Basket Talk

NBA: Oι Suns «έσβησαν» την έδρα των Clippers και με μία νίκη...έφυγαν για τελικό!

NBA: Oι Suns «έσβησαν» την έδρα των Clippers και με μία νίκη...έφυγαν για τελικό!
Οι Suns «έσβησαν» το πλεονέκτημα έδρας των Clippers και με σκορ 84-80 διαμόρφωσαν το 3-1 στη σειρά, βρισκόμενοι λίγο πιο κοντά στους τελικούς του ΝΒΑ

Σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε (εν τέλει) κυριολεκτικά μερικά δεύτερα πριν τη λήξη, οι Suns είχαν την ηρεμία και το προβάδισμα το οποίο κράτησαν διαμορφώνοντας το 3-2 της σειράς. Αυτή τη στιγμή χρειάζονται μόλις μια νίκη, για να μεταφερθούν στα… σαλόνια των τελικών του ΝΒΑ

Ο Booker και οι λοιποί παίκτες του Williams πήραν από την αρχή τα ηνία του αγώνα και κατάφεραν να φτάσουν μέχρι την τελική ευθεία χωρίς εναλλαγή στο σκορ! Μάλιστα, είδαν την διαφορά να φτάνει μέχρι και τους 16 πόντους μία στο δεύτερο (28-44) και μια στο τρίτο δωδεκάλεπτο (36-52) , από όπου ξεκίνησε και η απάντηση των Clippers που δεν ήθελαν να… πέσουν αμαχητί στο «σπίτι» τους. 

Μπορεί τα plays του Phoenix να τους έδωσαν αυτοπεποίθηση, ωστόσο η ομάδα του Los Angeles, ένιωθε ζωντανή μέχρι την τελευταία κόρνα! Όταν βρέθηκαν να κυνηγούν κατά πολύ στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου, φρόντισαν να επανέλθουν με τους George (23π. με άσχημα ποσοστά , 16ριμπάουντ), Jackson (20π.), Zubac (13π., 14 ριμπάουντ) που για ακόμη ένα βράδυ προσέφεραν το κάτι παραπάνω στους Clippers. Ειδικά με τον Kawhi Leonard να παραμένει στα pits, η προσπάθειά τους πρέπει να είναι διπλή.

Ορισμένες χαμένες βολές στα…ατελείωτα δευτερόλεπτα πριν την λήξη και η εξυπνάδα του Chris Paul, είχαν ως αποτέλεσμα το 84-80 και  δεν άφησαν άλλα περιθώρια στον Lue και τους παίκτες του που έχουν μία συνέχεια…βουνό!

Από την άλλη, οι συνήθεις ύποπτοι για τους Suns ήταν ξανά «παρόντες» και έδειξαν τον δρόμο, με τον Booker -αν και αποβλήθηκε με 6 φάουλ- να φιγουράρει πρώτος στην κατηγορία των σκόρερ με 25π. και 2 ριμπάουντ. Ακολούθησαν ο Paul με 18π., 4 ριμπάουντ και 7 ασίστ και φυσικά ο MVP Αyton που πέτυχε 19π. σε συνδυασμό με 22 ριμπάουντ και 3 ασίστ!


Σταυρούλα Μουστακάτου

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης