Basket Talk

ΠΑΟΚ: Σπουδαία κίνηση με την Στάνλεϊ

ΠΑΟΚ: Σπουδαία κίνηση με την Στάνλεϊ
Μεγάλη μεταγραφή από τον ΠΑΟΚ στο γυναικείο τμήμα μπάσκετ, με τον «δικέφαλο» να προχωρά στην απόκτηση της πρώην WNBAer, Πρι Στάνλεϊ.

Με τα χρώματα του ΠΑΟΚ θα αγωνίζεται από τη νέα χρονιά η Πρι Στάνλεϊ, με την Αμερικανίδα γκαρντ να υπογράφει μονοετές συμβόλαιο. Η 24χρονη έχει σπουδαίο βιογραφικό, καθώς έχει αγωνιστεί στο WNBA με την φανέλα των Washington Mystics, ενώ θα παίξει για πρώτη φορά μπάσκετ στην Ευρώπη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο ΠΑΟΚ και το τμήμα μπάσκετ γυναικών, ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ, ανακοινώνουν την έναρξη της συνεργασίας τους με την αθλήτρια Pre Stanley για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022.

Γεννημένη στις 29/05/1997, η Pre Stanley αγωνίζεται ως σούτινγκ γκαρντ και έχει ύψος 175cm.

Σε επίπεδο Λυκείου (High School), αγωνίστηκε στο φημισμένο, Rockledge, με το οποίο κατέκτησε τρεις συνεχόμενους τίτλους στην περιφέρειά της, ούσα η πρώτη σκόρερ και η καλύτερη παίκτρια της ομάδας της. Με 21.6 πόντους, 9.8 ριμπάουντ, 6 κλεψίματα και 3.7 ασίστ ανά αγώνα, η Pre Stanley κέρδισε σπουδαίες διακρίσεις, συμμετέχοντας στην καλύτερη πεντάδα της περιφέρειάς της, ενώ παράλληλα είχε θέση μεταξύ των καλύτερων παικτριών στις ΗΠΑ (McDonald's All-America Team).

Σε κολεγιακό επίπεδο, αγωνίστηκε στο NCAA με το Applachian State, έχοντας στη senier χρονιά της 15.7 πόντους, 4.9 ριμπάουντ, 2.6 ασίστ και 1.6 κλεψίματα, ανά αγώνα. Ήταν μέλος της καλύτερης πεντάδας της περιφέρειάς της (Sun Belt) και δύο φορές μέλος της καλύτερης πεντάδας του Final-4 της περιφέρειάς της.

Με 1.584 πόντους, η Pre Stanley είναι πέμπτη σκόρερ στην ιστορία του κολλεγίου της!

Κατά την αποφοίτησή της από το κολλέγιο της, η Αμερικανίδα γκαρντ υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τις Washington Mystics, παίρνοντας τα πρώτα λεπτά συμμετοχής της στον «μαγικό κόσμο» του WNBA.

Στο ντεμπούτο της, μάλιστα, στο WNBA κόντρα στην Atlanta Dream, η Pre Stanley ήταν αλάνθαστη, πετυχαίνοντας σε έξι λεπτά εννιά πόντους, με 2/2 σουτ εντός πεδιάς, 1/1 τρίποντα και 2/2 βολές.

Ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ θα είναι για την ίδια ο πρώτος προορισμός στο ταξίδι της Pre Stanley από την Αμερική στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Για την έναρξη συνεργασίας της με τον ΠΑΟΚ, η Pre Stanley δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, acpaok.gr:«Είμαι κάτι περισσότερο από ενθουσιασμένη που θα έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ στον ΠΑΟΚ. Από την πρώτη ημέρα που έμαθα για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ, βλέπω συνέχεια βίντεο με τους φιλάθλους της ομάδας και, βλέποντας τον παλμό τους και την αγάπη τους για τον ΠΑΟΚ, με κάνει να θέλω ακόμα περισσότερο να έρθω κοντά τους και να τους κάνω περήφανους.

Ξέρω ότι έρχομαι σε μία ομάδα μαχητών, και από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας μέχρι και τον τελευταίο αγώνα της σεζόν υπόσχομαι μάχες και σκληρή δουλειά. Ευχαριστώ τη διοίκηση του συλλόγου και τον προπονητή για την ευκαιρία που μου δίνουν. Τα λέμε στο γήπεδο».

Welcome Pre»!

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης