Basket Talk

NBA Finals: Γιάννης και Holiday «εκτέλεσαν» τους Suns (123-119) και οι Bucks απέχουν μία νίκη από τον τίτλο! (video)

NBA Finals: Γιάννης και Holiday «εκτέλεσαν» τους Suns (123-119) και οι Bucks απέχουν μία νίκη από τον τίτλο! (video)
Οι Milwaukee Bucks κατάφεραν και έκαναν το πρώτο break στη σειρά των τελικών του ΝΒΑ απέναντι στους Phoenix Suns (123-119) και πλέον τα «ελάφια» βρίσκονται μόλις μία νίκη μακριά από το δεύτερο πρωτάθλημα στην ιστορία τους, μετά το μακρινό 1971.
Σχετικά Άρθρα
Αν και πριν τον αγώνα ο Θανάσης Αντετοκούνμπο μπήκε στο ιατρικό πρωτόκολλο για το Covid-19 και τέθηκε νοκ άουτ και ο Devin Booker πραγματοποίησε για δεύτερη συνεχόμενη φορά μία εξαιρετική εμφάνιση (40 πόντοι), αυτά δεν αποδείχθηκαν ικανά για να αποπροσανατολίσουν την ομάδα του Mike Budenholzer.

Tα «ελάφια» έχοντας σε πολύ καλό βράδυ την συνηθισμένη «τριπλέτα» (Middleton, Γιάννης, Holiday) κατάφεραν να δραπετεύσουν από την έδρα των Suns με σκορ 123-119 και να κάνουν την απόλυτη ανατροπή στη σειρά (3-2). Εφόσον υπερασπιστούν την έδρα τους στο Game 6 οι Bucks θα αναδειχθούν πρωταθλητές ΝΒΑ και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα γίνει ο δεύτερος Έλληνας παίκτης που θα φτάσει σε αυτή την μεγάλη διάκριση μετά τον μικρότερο αδελφό του, Κώστα, πέρυσι με τους Lakers.

Ο Έλληνας super star παίκτης σημείωσε 32 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ από κοντά ακολούθησαν ο «διπλός» Jrue Holiday (27π.,13ασ.) και ο Chris Middleton (29π. 7ριμπ.). Από την πλευρά των Suns ξεχώρισε ο Booker με 40 πόντους και ο Chris Paul με 21 πόντους και 11 ασίστ.

Το παρών στην Αριζόνα έδωσε ο ηγέτης των Los Angeles Lakers και πολύ καλός φίλος του Chris Paul, Lebron James, ώστε να εμψυχώσει τον γκαρντ των γηπεδούχων.


Οι Phoenix Suns μπήκαν... αγριεμένοι στον αγώνα και είχαν τον απόλυτο έλεγχο στην πρώτη περίοδο, δίχως να χάσουν σε κανένα σημείο το προβάδισμα του σκορ και «χτίζοντας» μία σημαντική διαφορά (37-21).


Στο δεύτερο δωδεκάλεπτο ο Jrue Holiday ανέβασε «στροφές» και με 14 προσωπικούς πόντους και 7 ασίστ σε αυτή την περίοδο έδωσε για πρώτη φορά στους Bucks το πάνω χέρι (50-49) 05:46 λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Παρά τους 15 πόντους του Booker τα «ελάφια» πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ (64-61).


Ο Devin Booker συνέχισε να είναι... καυτός και στα πρώτα πέντε λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου είχε σημειώσει τους 12 από τους 14 συνολικά πόντους των γηπεδούχων, ενώ ο Holiday από την πλευρά του παρέμενε ιδιαίτερα εύστοχος, διατηρώντας σε ρόλο οδηγού τους Bucks στο σκορ (88-77). Στην εξίσωση μπήκε και ο «Greek Freak» και με απόλυτη ψυχραιμία στις επιθετικές του επιλογές οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν την περίοδο με σκορ 100-90.


Στο τελευταίο δωδεκάλεπτο οι Suns αύξησαν την πίεση και κατάφεραν να μειώσουν την διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα και βρέθηκαν σε απόσταση αναπνοής (120-119), όμως δεν ολοκλήρωσαν ποτέ την ανατροπή, με τον Holiday να κάνει το κλέψιμο του αγώνα 13" πριν το τέλος και με το alley oop κάρφωμα του Γιάννη να τελειώνει ο αγώνας (123-119).


Η επόμενη αναμέτρηση των δύο ομάδων, όπου μπορεί να καθορίσει και τον νέο πρωταθλητή του ΝΒΑ, θα διεξαχθεί τα ξημερώματα της Τετάρτης (21/7,04:00) στο Fiserv Forum.

Νίκος Τσώτας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης