Basket Talk

Παναθηναϊκός: Επίσημα «πράσινος» ο Φλόιντ

Παναθηναϊκός: Επίσημα «πράσινος» ο Φλόιντ
Ενίσχυση στη ρακέτα του Παναθηναϊκού με την προσθήκη του Τζεχάιβ Φλόιντ.
Σχετικά Άρθρα

Επίσημη μορφή πήρε η συμφωνία του Παναθηναϊκού με τον Τζεχάιβ Φλόιντ (1997, 2.03μ), με τους «πράσινους» να ανακοινώνουν την απόκτηση του Αμερικανού φόργουορντ/σέντερ για την επόμενη σεζόν, με οψιόν ανανέωσης για έναν ακόμα χρόνο. 

Ο Φλόιντ έχει ξαναπεράσει από την Ελλάδα, φορώντας τη φανέλα της Λάρισας και αργότερα του Προμηθέα Πάτρας για ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Με τον Παναθηναϊκό θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί για πρώτη φορά σε επίπεδο Euroleague. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός: 

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ανακοινώνει την απόκτηση του Τζεχάιβ Φλόιντ για 1+1 χρόνια.

Ο Τζεχάιβ Φλόιντ γεννήθηκε στις 27 Ιουνίου του 1997 στο Parlin του New Jersey των Η.Π.Α., έχει ύψος 2.03μ. και καλύπτει τις θέσεις «5» και «4».

Αγωνίστηκε στο College of Holy Cross (ΝCAA) από το 2015 ως το 2019, όπου καθιερώθηκε ως ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς της Patriot League. Ως τελειόφοιτος είχε 12.9 πόντους, 6.1 ριμπάουντ, 3.5 ασίστ και 2.4 κοψίματα κατά μέσο όρο ανά αγώνα.

Το καλοκαίρι του 2019 ήρθε στην Ευρώπη για λογαριασμό της γερμανικής MHP Riesen Ludwigsburg, όμως τελικά το επαγγελματικό του ντεμπούτο έγινε με την ομάδα της Λάρισας στην Basket League. Μάλιστα αναδείχθηκε κορυφαίος μπλοκέρ του ελληνικού πρωταθλήματος την περίοδο 2019-2020 με 2.2 κοψίματα κατά μέσο όρο ανά αγώνα.

Ξεκίνησε τη σεζόν 2020-2021 στον Προμηθέα Πάτρας με τον οποίο κατέκτησε το Super Cup, όμως τον Οκτώβριο «μετακόμισε» στο Ισραήλ, έχοντας μια εξαιρετική πορεία με την Hapoel Gilboa Galil. Συγκεκριμένα, είχε 11.4 πόντους, 7.6 ριμπάουντ, 1.8 ασίστ και 1.7 μπλοκ κατά μέσο όρο στην ισραηλίτικη Winner League. Μάλιστα, η Gilboa έκανε την έκπληξη φτάνοντας μέχρι τον τελικό όπου αντιμετώπισε την Maccabi Tel Aviv, με τον Φλόιντ να πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις».

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης