Basket Talk

NBA: Ο Paul έκανε το παιχνίδι της ζωής του και έστειλε τους Suns στους τελικούς μετά από 28 χρόνια! (video)

NBA: Ο Paul έκανε το παιχνίδι της ζωής του και έστειλε τους Suns στους τελικούς μετά από 28 χρόνια! (video)

Οι Phoenix Suns δεν είχαν καμία όρεξη να ρισκάρουν την πρόκρισή τους στους μεγάλους τελικούς του NBA και με μία «διαστημική» εμφάνιση του Chris Paul επικράτησε των Los Angeles Clippers με 130-103 (4-2) και κατέκτησε το πρωτάθλημα της Δυτικής Περιφέρειας μετά από 28 χρόνια.

Σχετικά Άρθρα

Η ομάδα της Αριζόνα είναι μπροστά στην μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας της, καθώς μετά το εμπόδιο των Clippers καλούνται να κατακτήσουν το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους στους μεγάλους τελικούς του ΝΒΑ έχοντας πλεονέκτημα έδρας.

Η ομάδα του Monty Williams δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα και δεν έχασε τον έλεγχο ποτέ, ενώ ο Chris Paul ανέλαβε το ρόλο του ηγέτη και με 41 πόντους συνολικά (7/8 τριπ.) οδήγησε τους Suns στη νίκη με 130-103. Παράλληλα ο βραχύσωμος γκαρντ έγινε ο γηραιότερος αθλητής (36 ετών και 55 ημέρες) με 40+ πόντους σε αγώνα που κρίνει την πρόκριση και ξεπέρασε τον Michael Jordan το 1998.

O Paul ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στο δεύτερο μέρος του αγώνα, σημειώνοντας 31 πόντους και αυτό αποτελεί προσωπικό του ρεκόρ σε πόντους σε ένα ημίχρονο. Επίσης σημαντική βοήθεια προήλθε από τον Devin Booker με 22 πόντους ανα και ήταν αρκετά άστοχος από τα 7.25 μέτρα (1/7). Απόλυτος πρωταγωνιτής κάτω από τις δύο ρακέτες ήταν ο Deandre Ayton με 16 πόντους και 17 ριμπάουντ.

Από την άλλη η προσπάθεια των Μarcus Morris και Paul George με 26 και 21 πόντους αντίστοιχα δεν ήταν αρκετοί, ενώ ο Patrick Beverley σε τάιμ άουτ στην τελευταία περίοδο και ενώ είχαν κριθεί όλα, προχώρησε σε μία αψυχολόγητη κίνηση προς τον Paul, ρίχνοντάς τον κάτω και αποβλήθηκε.

Πλέον οι Suns μπορούν να χαλαρώσουν λίγο και να δουν ποια ομάδα θα βρεθεί στο δρόμο τους ανάμεσα στους Atlanta Hawks και τους Milwaukee Bucks (2-2 η σειρά) με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να αποκομίζει έναν τραυματισμό από το Game 4.



Νίκος Τσώτας

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης