Basket Talk

Η Μάρτα Ξαργκάι δεινοπάθησε να γίνει… μοντέλο!

Η Μάρτα Ξαργκάι δεινοπάθησε να γίνει… μοντέλο!
Η απομάκρυνση του Λούκας Μοντέλο από την Εθνική Γυναικών της Ισπανίας ήταν το τέλος μιας διαδρομής και η μαρτυρία της Μάρτα Ξαργκάι η έναρξη της ανασκαφής ενός… Γολγοθά.
Η αποστολή της γυναικείας ομάδας μπάσκετ της Ισπανίας επέστρεψε με άδεια χέρια πίσω στην πατρίδα της από το Τόκιο και στο τέλος της διαδρομής ο ομοσπονδιακός τεχνικός Λούκας Μοντέλο ενημερώθηκε για την λύση της συνεργασίας του με την εθνική ομάδα μετά από μια πολυετή θητεία (από το 2012). Η αποχώρηση του Μοντέλο όμως άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για μια σειρά αποκαλύψεων για το «σκοτεινό» παρελθόν του σύμφωνα με τις καταγγελίες της Μάρτα Ξαργκάι!

Η 30χρονη διεθνής Ισπανή μπασκετμπολίστρια η οποία είχε κάνει το πέρασμα της από την κορυφαία μπασκετική λίγκα του ΝΒΑ τη σεζόν 2015-16, αλλά είναι καταξιωμένη και στα Ευρωπαϊκά παρκέ βρήκε το θάρρος να μιλήσει δημόσια για τον προσωπικό «Γολγοθά» τον οποίο διάβηκε από τη συνύπαρξη της με τον Ισπανό τεχνικό στην Ρωσία και την Ντιναμό Κουρσκ, το 2018-19.
1312.jpg
Στις 15 Ιουλίου η Μάρτα, ξαφνικά, ανακοίνωσε την αποχώρηση της από το μπάσκετ. Στα 30 της χρόνια, σε καλή αγωνιστική κατάσταση, μα κανείς δεν αναρωτήθηκε τον λόγο που η αθλήτρια αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων και την ανακοίνωση απομάκρυνσης του Μοντέλο έσπασε τη σιωπή της στην εφημερίδα El Pais.

Στην… εξομολόγηση της απεύθυνε πολλές κατηγορίες στον Μοντέλο: «Όταν έμεινα εκτός για λίγο, κατάλαβα πως ψυχολογικά δεν μπορούσα πλέον να συνεχίσω. Δεν ήθελα να παίξω μπάσκετ. Υπήρχαν αρκετές φορές που πλησίασε εμένα και τη Σόνια Πέτροβιτς και μας είπε πως δεν θα μας έδιναν το επιδόρπιο γιατί ήμασταν χοντρές! Να σημειωθεί πως τότε ήμουν 67 κιλά και είμαι 1.82».

Μετά από την συγκεκριμένη τοποθέτηση της Ισπανίδας, ο κόσμος στα social media είναι εξοργισμένος και επιτίθεται στον Μοντέλο για την συμπεριφορά του. Ό αθλητικός κόσμος το κατακρίνει, με πρώτη και καλύτερη την Ισπανική ομοσπονδία αν και ο πρόεδρος της, παλιος μπασκετμπολίστας, Χόρχε Γκαρμπαχόσα δήλωσε «άγνοια» για όσα καταγγέλθηκαν.

Δημήτρης Φεραδούρος 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης