Basket Talk

NBA: Οι τραυματισμοί αλλάζουν τα δεδομένα στο Brooklyn Nets – Milwaukee Bucks

NBA: Οι τραυματισμοί αλλάζουν τα δεδομένα στο Brooklyn Nets – Milwaukee Bucks
Δίχως τους Harden και Irving, o Durant είναι ολομόναχος και οι Bucks έχουν… κλέψει τον τίτλο του φαβορί.
To Milwaukee κατάφερε σε δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι να υπερασπιστεί την έδρα του ισοφαρίζοντας σε 2-2 τη σειρά. Μετά τους δύο αγώνες που διεξήχθησαν στο Brooklyn, η παρέα του Γιάννη Αντετοκούνμπο δεν έπειθε και ελάχιστοι θα πόνταραν πάνω τους. Πλέον, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Εκτός του James Harden που έχει αγωνιστεί μόλις 43 δευτερόλεπτα, ο Steve Nash δεν θα μπορεί να υπολογίζει ούτε στον Kyrie Irving που τραυματίστηκε στο δεξί αστράγαλο.

Στην παρούσα φάση οι Bucks είναι το φαβορί. Έχουν το momentum και την ψυχολογία, βλέπουν τον P.J. Tucker να περιορίζει τη μοναδική πρωτοκλασάτη επιθετική επιλογή των Nets και τον «Greek Freak» να πραγματοποιεί την μια καλή εμφάνιση μετά την άλλη.
usa_today_16250546.jpg
Αυτό που είδαμε χθες από τους Νεοϋορκέζους ήταν μια ομάδα χωρίς πολυφωνία στο σκοράρισμα. Έναν Durant εγκλωβισμένο από τον Tucker, με έλλειψη καθαρού μυαλού, χωρίς να έχει την παραμικρή διάθεση να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του. Δεν υπήρχε παίκτης εκτός του «KD» που να έχει πάρει διψήφιο αριθμό προσπαθειών και ταυτόχρονα κανένας άλλος εκτός των Durant και Irving δεν σκόραρε πάνω από 10 πόντους.
Nets_Bucks_Basketball.1-2.jpg
Ο περίγυρος της τριάδας του Brooklyn είναι ποιοτικός, αλλά έχει μάθει να συμπρωταγωνιστεί και όχι να ηγείται. Οι Bucks δεν στέλνουν βοήθειες, δεν έχουν πρόβλημα αμυντικής ανισορροπίας και οι Nets παρουσιάζονται «στατικοί», περιμένοντας τον Durant να πάρει το παιχνίδι. Έτσι, ο Harris δεν βρίσκει τα ελεύθερα σουτ που συνηθίζει και ο Griffin θυμίζει ρολίστα χωρίς να έχει προσωπική φάση.

Με τη «γλώσσα των αριθμών», οι απουσίες των Harden και Irving στερούν από την ομάδα του Nash 45,9 πόντους, 12,2 ασίστ και 12 ριμπάουντ. Αυτό που δεν μπορεί να καταγράψει η στατιστική είναι το πόσο διαφορετική είναι η επιθετική συμπεριφορά των Nets. Η παρουσία ενός δεύτερου super star, είτε διευκολύνει το παιχνίδι των συμπαικτών του, είτε λειτουργεί ευεργετικά έχοντας αυτούσιο ρόλο.

Ο Harden είναι «questionable» για το Game 5, ο προπονητής του ωστόσο, είχε δηλώσει πως: «Δεν θέλουμε να βιαστούμε με την περίπτωση του». Ενδεχομένως, ο «Μούσιας» να κάνει την εμφάνιση του Barclays Center, όμως δύσκολα θα είναι στο 100%, αφού o τραυματισμός του στο δεξί μηρό αποτελεί χρόνιο πρόβλημα. Από την άλλη, ο «Uncle Drew» θα χάσει σίγουρα το επόμενο παιχνίδι της σειράς και κανείς δεν μπορεί να ξέρει από τώρα πότε θα είναι ξανά διαθέσιμος.
james-harden-060721-getty-ftr_14jss8pyqopgh1t2b7ln717soi.jpg
Οι τραυματισμοί είναι σύνηθες φαινόμενο για τη φετινή σεζόν δημιουργώντας ανά πάσα ώρα και στιγμή νέα δεδομένα. Το πιο τρανό παράδειγμα είναι οι Los Angeles Lakers, με τους Davis και LeBron να μην μπορούν υπερασπιστούν την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος.

Η σειρά Nets-Bucks θα χρειαστεί το πολύ τρία παιχνίδια ακόμη για να αναδείξει νικητή. Μετά τα δύο πρώτα ματς, το Milwaukee ήταν… με την πλάτη στον τοίχο, όμως οι ρόλοι έχουν πλέον αντιστραφεί. Το Brooklyn ψάχνει χρόνο για να αναρρώσει και η postseason δεν χαρίζει τέτοιες πολυτέλειες. Με τον Harden αμφίβολο, τον Irving εκτός και τους Bucks να έχουν αποκτήσει ρυθμό, ο Γιάννης έχει μια μοναδική ευκαιρία να ξεπεράσει το εμπόδιο της καλύτερης ομάδας στο ΝBA. Αν το καταφέρει, όλα θα πρέπει να θεωρούνται πιθανά...

Πάνος Σταμούλης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης