Basket Talk

ΝΒΑ: Δια χειρός Huerter οι Hawks βλέπουν…Γιάννη!

ΝΒΑ: Δια χειρός Huerter οι Hawks βλέπουν…Γιάννη!

Οι Atlanta Hawks έχοντας σε «μαγική» βραδιά τον Kevin Huerter νίκησαν τους 76ers (103-96) και έκλεισαν το δικό τους…εισιτήριο για τους τελικούς της Ανατολής απέναντι στους Bucks...

Ίσως κανείς να μην φανταζόταν ότι αυτό το ζευγάρι θα φτάσει σε Game 7. Ίσως πάλι λίγοι να πίστεψαν στην πρόκριση της Atlanta ακόμα και τότε…οι Hawks, ωστόσο, έκαναν αυτό που έπρεπε απέναντι στους 76ers και συμπλήρωσαν την μάχη του τελικού της Ανατολής με τους Bucks, του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Σε ένα παιχνίδι που καθ’ όλη την διάρκειά του χαρακτηρίστηκε από ένταση και συνεχείς εναλλαγές στο προβάδισμα, οι Atlanta Hawks κατάφεραν να «εκτοπίσουν» την ομάδα των Simmons και Embiid, λόγω της μεγάλης εμφάνισης του Kevin Huerter και το κλέψιμο του Danilo Gallinari πάνω στον σέντερ της Philadelphia λίγο πριν την λήξη του παιχνιδιού.

Οι νικητές του αγώνα, έχοντας τους Bogdanovic και (αρχικά) Young σε κακό μομέντουμ για τουλάχιστον δύο περιόδους, είδαν τον Huerter να αναλαμβάνει τα… ηνία και να είναι ο μοναδικός των Hawks με διψήφιο αριθμό πόντων λίγο πριν την ανάπαυλα. Βέβαια, όταν χρειάστηκε, ο Trae ήταν εκεί και ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 21 πόντους και 10 ασίστ. Με το επίτευγμα αυτό, έπιασε το ρεκόρ του Doc Rivers, ως οι μοναδικοί παίκτες των Hawks με double-double σε πόντους και ασίστ του Game 7.

Όταν το σκορ βρισκόταν στο 77-78, οι δύο ομάδες είχαν αλλάξει προβάδισμα 19 φορές (!) και η 20η έμελλε να είναι η…τυχερή για τους Hawks που διατήρησαν και διεύρυναν την διαφορά, όταν οι 76ers έριξαν λευκή πετσέτα

Ο Huerter σε 40 λεπτά συμμετοχής μέτρησε 27πόντους (με 8/14 δίποντα και 2/4 τρίποντα), 7 ριμπάουντ, ενώ μοίρασε και 3 ασίστ. Άξιος «συμπαραστάτης» του, ο Gallinari, ο οποίος πέρα των 17πόντων, έκανε το πιο κρίσιμο κλέψιμο του αγώνα πάνω στον Embiid στα 44β πριν το τέλος του 4ου δωδεκαλέπτου και ουσιαστικά «σφράγισε» την νίκη της ομάδας του.

Για την πλευρά των 76ers μοναδικοί…διασωθείς παρουσιάστηκαν οι Joel Embiid (31π., 11 ριμπάουντ), Tobias Harris (24π., 14 ριμπάουντ) και Seth Curry (16π. με 3/5 3π.) που πραγματοποίησε ακόμη ένα ποιοτικό παιχνίδι για την Philadelphia. Ο θηριώδης σέντερ, μάλιστα, αποκάλυψε με το τέλος του αγώνα πως έπαιζε με σκισμένο μηνίσκο. Όλα αυτά, ενώ ο Ben Simmons έμοιαζε και πάλι «απών», χωρίς να πάρει ούτε σουτ στο τελευταίο μέρος.

Κάπως έτσι φτάσαμε στο αποτέλεσμα του 103-96, με τους Hawks να ολοκληρώνουν την απόλυτη έκπληξη της χρονιάς και να πηγαίνουν στα τελικά της Ανατολής μετά το 2015!

Σταυρούλα Μουστακάτου

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης