Basket Talk

Ο Μήτογλου και η... πρασινοκόκκινη σύνδεση 23 παικτών

Ο Μήτογλου και η... πρασινοκόκκινη σύνδεση 23 παικτών
Από τον Μίμη Στεφανίδη στον Ντίνο Μήτογλου...
Σχετικά Άρθρα
Ο διεθνής φόργουορντ, λίγο πριν αναχωρήσει με την Εθνική για τη Βικτόρια, έβαλε την υπογραφή του στο νέο του συμβόλαιο με τη θρυλική Ολίμπια (Αρμάνι) Μιλάνο. Έτσι, έγινε ο 6ος Έλληνας στην ιστορία της ομάδας με τους περισσότερους ιταλικούς τίτλους.

Αυτός που άνοιξε πρώτος το... δρόμο ήταν ο Μίμης Στεφανίδης πριν από 65 ολόκληρα χρόνια. Τότε, είχε αφήσει τον Πανελλήνιο και έγινε ένας από τους πιονέρους Έλληνες του εξωτερικού παίζοντας στο Μιλάνο τη σεζόν 1955-56. Για να δούμε τον επόμενο Έλληνα με τη φανέλα της ομάδας χρειάστηκε να περάσουν 42 χρόνια, όταν ο νυν τζένεραλ μάνατζερ του Παναθηναϊκού, Γιώργος Καλαϊτζής, έφυγε από τον Πανιώνιο στο τέλος της σεζόν 1996-97. Σειρά πήρε ο Γιώργος Σιγάλας (1997-1998), ενώ τη διετία 2011-13 είχαμε και το πρώτο ελληνικό δίδυμο στο Μιλάνο με τους Γιάννη Μπουρούση και Αντώνη Φώτση. Τελευταίος που πέρασε από την Αρμάνι ήταν -για λίγα ματς- ο Γιάννης Αθηναίου το 2014.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ντίνος Μήτογλου θα γίνει ο 23ος παίκτης στην ιστορία που θα έχει παίξει σε Παναθηναϊκό και Μιλάνο. Οι 15 από αυτούς αγωνίστηκαν επί ημερών EuroLeague (Μπουρούσης, Φώτσης, Α.Τζεντίλε, Χέινς, Τζέιμς, Λάνγκφορντ, Λαουάλ, Ματσιούλις, Μακ, Νέντοβιτς, Νίκολας, Ραντούλιτσα, Σάικς, Ουάιτ), ενώ οι υπόλοιποι 8 (Καλαϊτζής, Σκονοκίνι, Ρότζερς, Φ.Τζεντίλε, Α.Ντέιβις, Μποντίρογκα, Μπετσίροβιτς, Ε.Μπατίστα) φόρεσαν τα χρώματα των δύο ομάδων πριν τη δημιουργία της υπάρχουσας διοργάνωσης.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης