Basket Talk

Εθνική Ελλάδος 2005-2006: Όταν ο «χρυσός» αλλάζει μορφή και εξακολουθεί να λάμπει!

Εθνική Ελλάδος 2005-2006: Όταν ο «χρυσός» αλλάζει μορφή και εξακολουθεί να λάμπει!
Η απόσυρση Βασίλη Σπανούλη και Νίκου Ζήση, έδωσε το...σύνθημα ολοκλήρωσης του κύκλου της «χρυσής γενιάς» του 2005-2006. Οι 12+1 παίκτες και οι τομείς δράσης τους σήμερα...

Με την απόσυρση των “Διόσκουρων”, φίλων και κουμπάρων Σπανούλη και Ζήση όλα δείχνουν ότι κλείνει οριστικά ο κύκλος μίας «χρυσής γενιάς». Μιας γενιάς με την οποία κάθε Έλληνας έζησε στιγμές ανάλογες του «Βάλ’το αγόρι μου!» και του χρυσού στο Ευρωμπάσκετ μέχρι την αλησμόνητη «100άρας» απέναντι στην υπερομάδα της Team USA.

12+1 παίκτες από το Ευρωμπάσκετ του 2005 και το Μουντομπάσκετ του 2006 θα ζουν για πάντα στα παρκέ και στις αναμνήσεις μας αναμένοντας- ίσως και μέσα στο καλοκαίρι- και από τους τελευταίους των Μοϊκανών να κρεμάσουν τα παπούτσια τους! Τι κάνουν όμως οι “ήρωες” που μας έβγαλαν στους δρόμους πριν 15 χρόνια;

Όσοι κρατούν ακόμα

Υπάρχουν ακόμη παίκτες εκείνου του ρόστερ που συνεχίζουν να «μάχονται» εντός των γραμμών. Ο Αντώνης Φώτσης είναι μέλος του Ηλυσιακού που αγωνιζόταν προ πανδημίας στα τοπικά πρωταθλήματα της Αθήνας στα 40 του χρόνια.

4212179.jpg

Την ίδια ώρα ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος ολοκλήρωσε τη σεζόν με τα χρώματα του Περιστερίου, αλλά και τραυματίας κάτι που του έκοψε την όποια διάθεση να συνεχίσει.

Οι ναι μεν…αλλά

Ο Γιάννης Μπουρούσης και ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, μέλη των ομάδων του 2005 και του 2006 αντίστοιχα είναι ξεχωριστές περιπτώσεις. Ο πρώτος με πρόσφατο (αλλά σύντομο) πέρασμα από την ομάδα του Περιστερίου, αυτή τη στιγμή συνδέεται με το μπάσκετ ως σχολιαστής στο συνδρομητικό κανάλι της Nova, αλλά δεν έχει ακόμη ανακοινώσει ότι αποσύρεται από το μπάσκετ

Από την άλλη, ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, αποφάσισε στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν να ανακοινώσει (μέσω Ισραήλ μάλιστα) την απόσυρσή του από την ενεργό δράση και αυτή τη στιγμή, μετέχει σε ένα υπό δημιουργία project της Ομοσπονδίας.

Και μετά υπάρχει η προπονητική

Ίσως η πιο άμεση επαφή με το παρκέ μετά το τέλος μίας καριέρας, είναι μία θέση στην άκρη του πάγκου. Ο Κώστας Τσαρτσαρής έχει επιλέξει ο πάγκος να είναι «μοναχικός», αφού η δική του πορεία βασίζεται σε ατομικές προπονήσεις ανερχόμενων αθλητών.

Από την άλλη, ο Μιχάλης Κακιούζης, μετά το πέρασμά του από την Ένωση Νέων Παραλιμνίου στην Κύπρο υπέγραψε πρόσφατα, ενόψει της επόμενης σεζόν, συμφωνία με τη ρουμανική Κραϊόβα!

thumbnail_κακιουζης.jpg

Το χτίσιμο στο μέλλον

Είναι σύνηθες για έναν αθλητή να θέλει να περάσει την νοοτροπία του σε φιλόδοξους νέους. Οι Θοδωρής Παπαλουκάς και Νίκος Χατζηβρέττας έχουν επιλέξει αυτόν τον…δρόμο φτιάχνοντας τις δικές τους ακαδημίες σε Αθήνα (Eurohoops) και Θεσσαλονίκη (Δέκα) αντίστοιχα. Δύο εμβληματικές παρουσίες των «αιώνιων» αντιπάλων που βοηθούν να διαμορφωθεί το μέλλον του μπάσκετ.

Τα πρόσφατα «αντίο»

Οι ανακοινώσεις από τον Βασίλη Σπανούλη (38) και τον Νίκο Ζήση (37), ήρθαν για να επιβεβαιώσουν το κλείσιμο της…εποχής. Τα ρόστερ Ολυμπιακού και ΑΕΚ μπορεί να έχασαν δύο μεγάλους παράγοντες, ωστόσο κέρδισαν δύο ακόμη «χρυσά» ονόματα στην ιστορία τους με τους “κουμπάρους” πάντως να προβλέπουμε ότι πολύ σύντομα θα τους δούμε ξανά σε κάποιο πόστο σε ομάδα μπάσκετ...

thumbnail_lazos.jpg

Τα υπόλοιπα μέλης της ομάδας του 2005-2006 έχουν ακολουθήσει διαφορετικά μονοπάτια… Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος εμπλέκεται στις δραστηριότητες μίας start up αθλητικής εταιρίας ονόματι Athlenda, η οποία πραγματοποιεί και διάφορα σεμινάρια.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, μετά από ένα διάλειμμα από τα μπασκετικά δρώμενα, επέστρεψε δίπλα σε μία ακόμη «σημαία» του Παναθηναϊκού, Φραγκίσκου Αλβέρτη, και μαζί οδηγούν την ομάδα ως γενικοί διευθυντές της πράσινης ΚΑΕ.

alvertis_diamantidis.jpg

Τέλος, ο Δήμος Ντικούδης αποφάσισε να στραφεί προς τα διοικητικά «σαλόνια» της ΕΟΚ και βρίσκεται ως υποψήφιος για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας δίπλα στον Βαγγέλη Λιόλιο αφού προ διετίας προσπάθησε να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος στο Χαλάνδρι.

Μέσα σε αυτό το «σκηνικό» αναμένουμε εκείνον που θα κάνει το τελευταίο βήμα για να μπει οριστικά η δική τους «βούλα» στο Ελληνικό μπάσκετ!

Σταυρούλα Μουστακάτου

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης