Basket Talk

Summer League NBA: Από τον βενιαμίν Αντετοκούνμπο μέχρι τον «Σόφο» και τον «Καναδό» Γιαννούλη!

Summer League NBA: Από τον βενιαμίν Αντετοκούνμπο μέχρι τον «Σόφο» και τον «Καναδό» Γιαννούλη!
Ο Άλεξ Αντετοκούνμπο αγωνίζεται στο Summer League του NBA και γίνεται η αφορμή για να συζητηθούν όσοι Έλληνες βρέθηκαν εκεί, χωρίς να έχουν συνέχεια στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ!
Σχετικά Άρθρα

Άλεξ Αντετοκούνμπο βρίσκεται στα γήπεδα του Λας Βέγκας, όπου αγωνίζεται με τη φανέλα των Sacramento Kings στο Summer League του NBA. To ντεμπούτο του στο πρόσφατο παιχνίδι με την ήττα από τους Lakers, δεν ήταν ιδανικό, ωστόσο ο… Βενιαμίν των Αντετοκούνμπο δεν βασίζεται στην πορεία του τουρνουά για να εξασφαλίσει την αγωνιστική εξέλιξη του μέσα στην επόμενη σεζόν.  

Αυτό, διότι ανήκει στο δυναμικό της Μούρθια και πρόκειται να επιστρέψει σε ευρωπαϊκά εδάφη, ώστε να εμφανίζεται στο ισπανικό πρωτάθλημα. Η συγκεκριμένη περίπτωση, δεν αποτελεί τη μοναδική συνθήκη κατά την οποία κάποιος Έλληνας παίκτης έλαβε συμμετοχή στο Summer League χωρίς να έχει συνέχεια στο ΝΒΑ.  

Σοφοκλής Σχορτσιανίτης κατάφερε να συγκεντρώσει βλέμματα του κορυφαίου πρωταθλήματος όταν επιλέχθηκε στον δεύτερο γύρο του draft το 2003 από τους Los Angeles Clippers, ωστόσο δεν πραγματοποίησε ποτέ το μεγάλο βήμα. Μερικά χρόνια αργότερα, όμως, έχοντας ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με τον Ολυμπιακό και βιώνοντας έναν χαμένο τελικό στην Ευρωλίγκα (2010), συμμετείχε με την ίδια ομάδα στο Summer League.  

Θα έλεγε κανείς πως η ιστορία του απέναντι στους Αμερικανούς και την εμφάνισή του με την Εθνική στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 στην ιαπωνία, θα μπορούσε να αποδώσει σε εκείνο το τουρνουά. Ωστόσο δεν κατάφερε να κερδίσει μία θέση και γύρισε στα σαλόνια της Euroleague, για λογαριασμό της Μακάμπι Τελ Αβίβ.  

Αρκετά χρόνια αργότερα (2016), ένας συμπαίκτης με τον "Σόφο" στον Παναθηναϊκό, ο Βλάντο Γιάνκοβιτς, ολοκληρώνοντας το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό και δίχως να έχει κάποια προοπτική ανανέωσης αναζήτησε την τύχη του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με τη φανέλα των Pelicans.

Η συμμετοχή του ολοκληρώθηκε έχοντας συμπληρώσει λίγα λεπτά εντός του παρκέ και δίχως να έχει κάποιο παιχνίδι που θα εντυπωσίαζε μία από τις ομάδες για ενδεχόμενο συμβόλαιο. Έτσι, η επόμενη σεζόν τον βρήκε στη Βαλένθια πριν γυρίσει στην Ελλάδα και τον Άρη.  

Από την αντίπερα… όχθη των «αιωνίων», ο Γιώργος Πρίντεζης, σκόπευε να λάβει μέρος στο Summer League με τους Toronto Raptors- δύο χρόνια αφού είχε επιλεγεί στο draft, όμως ένας τραυματισμός της τελευταίας στιγμής τον κράτησε μακριά από το ΝΒΑ, έστω για λίγο! Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, ωστόσο στην περίπτωση του Γιάννη Γιαννούλη που είδε το δικό του «στοπ» να μπαίνει στην Ευρώπη.  

11885103_10153053389121778_5137360918171073379_n-272x300.jpg

Όταν βρέθηκε θετικός σε αναβολικές ουσίες και κατ’ επέκταση του απαγορεύτηκε κάθε αγωνιστική δραστηριότητα σε αυτά τα πρωταθλήματα, γύρισε (κυριολεκτικά) τον κόσμο, αναζητώντας τον επόμενο σταθμό. Έφτασε μέχρι και τις Φιλιππίνες, αλλά κατόρθωσε να συμμετέχει στο Summer League του 2002 με τους Raptors, ως γέννημα… θρέμμα του Τορόντο, με τη συνέχεια να μην παίρνει μορφή στα παρκέ του ΝΒΑ!  

Σταυρούλα Μουστακάτου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης