Basket Talk

Ρικ Πιτίνο: "Δεν είμαι Έλληνας αλλά νιώθω τέτοιος"

Ρικ Πιτίνο:
Ο Αμερικανός Hall of Famer έδωσε έσταζε μέλι για τους διεθνείς μετά την πρόκριση επί της Τουρκίας
Σχετικά Άρθρα

«Νιώθουμε υπέροχα. Είναι ένα αστείο που λέει η ομάδα στα ελληνικά πίσω από την πλάτη μου ότι "ο Σλούκας είναι καλό παιδί", ενώ "ο Λαρεντζάκης είναι καλός σουτέρ" και "ο Καλάθης καλός πασέρ". Σήμερα ο Σλούκας έδειξε γιατί είναι σπουδαίος παίκτης" ήταν τα πρώτα λόγια του Αμερικανού τεχνικού στη συνέντευξη Τύπου.

"Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν νευρικοί, το έχω δει να γίνεται πολλές φορές. Τους είπα πως θα πάρουμε το προβάδισμα, αλλά να μην χαλαρώσουν. Δεν ξέρω αν το πίστεψαν όλοι, αλλά τα καταφέραμε. Είμαι περήφανος για τον Κώστα (σ.σ. Σλούκα), για τον Παπαγιάννη και όλα τα παιδιά. Είχαμε τόσες απουσίες τις τελευταίες μέρες. Εγώ ήθελα να έχουμε μια ομάδα που όχι απαραίτητα έχει το περισσότερο ταλέντο. Ήθελα να έχουμε την καλύτερη χημεία, είτε παίξουν οκτώ λεπτά, είτε τριάντα" τόνισε προσθέτοντας με νόημα: "Δεν είμαι Έλληνας, αλλά νιώθω τέτοιος. Σήμερα δείξαμε χαρακτήρα. Τίποτα δεν πήγαινε καλά, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο βάλαμε 54 πόντους".

Ο Πιτίνο έδειξε ότι ήταν σίγουρος για τη μεταμόρφωση της Εθνικής στο 2ο ημίχρονο λέγοντας χαρακτηριστικά: "Ήξερα ότι ο Καλάθης θα επιστρέψει στο παιχνίδι, όπως κι εμείς. Δεν περίμενα να κερδίσουμε με τέτοια διαφορά, αλλά ήμουν σίγουρος πως θα γυρίσουμε στο παιχνίδι. Του είπα "μη σκέφτεσαι το σουτ, πάρτο". Όποτε το σκέφτεται, αστοχεί. Ο Παπαγιάννης κυριάρχησε για μας, έπαιξε φοβερή άμυνα και σε αλλαγές, πήρε ριμπάουντ, έπαιξε καταπληκτικά. Είπα στα παιδιά πολλές φορές πως ήμουν περήφανος να δουλέψω σε τόσες ομάδες, αλλά είναι τιμή μου να προπονήσω αυτούς τους παίκτες".

Όσο για τον τελικό με την Τσεχία; "Ο Καλάθης μού είπε πως ο Καναδάς ισοφάρισε και πήγε το ματς στην παράταση. Περίμενα πως ο Καναδάς θα κερδίσει, αλλά η Τσεχία κατάφερε να κάνει κάτι σπάνιο κι αυτό δείχνει τον χαρακτήρα των αντιπάλων μας. Έχουμε λίγες ώρες προετοιμασίας, θα κάνουμε προπόνηση τα μεσάνυχτα (σ.σ. γέλια) και θα είμαστε έτοιμοι".


Γιάννης Ψαράκης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης