρο που σε ηλικία 6 ετών δεν φάνταζε ουτοπικό, όταν ένας τοίχος καταπλάκωσε τον Ντονάτο Ντομίνγκεζ για περίπου δύο ώρες και στη συνέχεια υποχρέωσε τους γιατρούς σε ακρωτηριασμό του ενός του χεριού.  

Ο πατέρας του, που ξεκίνησε την παράδοση της οικογένειας στο μπάσκετ, ήταν εκείνος που βρήκε τον Ντονάτο μετά το ατύχημα και ακόμη και σήμερα δηλώνει πως «θυμάμαι τα πάντα, δεν γίνεται να ξεχαστεί ένα τέτοιο γεγονός».  

Κάτι που δεν φαίνεται να κυριαρχεί στο μυαλό του νεαρού αθλητή, αφού δεν βρήκε κανένα εμπόδιο στην πορεία του προς τα παρκέ. Έμεινε για καιρό στη χώρα καταγωγής του, τη Δομινικανή Δημοκρατία και φρόντισε να εξελιχθεί με κάθε τρόπο.  

Η επικείμενη παρουσία του στα κολλέγια της Αμερικής και η δυνατή του παρουσία στα social media, όπου συγκεντρώνει περισσότερους από 600 χιλιάδες ακόλουθους, του δίνουν το πάτημα να συνεχίσει στα βήματα του πατέρα του. «Θέλω να με βλέπουν σαν ένα καλό αθλητή και όχι σαν άτομο με ειδικές ανάγκες», δηλώνει ο Ντονάτο αναφερόμενος στο κοινό του.  

Και πώς, άλλωστε, να τον αντιμετωπίσει κάποιος έτσι, όταν ξεχωρίζει για το επιθετικό του ταλέντο και τον τρόπο που μάχεται μέσα στο γήπεδο;  

Κέρδισε επάξια μία θέση στο Tennessee State μέσα από την υποτροφία του για την NCAA Division 1 και είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Βήμα ανάλογο της φιλοδοξίας και της δύναμης που είχε η ψυχή του, που δεν τον άφησε να στερηθεί όσα ο ίδιος φανταζόταν!  

Σταυρούλα Μουστακάτου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης