Basket Talk

NBA: Middleton - Γιάννης έκαναν τη διαφορά και οι Bucks απέχουν δύο νίκες από τους μεγάλους τελικούς! (video)

NBA: Middleton - Γιάννης έκαναν τη διαφορά και οι Bucks απέχουν δύο νίκες από τους μεγάλους τελικούς! (video)

Οι Μilwaukee Bucks πήραν πίσω το πλεονέκτημα έδρας στη σειρά των τελικών της Ανατολής, καθώς επικράτησαν των Hawks με 113-102 στην Ατλάντα και προηγούνται στις νίκες πλέον με 2-1.

Οι Μilwaukee Bucks μετά την ήττα στο Game 1 δείχνουν να «ξυπνούν» και να έχουν εντοπίσει τα αδύναμα σημεία των Hawks, με αποτέλεσμα να ανατρέψουν την κατάσταση και να εξασφαλίσουν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη. Για την ακρίβεια η ομάδα του Μike Budenholzer έκανε το break στην Ατλάντα και με το σούπερ δίδυμο, Chris Middleton και Γιάννη Αντετοκούνμπο, επικράτησαν με 113-102 και πέρασαν μπροστά στις νίκες (2-1).

Ο «Greek Freak» δεν ήταν μόνος του αυτή τη φορά στον αγώνα αλλά είχε σημαντική στήριξη από τον Chris Middleton, ο οποίος ήταν άκρως απολαυστικός στο τελευταίο δωδεκάλεπτο και έκανε ρεκόρ καριέρας σε play offs, ενώ μέχρι εκείνο το σημείο ο Bobby Portis πρόσφερε σημαντικές λύσεις. Από την άλλη ο Τrae Young ήταν συγκινητικός με την απόδοσή του, όμως ο τραυματισμός του λίγα λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου... στοίχισε στον ίδιο αλλά και στα «γεράκια».

Ο αγώνας εξελίχθηκε σε ντέρμπι, με τους Hawks να έχουν το πάνω χέρι στο σκορ από την αρχή μέχρι και το τρίτο δωδεκάλεπτο. Ο Τrae Young βρισκόταν σε τρομερή κατάσταση και είχε δώσει προβάδισμα στους γηπεδούχους από νωρίς (32-27), όμως ο Γιάννης «ροκάνισε» τη διαφορά και ισοφάρισε στο ημίχρονο (56-56). Στη συνέχεια υπήρξαν οι ίδιοι πρωταγωνιστές, όμως προστέθηκε και ο Portis, ο οποίος βοήθησε τους Bucks να πάρουν προβάδισμα για πρώτη φορά 82-80.

Ο τραυματισμός του Young άλλαξε τον ρυθμό για τους Hawks και αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Middleton, ο οποίος σημείωσε 20 πόντους στο τελευταίο δωδεκάλεπτο και έκανε ρεκόρ πόντων σε play offs, φτάνοντας τους 38 πόντους συνολικά (11 ασίστ και 7 ριμπάουντ επιπλέον). Ένα επιμέρους 25-7 στο τέλος του αγώνα από τα «ελάφια» ήταν αρκετό να ανατρέψει την κατάσταση και να θέσει τους Bucks σε ρόλο οδηγού στη σειρά.

Ο «Greek Freak» πέτυχε ακόμη ένα double-double σε play offs, καταγράφοντας 33 πόντους και 11 ριμπάουντ και πλέον κυνηγάει τον Shaquille O'Neal. Για την ακρίβεια ο Έλληνας σούπερ σταρ έχει σε 9 αγώνες φέτος στην postseason με 30+ πόντους και 10+ ριμπάουντ, ενώ ο άλλοτε σέντερ των Lakers είχε 13 το 2000.

Από την πλευρά των γηπεδούχων ο Τrae Young σημείωσε 35 πόντους με 6/14 τρίποντα, ενώ για ακόμη ένα ματς ο Danilo Gallinari ταν θετικός με 18 πόντους. Επόμενος αγώνας στο ίδιο γήπεδο τα ξημερώματα της Τετάρτης (30/6).



Νίκος Τσώτας

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης