Basket Talk

Νιγηρία: Από το -83 στην αποθέωση!

Νιγηρία: Από το -83 στην αποθέωση!

Η Νιγηρία με την «φιλική» νίκη της επί των ΗΠΑ πήρε μία πρώτη… εκδίκηση από τους Αμερικάνους για τον διασυρμό του 2012

Το πρώτο φιλικό προετοιμασίας «έκρυβε» τη μεγάλη έκπληξη με την νίκη της Νιγηρίας απέναντι στις «αστεράτες» ΗΠΑ με 90-87, σε ένα σκηνικό που δεν θύμιζε σε τίποτα τη μεταξύ τους αναμέτρηση τους Ολυμπιακούς του 2012.

Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο 9 χρόνια πριν, οι μετέπειτα χρυσοί Ολυμπιονίκες, είχαν διασύρει την αντίπαλο στη πρώτη φάση των ομίλων, Νιγηρία, με διαφορά 83 πόντων (156-73)!

Κατά αυτόν τον τρόπο και μετά τη καταιγιστική της εμφάνιση, η “DreamUSA είχε αγγίξει 3 ρεκόρ. Με τους 156 πόντους που ολοκλήρωσε τον αγώνα, «έσβησε» από την πρωτιά των Ολυμπιακών Αγώνων τους 138 που σημείωσε η Βραζιλία το 1988 στο Σεούλ, επικρατώντας της Αιγύπτου των 85 πόντων.

Επίσης, ξεπέρασε και το δικό της εθνικό ρεκόρ που σταματούσε στους 146 πόντους σε έναν αγώνα με την Κορέα. Από την άλλη, οι 83 πόντοι της διαφοράς μεταξύ ΗΠΑ και Νιγηρίας, ήρθε να προστεθεί 3ο σε μία πεντάδα που έμεινε στην ιστορία. Ωστόσο αποτέλεσε και σε αυτή τη περίπτωση το πρώτο από το 1948 και έπειτα

Εκείνοι που αποτελούσαν «κομμάτι» των συγκεκριμένων ρεκόρ, αλλά ένιωσαν και την… ψυχρολουσία της χθεσινής ήττας από τη Νιγηρία, ήταν οι δύο Kevin της αποστολής και συγκεκριμένα Love και Durant! Οι δύο τους, μάλιστα, στο παιχνίδι του θριάμβου είχαν σημαντική συμβολή στη νίκη της Εθνικής τους αφού πέτυχαν 15 και 14 πόντους αντίστοιχα.

Στο φιλικό, όμως, που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα στο Λας Βέγκας, ο Durant παρά τους 17 πόντους έγινε ο αρνητικός πρωταγωνιστής της αναμέτρησης με την τάπα που δέχθηκε από τον Precious Achiuwa. H Νιγηρία είχε μεγάλη βραδιά όσον αφορά τα τρίποντα (20/42) και «πλήρωσε» τις ΗΠΑ με ένα (περίπου) ίδιο νόμισμα.

Η ομάδα του Mike Brown κατάφερε, έτσι, να προσγειώσει απότομα το «φαβορί» και να προβληματίσει το κοινό εν όψει της συνέχειας. Γύρισε τη... ρόδα και βρέθηκε εκείνη ως το σημείο αναφοράς! Κορυφαίος για τους νικητές εμφανίστηκε ο έτερος NBAer, Gabe Vincent των Miami Heat που έβαλε 21 πόντους με 6/8 τρίποντα!

Σταυρούλα Μουστακάτου

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης