Basket Talk

Ολυμπιακός: Μία τρύπα στο νερό από το #μέχρι_τέλους

Ολυμπιακός: Μία τρύπα στο νερό από το #μέχρι_τέλους

Δύο χαμένα χρόνια και η ρετσινιά της οικειοθελούς αποχώρησης και συμμετοχής στην Α2 θα μείνει στα βιβλία της ιστορίας για τους ερυθρόλευκους.

Γράφει ο Γιάννης Ψαράκης

Σχετικά Άρθρα

Δεδομένο πρώτο: Η απόφαση του Ολυμπιακού να επιστρέψει στην Α1 είναι απόλυτα σωστή. Πρώτα απ’ όλα αγωνιστικά για την ίδια την ομάδα του Γιώργο Μπαρτζώκα ο οποίος όλη την τελευταία σεζόν έλεγε με κάθε τρόπο και σε κάθε τόνο πόσο κακό έκανε η μη συμμετοχή των ερυθρόλευκων στο πρωτάθλημα. Ομοίως καλό θα κάνει στο ίδιο το έρμο το πρωτάθλημα της Basket League για να τονωθεί ξανά το ενδιαφέρον του κόσμου, να μεγαλώσει ο συναγωνισμός.
Δεδομένο δεύτερο: Η προ δύο χρόνων απόφαση του Ολυμπιακού να φύγει ουσιαστικά οικειοθελώς από την Α1 ήταν και έχει ήδη καταγραφεί στα βιβλία της ιστορίας ως ένα τεράστιο λάθος το οποίο χρεώνονται αποκλειστικά τα αφεντικά της ομάδας τα αδέρφια Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος.

Πάμε όμως στο σήμερα σε σύνδεση με το (προ διετίας) χθες για να δούμε πόσο λάθος ήταν εκείνη η εν θερμώ απόφαση των ανθρώπων του Ολυμπιακού που το μόνο που “πέτυχε” ήταν να “λερώσει” την ίδια την ιστορία της ομάδας που βρέθηκε για ένα… γινάτι να παίζει στην Α2 με πιτσιρίκια και κάποιους βετεράνους.

Η απάντηση στο ερώτημα τι πέτυχε ο Ολυμπιακός με το περιβόητο #μέχρι_τέλους που ήταν το σύνθημα μεγάλης μερίδας των οπαδών το οποίο υιοθέτησε η διοίκηση της ΚΑΕ είναι απλή. Μία τρύπα στο νερό!

Ο Ολυμπιακός αποχώρησε από το πρωτάθλημα αισθανόμενος υπέρμετρα αδικημένος. Από τη διαιτησία, από την ΕΟΚ, από το “πράσινο σύστημα” όπως είχαν καταγγείλει οι άνθρωποι της διοίκησης του. Και μόνον αυτοί γιατί προπονητές και παίκτες κράτησαν αποστάσεις. Τόσο ο Ντέιβιντ Μπλατ που βρισκόταν στον πάγκο στον ημιτελικό της αποχώρησης όσο και στο no show στο ματς πλέι-οφ με τον Παναθηναϊκό όσο και ο Γιώργος Μπαρτζώκας που τον διαδέχθηκε μετά την παρένθεση Κεμζούρα δεν ήταν οπαδοί του #μέχρι_τέλους τουλάχιστον με τον τρόπο που αυτό εφαρμόστηκε.

Δύο χρόνια μετά λοιπόν ούτε η ΕΟΚ έχει αλλάξει, ούτε η ΚΕΔ, ούτε η διαιτησία έχει γίνει επαγγελματική. Δεν έγινε η παραμικρή από τις αλλαγές που ορθώς μέχρι ένα σημείο ζητούσαν οι ερυθρόλευκοι παράγοντες και το κυριότερο; Δεν πρόκειται να γίνουν στο κοντινό μέλλον. Ούτε ο πρόεδρος της (για τους τύπους υπηρεσιακής) διοίκησης της Ομοσπονδίας Γιώργος Βασιλακόπουλος έχει φύγει από τη θέση του ή πρόκειται να, ούτε η τριανδρία της ΚΕΔ άλλαξε, ούτε έχει αρμοδιότητες ο ΕΣΑΚΕ να επιβάλει επαγγελματική διαιτησία.

Οπότε επί της ουσίας η διοίκηση της ΚΑΕ το μόνο που κατάφερε με την διετία αποχής ήταν να χάσει δύο χρόνια στα οποία θα μπορούσε αν είχε μείνει στην Α1 να παλέψει, να συμμαχήσει με άλλες ομάδες, να πιέσει για να πετύχει τις αλλαγές που ήθελε.

Και τώρα; Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο θα “πλασαριστεί” η επιστροφή στην Α1 ως “αναγκαία” αγωνιστικά, θα “παρουσιαστεί” ότι η διοίκηση της ΕΟΚ και της ΚΕΔ είναι “έκπτωτες” ή σε διαδικασία αλλαγής, αλλά όταν έρθει το πρώτο ντέρμπι της Α1 με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό άπαντες (και κυρίως οι οπαδοί υπέρμαχοι του #μέχρι_τέλους) θα είναι ξανά στα… κάγκελα. Και σε εκείνο τον αγώνα αν θεωρήσουν ότι η ομάδα τους αδικείται από το πρώτο “στραβόσφύριγμα πιθανότατα θα βγουν ξανά στην επίθεση όχι όμως εναντίον της ΕΟΚ ή της διαιτησίας αλλά της ίδιας τους της ομάδας που “επέστρεψε” εκεί απ' όπου είχε φύγει.

Σημ. Ο Ολυμπιακός θεωρητικά λέγεται ότι περιμένει τις εξελίξεις ή αν προτιμάτε το αποτέλεσμα των εκλογών της ΕΟΚ αν αυτές διεξαχθούν στις 12 Σεπτεμβρίου προκειμένου αν αλλάξει η διοίκηση και εκλεγεί κάποιος από τους Φασούλα ή Λιόλιο για πρόεδρος, να επικυρώσει τότε τη συμμετοχή του. Πλην όμως κανείς δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι οι εκλογές θα γίνουν τότε (το πιθανότερο είναι να αναβληθούν ξανά) ούτε ότι το αποτέλεσμα τους θα είναι... αρεστό στην ερυθρόλευκη ΚΑΕ. Αν λοιπόν στο υποθετικό σενάριο που στον Ολυμπιακό αποφασίσουν για χ-ψ λόγους να κάνουν "πίσω" τότε οι ερυθρόλευκοι θα συμμετάσχουν υποχρεωτικά στη Β Εθνική και όχι στην Α2!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης