Basket Talk

Προολυμπιακό τουρνουά: Ο Οσμάν γλίτωσε την Τουρκία από τα... δόντια της Ουρουγουάης (video)

Προολυμπιακό τουρνουά: Ο Οσμάν γλίτωσε την Τουρκία από τα... δόντια της Ουρουγουάης (video)

H Toυρκία βρήκε τα ψυχικά αποθέματα στην τελευταία περίοδο και με τον Τσεντάι Οσμάν σε μεγάλα... κέφια μπήκε με το δεξί στο Προολυμπιακό τουρνουά της Βικτόρια του Καναδά, επικρατώντας της Ουρουγουάη με 95-86 για τον Β' Όμιλο.

Σχετικά Άρθρα

Αν και η Τουρκία είχε το ρόλο του φαβορί πριν την έναρξη του αγώνα αυτό δεν φάνηκε στα πρώτα τρία δεκάλεπτα, με την Ουρουγουάη να ελέγχει τα ηνία (63-61), όμως στο τέταρτο δεκάλεπτο άλλαξαν όλα. Aν και οι Νοτιοαμερικανοί βρίσκονταν μπροστά στο σκορ (79-77) 4:15 λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης, η Τουρκία πετυχε τα κρίσιμα καλάθια και με ένα επιμέρους σκορ 34-23 στο τελευταίο δεκάλεπτο έφτασε στη νίκη με σκορ 95-86. 

Ο παίκτης του ΝΒΑ, Τσεντάι Οσμάν, πήρε την κατάσταση στα χέρια του και «άγγιξε» το double-double. Για την ακρίβεια σε 30 λεπτά σημείωσε 27 πόντους, 9 ριμπάουντ και ήταν ο κύριος λόγος για να φτάσει η Τουρκία σε ένα επιμέρους σκορ 34-23 και να ολοκληρώσουν οι Τούρκοι την ανατροπή.

Άξιος συμπαραστάτης του ήταν το νέο αστέρι του τουρκικού μπάσκετ, Αλπερέν Σενγκούν, ο οποίος πέτυχε 15 πόντους και 7 ριμπάουντ. Από την πλευρά της Ουρουγουάη ξεχώρισε ο Τζέισον Γκρέιντζερ, ο οποίος έκανε ότι περνούσε από το χέρι του, όμως το double-double (26 πόντοι και 10 ασίστ) δεν ήταν αρκετοί για να ρίξουν... βόμβα με το καλημέρα στον όμιλο.

Eπόμενος αγώνας του ομίλου είναι ανάμεσα στην Τουρκία και την Τσεχία και σε περίπτωση νίκης η γειτονική χώρα θα εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον Β' Όμιλο.

Τα δεκάλεπτα: 22-27, 37-43, 63-61, 86-95 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης