Basket Talk

Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ: Ξεκινούν τη σεζόν με Έλληνες προπονητές για τρίτη φορά στην ιστορία

Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ: Ξεκινούν τη σεζόν με Έλληνες προπονητές για τρίτη φορά στην ιστορία
Μόνο πέρυσι και τη σεζόν 1993-1994 παρουσιάστηκαν στο πρώτο τζάμπολ της χρονιάς με Έλληνα προπονητή.

Με τους Γιώργο Μπαρτζώκα, Δημήτρη Πρίφτη, Στέφανο Δέδα εκκινούν τη σεζόν 2021-22 οι «μεγάλες» ομάδες της Αθήνας. Η ταυτόχρονη παρουσία Ελλήνων στους πάγκους τους είναι σπάνιο φαινόμενο αλλά όχι πρωτοφανές.

Μόλις πέρυσι, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΑΕΚ είχαν ακολουθήσει την ίδια… συνταγή, με τον Μπαρτζώκα να είναι ο μόνος που «επιβίωσε» ολόκληρη τη χρονιά, καθώς Βόβορας και Παπαθεοδώρου απολύθηκαν Γενάρη και Απρίλη αντίστοιχα. Για να ξανασυναντήσουμε το ελληνικό στοιχείο στους συγκεκριμένους πάγκους θα πρέπει να ταξιδέψουμε 28 χρόνια πίσω (1993-1994). Τότε, στο… τιμόνι των «πρασίνων» ήταν ο Κώστας Πολίτης, των «ερυθρολεύκων» ο Γιάννης Ιωανίδης και των «κιτρινόμαυρων» ο Στιβ Γιατζόγλου, που τον διαδέχτηκε μεσούσης της σεζόν ο Απόστολος Κόντος.

Έλληνες προπονητές -χωρίς ωστόσο να έχουν ταυτόχρονη παρουσία- τα μέλη του… παλαιού Π.Ο.Κ. είχαν και πριν 2 χρόνια, όταν ο Παπαθεοδώρου ήταν στην ΑΕΚ, ο Πεδουλάκης στον Παναθηναϊκό (αντικαταστάθηκε από τον Πιτίνο στις 15/11/2019) και ο Μπαρτζώκας στον Ολυμπιακό (διαδεχόμενος τον Ιανουάριο τους Μπλατ και Κεμζούρα).

Τη σεζόν 2014-15 παρατηρείται ανάλογο φαινόμενο, με τον Μανωλόπουλο (Μάρτιο) να έχει αντικαταστήσει τον Ιβάνονοβιτς στο «τριφύλλι», τον Σφαιρόπουλο (Οκτώβριο) να παραλαμβάνει από τον Μπαρτζώκα το πινακάκι των Πειραιωτών και τον Βαγγέλη Ζιάγκο να ξεκινά στην ΑΕΚ πριν αναλάβει μετέπειτα ο Ντράγκαν Σάκοτα (Νοέμβριο).

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η τελευταία φορά που Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΑΕΚ ολοκλήρωσαν τη χρονιά χωρίς να αλλάξουν προπονητή, ήταν την περίοδο 2008-09, με τους Ομπράντοβιτς, Γιαννάκη και Φλεβαράκη να αναλαμβάνουν τα ηνία των ίδιων ομάδων και την επόμενη σεζόν.

 

Πάνος Σταμούλης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης