Basket Talk

Κώστας Βασιλειάδης: Η... Ιθάκη ενός «Βάσκου»!

Κώστας Βασιλειάδης: Η... Ιθάκη ενός «Βάσκου»!

Ο Κώστας Βασιλειάδης ανανέωσε τη συνεργασία του με τη Μούρθια για την νέα σεζόν, και πρόκειται να διανύσει την 11η αγωνιστική του χρονιά στην Ισπανική Λίγκα.

Ο Κώστας Βασιλειάδης κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από τον ΠΑΟΚ. Στον «Δικέφαλο του Βορρά» αγωνίστηκε για 6 χρόνια (2000-2006). Στην ομάδα της Θεσσαλονίκης καταξιώθηκε και έγινε μάλιστα αρχηγός της.

Η αρχή της «Ιθάκης» του Κώστα Βασιλειάδη
Από τον ΠΑΟΚ έκανε το μεγάλο βήμα της καριέρας του και μετακόμισε στην Ισπανική Μάλαγα για χάρη της Ουνικάχα Μάλαγα και άφησε πίσω, την…μεγάλη του αγάπη. Στην Ισπανία είχε και την πρώτη του… γεύση από τα μεγάλα σαλόνια της Ευρωλίγκα. Μάλιστα, η Ουνικάχα, την χρονιά 2006-07 κατάφερε να φτάσει μέχρι το Final Four της διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, μαζί με Παναθηναϊκό, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ταού Κεράμικα (σημερινή Μπασκόνια). Η Μάλαγα αποκλείστηκε από τους Ρώσους και κατέληξε στην τρίτη θέση παίρνοντας την νίκη στο μικρό τελικό. 

Κάπως έτσι λοιπόν ξεκίνησε και η διαδρομή του Κώστα Βασιλειάδη για την δική του «Ιθάκη», την Ισπανία, τη χώρα στην οποία πάντα επέστρεφε σαν τον Οδυσσέα όπου αλλού και αν τον πήγαινε το αρχικό ταξίδι.

Η επιστροφή στην πατρίδα και ο Κατσικάρης που τον έκανε «Vaskos»
Μετά το τέλος της χρονιάς 2006-07 γύρισε στην Ελλάδα και συμφώνησε με τον Ολυμπιακό. Σειρά είχε ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2008 που αγωνίστηκε επίσης για ένα χρόνο, ύστερα από την στάση του στον Πειραιά.
Ολοκληρώνοντας και αυτό το σταθμό του, βρέθηκε στην Ιταλία (2009) για την Μοντεγκρανάρο αλλά οι... Σειρήνες τον τράβηξαν ξανά στην Ισπανία και πιο συγκεκριμένα τη νεοφώτιστη τότε Ομπραδόιρο οπού διένυσε μια καλή σεζόν.
Η Μπιλμπάο παρόλα αυτά ήταν η ομάδα που «έδεσε» το 2010 για 2 χρόνια, με πρωτοβουλία του τότε προπονητή Φώτη Κατσικάρη ο οποίος δημιούργησε μία ελληνική βάση στο διάστημα που βρέθηκε εκεί αφού τη φανέλα της ομάδας φόρεσαν και οι Ζήσης, Μαυροειδής και για λίγο ο Κακιούζης. Το καλοκαίρι του 2012 τα Ισπανικά δημοσιεύματα, έκαναν λόγο για ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα, αλλά ο ίδιος ανανέωσε τη συνεργασία του με τη Μπιλμπάο για ακόμη ένα χρόνο και έγινε και με τη βούλα... Vaskos όπως είναι και το προσωνύμιο του από τα αρχικά του ονοματεπώνυμού (Vas-iliadis Kos-tas).

Το...διάλειμμα στην Τουρκία και η επιστροφή στη Μάλαγα
Επόμενος σταθμός του Έλληνα γκαρντ, η Τουρκική, Εφές. Πήρε αρκετό χρόνο και στην Ευρωλίγκα και δεν απογοήτευσε τους Τούρκους. Ωστόσο η καρδιά του συνέχισε να χτυπάει σε… Ισπανικούς ρυθμούς.
Η επιστροφή στην Ουνικάχα Μάλαγα μετά από 7 χρόνια (2007-2014) ήταν θέμα χρόνου να συμβεί. Η συγκεκριμένη σεζόν (2014-15) δε έμελλε να είναι και η τελευταία που θα αγωνιζόταν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση δηλαδή την Ευρωλίγκα όπου σημείο αναφοράς ήταν το νικητήριο τρίποντο απέναντι στην Γερμανική Άλμπα.


Το «αγαπημένο» ταξίδι του «Βάσκου»
Επαναφορά στη βάση, στα «πάτρια» εδάφη και την… πολυαγαπημένη του ομάδα. Καλοκαίρι 2015 η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε (για 3η φορά) τον Έλληνα γκαρντ. Στο φινάλε της σεζόν, ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε στο πρωτάθλημα και ο Βασιλειάδης επέστρεψε για ένα νέο σύντομο πέρασμα (5 αγώνες) από την Ομπραδόιρο προκειμένου να τη βοηθήσει να παραμείνει στην κατηγορία.
Το δρομολόγιο Ελλάδα-Ισπανία φαίνεται πως… άρεσε στον Βασιλειάδη. Συμφωνία με την ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2016, και με τα Τρίκαλα το 2017.
Ξανά-μανά πίσω στην Ισπανία για λογαριασμό της Τενερίφη οπού αγωνίστηκε για ένα χρόνο (2017-18) και στη συνέχεια πίσω στην γνώριμη (πλέον) Ομπραδόιρο οπού κατέληξε μέχρι το τέλος της σεζόν 2020 για φορά στην καριέρα του! Σημείο αναφοράς είναι η «φαντασμαγορική» εμφάνιση του Έλληνα σουτέρ, απέναντι στην Σαραγόσα το 2018, οπού πέτυχε 10(!) τριποντά σε έναν αγώνα.  

Η Αλ Σάντ, ομάδα του Κατάρ, ήταν ο προτελευταίος σταθμός της καριέρας του «Βάσκου», με βασικό μεσάζοντα τον Έλληνα τεχνικό Βασίλη Μπρατσιάκο στο πρώτο μισό της τελευταίας σεζόν (2020-21) αλλά μόλις η κλήση στην οθόνη του κινητού του εμφάνισε ισπανικό νούμερο η καρδούλα του πετάρισε ξανά!

Τον Απρίλιο συμφώνησε με τη Μούρθια έως και το τέλος της σεζόν και έγινε η 5η Ισπανική ομάδα στην καριέρα του. Ο Έλληνας σουτέρ, είχε 5.9 πόντους και 2.1 ριμπάουντ μέσω όρο σε 10.8 λεπτά συμμετοχής επιδόσεις που αποτέλεσαν το διαβατήριο για την ανανέωση της συνεργασίας του για την επόμενη σεζόν...
Δημήτρης Φεραδούρος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης