Basket Talk

"Μύλος" από τα αποτελέσματα στις εκλογές της ΕΣΚΑ

Σκηνές από τα… προσεχώς των εκλογών της Ελληνικής Ομοσπονδίας μπάσκετ (ΕΟΚ) περιελάμβαναν οι εκλογές που έγιναν τη Δευτέρα 28 Ιουνίου στην ΕΣΚΑ.
Σχετικά Άρθρα
Πρόκειται για τον σύνδεσμο με τα περισσότερα σωματεία από κάθε άλλο σε όλη την Ελλάδα αφού αντιπροσωπεύει σχεδόν το 1/5 του εκλογικού σώματος για τις εκλογές της ΕΟΚ ή αν προτιμάτε 107 σωματεία. Νικητής της εκλογικής διαδικασίας ήταν ο απερχόμενος πρόεδρος Γιάννης Αλεξόπουλος με 36 ψήφους επικρατώντας οριακά του 2ου Βασίλη Ντάκουρη και του 3ου Τάσου Δελημπαλταδάκη. Αυτό που χρίζει όμως διερμήνευσης είναι η κατανομή των δυνάμεων με βάση του ποιους υποψήφιους για την προεδρία της ΕΟΚ εκπροσώπησαν οι υποψήφιοι στην ΕΣΚΑ.

Ο κ.Αλεξόπουλος μέχρι πρότινος μέλος του ΔΣ της απερχόμενης διοίκησης της ΕΟΚ εντάχθηκε πρόσφατα στο πλευρό του Παναγιώτη Φασούλα ενώ ο Βασίλης Ντάκουρης που ήταν ο τελευταίος χρονικά που δήλωσε υποψηφιότητα για την ΕΣΚΑ ανήκει στην ηγετική ομάδα του Βαγγέλη Λιόλιου. Ο πρώην ατζέντης Τάσος Δελημπαλταδάκης που είναι υποψήφιος και για την ΕΟΚ (ως σύμβουλος) κατέβηκε στις εκλογές ως ανεξάρτητος ενώ ο Δημήτρης Πέτρου που στηρίχθηκε από τον υποψήφιο για την προεδρία της ΕΟΚ Άγγελο Παπανικολάου πήρε τους λιγότερους ψήφους μόλις 11.

Το παράδοξο του αποτελέσματος είναι πάντως ότι ο 2ος στη μάχη της προεδρίας Βασίλης Ντάκουρης “έβγαλε” εκτός του εαυτού του και άλλους 7 από τους 15 συμβούλους που εκλέχθηκαν σε αντίθεση με τους μόλις 4 του κ.Αλεξόπουλου και δύο ανεξάρτητων.

Να σημειωθεί ότι οι εκλογές στην ΕΣΚΑ έγινα ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας ΖΕΥΣ δίχως προβλήματα.

Γιάννης Ψαράκης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης