Basket Talk

Η Ελλάδα εξάγει τεχνογνωσία (και) στο μπάσκετ!

Η Ελλάδα εξάγει τεχνογνωσία (και) στο μπάσκετ!
Ο Ριχάρδος Καμπόσος αντικατέστησε τον Χάρη Γλάρο στη θέση του φυσιοθεραπευτή της Ουνίξ Καζάν και έρχεται να προστεθεί στους Έλληνες που συμμετέχουν στα τεχνικά και ιατρικά τημ ομάδων της Ευρωλίγκα.

Η προσθήκη του Ριχάρδου Καμπόσου, στην Ούνιξ Καζάν, δίνει συνέχεια την παράδοση των Ελλήνων που θα βρίσκονται στα Ευρωπαϊκά σαλόνια. Ο Καμπόσος πήγε στην Ούνιξ για να αντικαταστήσει τον Χάρη Γλάρο, ο οποίος βρέθηκε στο πλάι του Δημήτρη Πρίφτη για την περασμένη τετραετία, στον ρόλο του φυσιοθεραπευτή. Έτσι, πλέον, και οι τρεις ρωσικές ομάδες της Ευρωλίγκα θα έχουν στο τημ τους Έλληνα φυσιοθεραπευτή (Καμπόσος, Ζυγούρης, Κοντογιάννης) ενώ συνολικά σε ΤΣΣΚΑ, Ζενίτ και Ουνίξ θα εργαστούν την επόμενη σεζόν πάνω από δέκα Έλληνες!

Ο κόουτς Διαμαντής Παναγιωτόπουλος ξεκίνησε τη συνεργασία του με τον Τσάβι Πασκουάλ, το 2016. Ο Ισπανός τεχνικός φεύγοντας από το «τριφύλλι» προορισμό είχε την Ρωσία και την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Φαίνεται, πως η συνεργασία των δύο προπονητών στάθηκε αρκετή για να πορευτούν μαζί στην καριέρα του και έτσι, ο Παναγιωτόπουλος, ακολούθησε τον Πασκουάλ στην Ρωσία και πορεύονται μαζί μέχρι και σήμερα.

Το φετινό καλοκαίρι την ίδια διαδρομή ακολούθησε, ο επί 27 χρόνια φυσιοθεραπευτής στον Παναθηναϊκό, Γιάννης Ζυγούρης. Σημαντικός παράγοντας στην συγκεκριμένη μετακίνηση φαίνεται πως έπαιξε ο Γενικό Διευθυντής της ΖενίτΜάνος Παπαδόπουλος, όπου και αυτός εκτέλεσε χρέη για πολλά χρόνια στους «πράσινους» στο ίδιο πόστο.

Σίγουρα οι πολλοί Έλληνες πρώτοι προπονητές, έχουν παίξει ρόλο στο να «γεμίσουν» οι θέσεις των επιτελείων με ελληνικό στοιχείο. Μέχρι πρότινος στην Ουνίξ ήταν οι Πρίφτης και Σίμτσακ ως προπονητές και ο Γλάρος ως φυσικοθεραπευτής. Παρόμοια υπόθεση με τον Δημήτρη Ιτούδη και τον Ανδρέα Πιστιόλη που είναι σε ρόλο προπονητής-βοηθός στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας που βρίσκονται από τον 2014 ενώ μαζί τους εξ αρχής είναι ο γυμναστής Κώστας Χατζηχρήστος και φυσιοθεραπευτής ο Κοσμάς Κοντογιάννης.
Θυμίζουμε ότι εκτός Ρωσίας υπάρχει και το «δίδυμο» Γιάννη Σφαιρόπουλου - Βασίλη Γεραγοτέλη στη Μακάμπι Τελ Αβίβ με τους δύο τους να συνεργάζονται από την εποχή που συναντήθηκαν στον Πανιώνιο (2012-2014) και στη συνέχεια πορεύτηκαν μαζί σε Ολυμπιακό.

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

 
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης